3/10/2013

Čaute všichni! Dnešek si zatím užívám, ráno jsem si mohla pospat, ve škole jsem měla dnes jen jednu hodinu, která mě zatím baví ze všeho nejvíc, pak jsme šli s přítelem do naší oblíbené kavárny u příležitosti týdne kávy a večer nás čeká soukromá party u kamarádů (kapitán, cola a vodárka už jsou nachystány!). Ale takhle to samozřejmě nevypadá každý den, vždycky mám plno úkolů do hodin, takže většinou mi moc volného času nezbyde. Příští týden už mě čeká první písemka z nejobávanějšího předmětu, tak mi držte palce, uf uf! Ale do té doby se vám ještě ozvu :)


Na začátek jedna hooodně stará fotka, už z nového bytu v Brně, kdy ještě bylo počasí na tričko a šortky. S přítelem jsme se sladili, oba jsme měli námořnické triko a džínové šortky, vypadali jsme jak "bratři v triku" :D Vůbec se na nás lidi nedívali divně!
 Opět jsem pekla mrkvový dort, recept na něj najdete tady. Byl opět výýýborný :))
Asi moje nejoblíbenější rychlá večeře ♥ Nejlíp s ciabattou!
Jedna fotka pavučiny s rosou ze dne, kdy jsme byli fotit Tomův outfit. Miluju tyhle hříčky přírody, jsou tak fotogenické!
 Z minulého víkendu, zase jsme šli do naší oblíbené kavárny v KM a dali si makový koláč, stálo to za to :)
Tady jedna jednoduchá DIY vychytávka. Když jsem si uklízela skřín s oblečením, zjistila jsem, že mám moc pásků a když je skladuju smotané, snadno se mi v nich vytvoří chaos. Tak mě napadlo koupit si nalepovací háčky a nalepit si je na vnitřní stranu dveří skříně. V Hornbachu jsem našla sadu 6 mini háčků za 25Kč, což pro mě bylo ideální :)
Z pondělka v Brně a z naší oblíbené kavárny v Brně. Jmenuje se V melounovém cukru a rozhodně vám doporučuju si tam zajít, nejlépe v právě probíhajícím týdnu kávy, my tam byli dnes zase (viz fotky na konci článku). Ale i jinak mají různé speciality, domácí limonády, výborné dortíky, kafe i čaj taky stojí za to :) Já si dala zelený čaj s mátovými lístky a cukrovým rozvarem.
 A Tom si dal "Zabíječe", černý čaj se zázvorem a medem. Oba byly výborné a nás vždycky dostává ta dozička s cukry, jsou tam jak klasické, tak třtinové, pak takové různé neidentifikovatelné hroudy, to asi bude melounový cukr O:-)
Konečně jsme ochutnali proslulý Red Velvet cake a za ty prachy to fakt stálo, mnaaam!
Včera jsme procházeli Brnem, objevovali nové sekáče a zašli jsme si i do Candy store. Do oka nám padlo Iron Bru a zázvorové pivo, líbila se nám i vanilková cola (ale tu už jsme měli dřív a zas tak nás neoslovila) a nejradši bych jim tam vykoupila Jelly Belly!!! Ale 69,- za 100g, to je na studentské poměry opravdu moc. Až udělám první zkoušku, koupím si je za odměnu O:-)
 No a nakonec fotky z dneška, Tom si dal nějakou kávovo-mátovou limonádu či co to bylo, každopádně to chutnalo spíš po té mátě.
A já si dala kávovou zmrzlinu s kořením Chai, strašně moc mi to připomínalo Chalvu, takový sladký "kvádr", který mívají v čajovnách, i v Lidlu to prodávají mám ten dojem v rámci řeckých týdnů (tady), je to fakt moc dobré :)

Docela se těch fotek nahromadilo, jsem zvědavá na vaše reakce k čemukoliv :) Mějte se krásně!

