Timotei Strenght & Shine

Všechny vás zdravím, jak se máte? Venku se nám už opravdu ochladilo, ale státní svátek se teda parádně vydařil, dalo se chodit v tričku, doufám, že jste si to počasí užili :) Já přes víkend zase pracovala, taky jsem se učila a po dlouhé době pekla (skořicové šneky). Momentálně tu sedím zase nad mikroekonomií a moc to nechápu, příští týden píšeme další test, tak na mě zas myslete! Jo a už mám první termín zkoušky - 8.1., dala jsem si to raději dřív, abych to měla brzo za sebou a kdyžtak měla čas na opravu :) Pomalu přemýšlím nad vánočními dárky, jsem divná? Doufám, že ne, že to tak máte taky :D Já to nerada řeším na poslední chvíli.
Mimochodem, vím, že jsem dnes slibovala new in, ale tahle recenze dost spěchá, takže new in bude zítra nebo v pátek :)


Do rukou se mi dostaly výrobky Timotei z řady Síla a lesk. Mohla jsem si vybrat, kterou řadu otestuji a do oka mi padla právě tato. O značce Timotei v poslední době není moc slyšet, ale podle toho, co jsem se dočetla na stránkách www.timotei.cz, mají novou řadu Timotei Organic a všechny dosavadní výrobky Timotei nyní neobsahují žádné parabeny a jejich obaly jsou vyrobené z menšího množství plastu. To zní všechno moc dobře, takže jsem byla zvědavá, jaké účinky bude tato řada na mé vlasy mít.
 Ke zrecenzování jsem dostala šampon a kondicionér, které oba dva obsahují výtažek z růže z Jericha a alpské bylinky. Díky těmto dvou přísadám je vůně šamponu i kondicionéru naprosto božská, láska na první přičichnutí :) Šampon obsahuje 250 ml a kondicionér 200 ml.

Další věc, které si cením, je otevírání a dávkování. Oba dva produkty mají vršek takový, jaký vidíte na fotce (nevím, jak bych to slovy popsala). Díky němu máte naprostou kontrolu nad tím, jaké množství si dáváte do dlaně a následně do vlasů. Jelikož je šampon trochu tekutější, než bych čekala, je toto dávkování naprosto vhodné.
A ted už k samotným účinkům. Oba produkty používám zároven zatím asi 14 dní. Co se týče síly vlasů, rozhodně je větší, všimla jsem si, že už nemám tolik roztřepených konečků a vlasy mi tolik nepadají. Učinky na lesk vlasů jsem nějak nezaznamenala, lesklou hřívu jako z reklamy totiž nevykouzlí žádný šampon, ale to každá víme, že ano :) S čím mám trochu problém, je četnost umývání vlasů. Vždycky jsem si vlasy umývala jednou za 3, někdy za 4 dny. Když jsem si je nechala ostříhat do podkovy, smrsklo se to maximálně na tři dny, protože už si nemůžu udělat culík :) Po použití těchto výrobků si musím vlasy umývat jednou za 2 dny... Pokud je chci mít v dobrém stavu i třetí den, už musím použít suchý šampon. Což je opravdu škoda, ale bohužel to řadě Síla a lesk od Timotei odebírá body.
Zbývá ještě dodat, že šampon i kondicionér seženete v drogeriích (viděla jsem je v DM i Rossmannovi), každý za 50 Kč. Samozřejmě, že mají další řady určené pro váš typ vlasů, takže si každá určitě vybere :) Stačí mrknout na jejich stránky www.timotei.cz, mají je udělané opravdu pěkně a moderně.
7,5 bodu z 10 možných

14 komentářů

  1. Měla jsem jeden myslím s vůni grapefruitu a byla jsem tak celkově spokojená, akorát mi moje vlasy po tom nešli rozčesat :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Vůně musí být úžasná:)
    Jen je škoda,že se po něm vlasy musí umývat tak často:)

    OdpovědětVymazat
  3. Tenhle má sestra a když jsem si s ním jednou vlasy umyla, trpěla jsem jak pes! Vůbec nešly rozčesat :O ... Krásná recenze

    Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zvláštní s tím rozčesáváním, s tím teda problém nemám, ale tak nikdy jsem tento problém neměla. Věřím, že někomu s jemnými vlasy, které se snadno zacuchají, to může způsobit potíže.

      Vymazat
  4. Mně se moc líbí nový design výrobků Timotei, ale zatím jsem žádný nevyzkoušela. Aspoň je očuchám :)!

    OdpovědětVymazat
  5. Já této značce moc nevěřím, zrovna včera jsem ji v drogerii studovala a neohromla mě. To si raději připlatím a koupím si nějaký dobrý, zařučeně přírodní šampon. Mám teď s vlasy problém totiž, mastí se a jsou splihlé :/

    OdpovědětVymazat
  6. Tahle řada Timotei vypadá poměrně lákavě, ale... nepřesvědčí mě ke zkoušce a nákupu. Jinak by mě zajímalo, kam zmizely ty roztřepené konečky? To nemyslím ve zlém, ale vždycky jsem měla pocit, že na roztřepené konečky platí jen a pouze nůžky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to možná tím, že já jsem tyhle produkty začala používat pár dní po zkrácení vlasů, zrovna mi to tak vyšlo :) A ještě při psaní recenze jsem si zkoumala vlasy a nenašla jsem skoro žádný roztřepený koneček.

      Vymazat
  7. Od Timotei mám taky šampon z řady s růží z Jericha, měl být to být 2v1 šampon a kondicionér. Jemné vlasy jako po kondicionéru s ním teda nemám, ale jinak je super, krásně voní a vlasy mají objem.
    Jen nechápu, jak něco můžeš používat 14dní, měla jsem v Anglii s sebou jen jeden šampon a jeden kondicionér ze stejné řady.. po asi 3 dnech jsem si musela půjčit od kamarádky jiný šampon, protože mě strašně svědila hlava a měla jsem lupy. A to nebylo poprvé. Ještě jsem nenašla žádný přípravek, který by tohle nedělal. Asi jsem divná :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je zvláštní, tohle mi nikdy nic nedělalo. Asi máš citlivější pokožku na hlavě :)

      Vymazat
  8. k vianočným darčekom - nie si divná, ja už mám dokonca aj nejaké nakúpené :) proste keď vidím, že toto by mohlo potešiť, nebudem s tým otálať :)

    OdpovědětVymazat
  9. ešte som nikdy tento šampon neskušala ale tak nikdy nehovor nikdy :)

    OdpovědětVymazat
  10. ty nové šampony timotei mám fakt ráda. :)

    OdpovědětVymazat
  11. v drogérii okolo nich vždycky kroužím, ale stále jsem ještě nenašla "odvahu" je vyzkoušet :) ale asi nebudou tak špatný.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)