Homemade müsli bars

Ahoj, narozdíl od včerejška jsem se dnes v práci rozhodně nenudila, pořád bylo co dělat. Po práci jsem se stavila v oblíbeném sekáči a odnesla si skvělý béžový trenčkot a sukni ze Zary, moc fajn úlovky :) Doma jsem dočetla knížku Čokoláda a teda po dlouhé době musím říct, že se mi kniha tolik nelíbila jako film - a to se stává málokdy! Co nejdřív se pustím do dalšího čtení, tentokrát Muži, kteří nenávidí ženy od Stiega Larssona. Jinak už je na cestě ke mně jedna věc, na kterou se moc těším a která mi pomůže posunout se v blogování, stay tunned :)


Hodně mi píšete, že byste klidně uvítali více receptů. Momentálně mám na vaření a pečení spoustu času, takže vám přání splním a dnes vám ukážu další jednoduchý a chutný recept na domácí müsli tyčinky, inspirovala jsem se už jaksi tradičně u Ceady :)
Nachystejte si ovesné vločky, plátky mandlí, sezamová semínka a lískové oříšky (nebo kešu, prostě co máte radši).
Dále nějaké sušené ovoce, já zvolila merunky a banány, super jsou i brusinky, švestky, klidně hrozinky (ty já ale bytostně nesnáším) nebo jablka.  
Tohle je zhruba poměr, ve kterém jsem přidala suché ingredience, sezamovými semínky určitě nešetřete, díky nim jsou tyčinky totiž tak moc dobré :)
Jelikož nemám mixér, tak jsem si sušené ovoce pokrájela na co nejmenší kousky, pak přidala pár lžic vody a medu a mačkala vidličkou, dokud nevznikla hustá směs, kterou jsem následně přidala k suchým ingrediencím. S mixérem to samozřejmě bude daleko jednodušší :D
Vše jsem pořádně prohnětla rukou a vznikla mi lepkavá směs, která musí držet při sobě. Zkuste si v ruce udělat kuličku a pokud drží, můžete péct. Pokud ne, tak ještě přidělejte lepkavou směs z ovoce. Rozprostřeme to na plech s pečícím papírem, utvoříme z toho obdélník a dáme péct (200°C a asi 10 min).
Až vám okraje zhnědnou, poznáte, že máte plech vytáhnout z trouby. Jenže tady u mě nastal problém, a to ten, že se to nedalo rozkrájet, rozpadalo se to a vlastně z toho vůbec nebyly tyčinky, jenom taková müsli směs :( Takže příště to musím udělat ještě hustší a vyzkoušet to "rozkrájet" už před upečením, tzn. že vytvaruju malinké obdélníčky jako tyčinky a ne veliký obdélník, protože to jaksi nefunguje.

Každopádně chutově je to skvělé a doma se to snědlo i tak. Kdybyste to někdo zkoušel, napište mi, jestli jste tyčinky tvarovali už před upečením a jestli se vám to povedlo lépe než mně, abych pro příště věděla :)

25 komentářů

  1. to musím vyskúšať! vyzerá to báječne :)

    www.artjournalstories.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. dělám úplně stejné :-) akorát ovoce jsem doposud dávala sušený mango a pomelo a nebo sušený brusinky s maliny, s meruňkama a s banánem jsem ještě neměla, tak určitě vyzkouším!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůů, já snad sušený mango v obchodě nikde neviděla, to chci, mango mám moc ráda! Maliny budou taky skvělý :)

      Vymazat
  3. Perfektní, to musím vyzkoušet! Díky za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mně se líbí, jak sis poradila i bez mixéru :) A vypadá to dobře, já nesnáším ty kupované, ale tímhle bych nepohrdla :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam, to vypadá fakt dobře :) Na těchto domácích věcech mám ráda, že přesně víš, co jsi tam dala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, to je na tom to nejlepší! Já teda nevím, co do těch tyčinek z obchodů dávají, ale jsou příšerně sladký a většinou tam ovoce hledáš lupou :(

      Vymazat
  6. Budeš mít doménu? :))
    jinak tuhle dobrotu chci už dlouho zkusit, děkuju za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, ale o doméně jsem taky přemýšlela, že si ji obstarám! A nemáš zač :)

      Vymazat
  7. Vypadá to skvěle :), díky za tip ;)!

    OdpovědětVymazat
  8. No tak to vidím poprvé něco takového :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to vypadá fakt úžasně, co nejdřív to vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Mňam, tak toto vypadá moc dobře ! :) mohla bych to zkusit, ale já nešika..

    OdpovědětVymazat
  11. Recept určitě někdy vyzkozkouším. :)) Jinak musím říct, že jsi můj člověk, taky nenávidím hrozinky. Štve mě, že do takových těch muslu výrobků je cpou skoro všude ://

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě! Snad jediný, ve kterým nejsou, je takový mandlovo-skořicový myslím od Emco musli, to je moje nejoblíbenější kupovaný :) A ještě nějaký s jahodama, tam taky nejsou hrozinky.

      Vymazat
  12. Muži, kteří nenávidí ženy je úplně dokonalá knížka! Všechny tři díly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plánuju přečíst všechny 3 a pak i mrknout na filmy, zatím jsem viděla jenom tu americkou verzi 1.dílu :)

      Vymazat
  13. děkuju za recept, to bych mohla zkusit:)

    OdpovědětVymazat
  14. To je úžasnej nápad:) zdravá mňamka

    OdpovědětVymazat
  15. Ja mam tvoje recepty naozaj rada, kludne ich pridavaj viac, aj tento vyzera super. :)

    OdpovědětVymazat
  16. to je pecka! fakt by mě to nenapadlo :) dá se do toho dát cokoliv, no ne? mám tu zrovna pytel vloček, s kterýma nemám co udělat, takže tohle můžu klidně vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  17. Mmmm, vypadá to velmi lákavě. Určitě, až budu mít čas, to zkusím :-) Díky za tip

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)