25 komentářů

  1. S přítelem Vám to moc sluší a ta vychytávka na pásky, je dobrý nápad! Co se týče mrkvového dortíku rozhodně vyzkouším :) Ostatně jsou všechny fotky moc pěkné :) A k té kávovo - mátové limonádě - nikdy by mě nenapadlo si tohle udělat :D zajímavá kombinace.:D

    Blog The ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
  2. na všechno mám upřímnou chuť :D a velkou :D
    hned bych si dala ten dort, musí být výborný, budu ti držet palce s písemkou, já už jsem napsala asi patnáct tento týden a ten minulý a byl a je to mazec :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už si od těch písemek tak nějak odvykla, máme je jenom v jednom předmětu naštěstí, na střední to bylo furt něco no, drž se :)

      Vymazat
  3. Miluju chalvu nejvíc na světě! Už aby byl zase řecký týden :D Jinak jde vidět, že se nenudíte :) Mrkvový dortík asi zkusím upéct, celkem mě to láká :) A red velvet cake vypadá luxusně :3
    Kapitán mi vždycky připomene tuhle písničku - http://www.youtube.com/watch?v=1gWYCyKOP1M :D Nejlepší vzpomínky na školní výlet :D

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam! Dortíky vypadají božsky!

    OdpovědětVymazat
  5. Nechodí přítel na pedák? Mám takový dojem,že jsem ho tam tento týden několikrát potkala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, chodí a já občas taky, chodím na ESF a na pajdák :)

      Vymazat
  6. jee tak do melounoveho cukru musim jit, uz jsem slysela vic lidi to chvalit a z fotek ty pochoutky vypadaji opravdu skvele! Pisemka je z mikra? TO zvladnes, neboj:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si tam zajdi, až budeš zase v Brně :) Písemka je z mikra no, jako dost mě to baví a učím se to ráda, ale stejně mám velkej strach! Ale jo, musím to zvládnout :)

      Vymazat
  7. Moc pěkné fotky z každodenního života. Když to tak čtu, nechystáš třeba článek o TOP kavárnách nebo sekáčích v Brně? Já bych ho brala všema deseti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nad takovým článkem jsem přemýšlela, ještě to nemám úplně prochozené na to, abych tento článek sepsala, ale třeba koncem semestru by se tu mohl objevit :)

      Vymazat
  8. uff koľko sladkostí... hneď mám chuť na jednu :) vyberám si makový koláč :P

    OdpovědětVymazat
  9. ta fotka s rosou je supr. taky ráda fotím přírodu.

    OdpovědětVymazat
  10. Strašně moc ti sluší, jak máš teďka ostříhané ty vlasy. :)

    OdpovědětVymazat
  11. tá limonáda ♥ aogijuaro ♥ hned by som si ju dala ♥ a práve si mi spravila brutálnu chuť na makový koláč :D

    http://fashionnicki.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  12. taky tipuju mikro na pisemku:-)) ale je to vsechno takovy dril, ze s peclivosti, s jakou se pripravujes do skoly, to urcite zvladnes:-)) bonne chance (doufam, ze jsem to napsala spravne, rika mi to vzdycky sefka v praci:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, mikro. Připravuju se na ty semináře fakt dost poctivě, tak věřím, že to nakonec zvládnu :) Merci beaucoup, napsala jsi to naprosto správně!

      Vymazat
  13. Krásné fotky:-), na takové články se vždy s radostí dívám:-))
    Glamour and Beauty

    OdpovědětVymazat
  14. limonáda vypadá zajímavě a potřebuju triko tvého milého!:D

    OdpovědětVymazat
  15. ta fotka s těma trikama! suprová

    OdpovědětVymazat
  16. Díky moc za doporučení Melounového cukru, včera jsem tam na základě toho zašla a byla jsem moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  17. jste sladkej námořnickej páreček :)) ty věšáčky na pásky jsou perfektní vychytávka! Red velvet cake jsem ještě neměla, to budu muset napravit :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)