Paris - 3eme jour (Versailles, Arc de Triomphe)

Ahoj! Jak už jsem psala na FB, vypadá to, že budeme mít krásný a útulný pokoj, pokud nám vyjdou všechny úpravy, které chceme zrealizovat. Už jsme něco nakoupili v Ikei, něco se ještě bude kupovat a ještě nás čeká spousta práce, ale už se na to všechno těším. Do Brna jedu zase ve čtvrtek, gruntovat do bytu a pak mám v pátek + sobotu tzv. prvákoviny, takový dvoudenní seznamovák MUNI. V sobotu už přiletí i rodiče, tak mě rovnou z Brna vezmou s sebou, v neděli mě tam zase zavezou se všemi věcmi, které budu potřebovat, no a od pondělí už mi začíná semestr! To to uteklo, prý nejdelší prázdniny v životě, ani mi nepřišlo :D Pojdme se ještě vrátit zpátky v čase, je tu další článek s fotkami z Paříže.


Ranní výhled z našeho pokoje, měli jsme pod okny dálnici, bydleli jsme kousek od letiště Orly v hotelu Premiere classe (o něco lepší než F1, každý pokoj má svoje soc.zařízení, každý den mění ručníky, stelou postele a máte možnost si připlatit snídaně formou švédských stolů za 5€/snídaně). 

 Napřed jsme jeli do Versailles, což je komplex zámků a zahrad, které nechal vybudovat Ludvík XIV. Zámek je opravdu obrovský, každopádně zahrady jsou ještě milionkrát větší, wow!

Jak vidíte, tak tento den jsem provokovala s tričkem "merde", každopádně nikdo mi na to neřekl ani slovo nebo se blbě neculil. To jenom v ČR na vás kvůli oblečení lidi blbě čumí :D

Kaple ve Versailles
 Zrcadlový sál, naproti každému oknu je obří zrcadlo, díky tomu je sál hodně světlý.
 Ne zrovna klasická zrcadlová fotka :)
 Obří obrazová galerie, kde byly hlavně obrazy s Napoleonovými bitvami (byl tam i Slavkov).
Taaak byla ta galerie velká o.O
Začátek zahrad (není divu, že jste si mohli pronajmout takové ty golfové vozíčky nebo se svézt vláčkem, my to prochodili pěšky a nohy nás bolely solidně!).
Ta veliká fontána vlevo, která moc nejde vidět, se zrovna opravovala :(


Úžasně vysoká stromová alej, nedošáhla jsem nahoru O:-)
Grand Trianon, sídlo, kde Ludvík XIV. ubytovával své návštěvy (asi taky jezdili na golfových vozíčkách, jinak si to nedokážu představit, chodit každej den od Trianonu k Versailles, mega štreka!).

 Další překrásné zahrady, zamilovala jsem si ten francouzský, čistý styl zahrad (u nás v Kroměříži máme Květnou zahradu právě ve francouzském stylu, ale kam ta se hrabe na kteroukoliv pařížskou zahradu...).

 Není to nádhera? Tento pohled jsme dokonce viděli i na nějakém billboardu s reklamou :)
Tady pár fotek z moderní čtvrti La Défense, kterou jsme pouze projeli, protože tam prý autobus nemůže nikde zastavit :( Ani nemám vyfocenou Velkou archu (Grande Arche)...

Kouzelné! Tohle zavedeme i u nás v pizzerce, na co jezdit s jednou pizzou autem, no ne? :D
Vítězný oblouk (Arc do Triomphe)


 Pohled na La Défense
 A zase ta Eiffelovka!
 Poslední "touch" fotka :D
 Boulevard Champs-Elysées :) Povinně pustit toto!
Hrobka neznámého vojína a věčný ohen, to všechno pod Vítězným obloukem.

12 komentářů

  1. Krásné fotky!!! Jsem se díky tobě "prošla" Paříží aspoň takhle :-) Já tam byla několikrát, ale ve Versailles nikdy, jsi mě nalákala :-) Jde vidět, že jste si to užili ...

    OdpovědětVymazat
  2. Slintám :D Je to prostě krása, už nevím, co říct. Versailles i okolí, nechápu, jak to může být tak obří :O
    U nás v létě rozvážejí na skútru pizzu pomalu všechny pizzerky, i kamarád, vyjde tak levnější dovoz :) Přítel má boží kalhoty, v takové barvě je taky sháním :D A ty máš super brýle :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezké fotky! Paříž je úžasná měla jsem tu možnost vyzkoušet na vlastní kůži :)

    OdpovědětVymazat
  4. tie tvoje fotky z Paríža sú fakt dokonalé! záhrady vyzerajú krásne,vlastne celé versailles :)

    OdpovědětVymazat
  5. vyzerá to že ste si to užili fotky sú dokonalé :)

    OdpovědětVymazat
  6. Co to máš za hezký kraťásky, odkud? Řekni, že jsou ze sekáče a vyrvu si všechny vlasy. :D Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nerada způsobuju nečí plešatost, ale opravdu jsou ze sekáče :D Původně z Gina tricot a stály mě 60Kč!

      Vymazat
  7. Skoda ze jste nebyli u toho Grand Arche, cely La Defense se mi v Parizi hrozne libilo, ale ten moderni oblouk je dokonalej! :)
    Mas krasny fotky! :)

    OdpovědětVymazat
  8. přeju ať máte byteček podle svých představ, Ikea je nejlepší :). Mě začína škola až 23. takže si pracovně užívám ten zbytek volna. Nám se fotka v zrdcadle tak nepovedla, mají je nekvalitní :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)