Cizrna jako slaná pochoutka

Ahojte! Dnes jsem si byla vyzvednout novou občanku, konečně jsem se zbavila té staré, na které mám 15 let a příšernou fotku :D Ne, že by ta nová byla milionkrát lepší, ale rozhodně jsem si polepšila. Jinak dnes plánujeme hraní deskových her u nás na bytě a pak míříme na Light show na kolejích VUT - škoda, že zítra brzo vstávám a čeká mě test z makra, jinak bych si to mohla užít víc! Ale i tak se těším :) A co vy, jak se máte?


Dnes vám po dlouhé době ukážu jeden extra jednoduchý recept, který je dokonce i moc zdravý, kromě toho, že je chutný. Narazila jsem na něj na Delicious blogu, a jelikož se mi doma válela plechovka cizrny z brandnooz boxu, se kterou jsem nevěděla, co dělat, padl mi tento recept do oka, a tak jsem jej vyzkoušela.
Budete potřebovat:
plechovku cizrny (nebo i klasickou cizrnu, kterou si uvaříte a necháte pořádně vyschnout)
sůl (1/2 lžičky)
pepř (1/2 lžičky)
provensálské bylinky (dávala jsem 1 lžičku)
olivový olej (1 polévkovou lžíci)
Cizrnu pořádně vysušíme, následně ji smícháme s olejem a kořením (to si samozřejmě můžete změnit, jde to i s chilli, kari a dokonce i na sladko se skořicí, fantazii se meze nekladou).
 Rozprostřeme ji na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby (já měla horkovzdušnou rozpálenou na 180°C cca a pekla jsem cca půl hodinky - poznáte to tak, že kuličky cizrny jsou křupavé).
Nejlepší je cizrnu uzobávat ještě za tepla, ale je dobrá i potom, i když už ne tak křupavá. Mně se tento nápad na zdravé mlsání velice zamlouvá, komukoliv jsem to dala ochutnat, tak nepoznal, že se jedná o cizrnu. Takže pokud třeba chcete vaši drahou polovičku donutit jíst zdravě, tak vyzkoušejte tohle, věřím, že to zabere a jenom se po tom zapráší :) Jestli se mi ještě někdy cizrna dostane do ruky (což věřím, že ano), tak bych ráda vyzkoušela i tu sladkou variantu se skořicí.
A co vy, věděli jste, že se dá cizrna upravit i takto nebo jste tím překvapení tak jako já? Vyzkoušíte to? Určitě mi dejte vědět do komentářů, co si o tom myslíte :)

17 komentářů

  1. Jéé hned bych si dala :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Mmm.. vypadá to pěkně:D! Určitě vyzkouším! Rozhodla jsem se totiž jíst taky zdravěji než teďka! Dokonce v Albertě prodávají fakt vynikající křupky s celerem a řepou;) B.

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzerá to pekne mám aj na to celkom chuť .. ehm ale ... nepuknou mi čreva??: D: D: D: PPxD Ďakujem.
    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cizrna je (jediná?) luštěnina, která nenadýmá, takže do toho..! :D :D
      Lucka

      Vymazat
    2. Haha vidíš, na to jsem nepomyslela, že by to mělo nadýmat :D Zatím jsem žádné účinky nepocítila :DD

      Vymazat
  4. Cizrnu jsem ještě neměla v žádné podobě, ještě jsem neměla nějak příležitost ochutnat, ale tahle varianta vypadá moc mlsně :)

    OdpovědětVymazat
  5. Cizrny bych se mohla užrat, takže moc moc díky za tip!! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Hura, už vim, co si udělám, až budu mit na něco chut, super! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já z ní dělám salát, ale tohle vypadá sakra dobře :)

    Jahodovník

    OdpovědětVymazat
  8. Dělám ji takto podobně a nebo z ní dělám karbanátky :) Mňam :)

    OdpovědětVymazat
  9. Cizrna je nej, dělám z ní ještě i hummus a dneska jí mám přimíchanou ke kus-kusu :)

    OdpovědětVymazat
  10. Light show jsem sledovala na Nově, bylo to neuvěřitelné. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Úúúúžasný nápad, díky za tip, hned můžu vyzkoušet, jednu plechovku tu mám :)

    OdpovědětVymazat
  12. tohle určitě vyzkouším! dnes jsem si kvůli tomu cizrnu koupila :))

    OdpovědětVymazat
  13. Dnes jsem ji zkoušela, přidala jsem tam sice jiné koření a navrch sladkou chilli omáčku, ale taky to je moc dobré.. :) Akorát mi chutná asi víc studená než teplá, nevím proč, ale jelikož jsem ji pekla trochu jinak než je zde uvedeno, tak mi přijde víc křupavá po zchladnutí než za tepla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak jsi ji pekla, jestli mohu vědět? U mě to totiž bylo úplně naopak - za tepla křupavá a za studena taková nijaká. A chtěla bych to naopak :D

      Vymazat
    2. Kdybych si komentáře všimla dřív, tak bych ti to i řekla přesně... ale už si nejsem úplně jistá :D Ale zprvu jsem cca 15-20 minut pekla na 180° a furt se mi zdálo, že se to nepeče (máme na prd troubu, takže to bylo asi tím), tak jsem to zvýšila na 200° (možná i víc) a dopékala jsem dalších asi 5-10 minut až začala hnědnout a vonět.. a i když se na stranách, na kterých cizrna ležela, lehce připálila, tak byla na druhou stranu zase hezky křupavá.. :) ale po zchladnutí mi zase přišla už trochu gumová... :D Nevím jestli to bylo tou troubou a mým pokusem to změnit, ale povedlo se mi to celkem křupavý :D

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)