Paris - 2eme jour (La Tour Eiffel)

Tak mám za sebou svůj první boj o seminární skupiny, zvládla jsem to, až na jednu kolizi v rozvrhu, ale to se ještě nějak dořeší :) Taky mě zase pěkně naštvali na poště, šla jsem si vyzvednout balíčky, mám ZUP (změnu ukládací pošty) a ty balíčky pořád byly na hlavní poště. Tak tam jdu, nakonec se zjistilo, že tam byl jenom jeden a ten druhý byl tam, kde měl být, takže tam stejně musím jít znovu zítra >.< Nicméně, některé věci mě i potěšily - krásný mail od francouzštinářky, která mi děkovala za pohled z Paříže a přála mi úspěchy na VŠ, a taky nákup v Lidlu - bambusové výhonky a wok nudle, dnes budeme s miláčkem kuchtit kungpao, už se těším :)
V dnešnímu článku je jen půlka fotek ze druhého dne, ten byl totiž nejnabitější, tak jsem fotky musela rozdělit do dvou článků. Zítra tyhle články asi proložím videem, abyste se nenudili, koho Paříž nezajímá :)


Ten pocit, když vystoupíte z autobusu a před vámi stojí takový kolos, který prostě nevyfotíte celý, ani když si lehnete na zem. Aneb brada až na zemi!

Ve druhém patře, kam jsme jeli výtahem (dá se i pěšky, ale teda nechtěla bych!).


 "Vyfot mě, jakože se dívám dalekohledem!" - samozřejmě za to chtěli penízky, takže jen na oko :)
 Pohled na Martova pole (opravdu nepochopím ten název, když ve fránině to jsou Champs de Mars) - z vrchu úplně vidíte, na které trávníky se může chodit a na které ne :D
 Pohled na Trocadéro a v pozadí La Défense (Eiffelku jsme navštívili hrozně brzo ráno, proto se nad Paříží ještě vznášel takový opar, který trochu kazí fotky...)
 Tady už jsme ve třetím patře, za ty peníze to opravdu stálo (Eiffelovka je jediná památka, na kterou studenti platí vstupné - 13€ - jinak to mají všechno zdarma, když se prokáží občankou nebo pasem) :)
 Pohled na Vítězný oblouk, který stojí na náměstí Étoile (=hvězda) a vybíhá od něj 12 velkých boulevardů, i Champs Élysées :)
 Ve výšce 280 metrů!
Všimněte si mojí maličké Eiffelky na krku ;)
 Tady porovnání Eiffelky s Žižkovskou věží - a že nám trvalo najít tu českou vlaječku!
 Pohled z výtahu.
Severní pilíř s obrovskými koly, která pohání výtah.
 Vnitřnosti Eiffelky :)
 Původní strojovna výtahu, která stále funguje tak, jak má :)


 Takoví mravenečci oproti "La Vielle Damme"!



A na konec zase tyhle fotky, tentokrát "pohni Eiffelovkou" :)

Jaký máte na Eiffelovku názor vy? Přijde vám to jako něco úžasného nebo to považujete za kýč? Zítra se těšte na fotky z Invalidovny, Sacré Coeur a Moulin Rouge :)

15 komentářů

  1. Eiffelovka se mi strašně líbí a mrzí mě, že jsem tam ještě nikdy nebyla. Hrozně vám závidím, hned bych tam taky jela! Mimochodem, moc krásné fotky. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Wooow! To ti závidím a ta poslední fotka je úúžasná!

    OdpovědětVymazat
  3. úžasné fotky a úžasná Paříž :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jéé nádherné fotky :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. úžasné fotky, teším sa na ďalšie! :) môžem sa tak pokochať krásou Paríža aj keď sa tam nedostanem a to je super!:)
    Sunrise of my life :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ty fotky sou nádherný ! a ty Martova pole mají stejný název jako ve francouzštině akorát přeložený do češtiny. Mars se takhle skloňuje ;D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mars se takhle sklonuje v češtině jo? Vidíš, to jsem nevěděla, záhada vyřešena :D

      Vymazat
    2. http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=Mars_1&dotaz=mars&ascii=1 :)
      A jinak hezký fotky!

      Vymazat
  7. Krásné fotky, jste strašně roztomilí :)

    OdpovědětVymazat
  8. zaujimave fotky. vacsinou su fotky z pariza uz gycovite no tie vase su fakt pekne. a ze ste tu eiffelovku rozobrali do srubky :D jej vnutornosti som este na ziadnych fotkach nevidela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů tak to děkujeme, snažili jsme se, aby nebyly kýčovité. A ty vnitřnosti jsme měli možnost vidět, když jsme dole vystoupili z výtahu, tak jsem to hned cvakla :)

      Vymazat
  9. krásné fotky, já chci taky do Paříže!)

    OdpovědětVymazat
  10. Aaach, krása, krása, krása! Môj maličký sen raz tam ísť, snáď sa niekedy podarí :)

    OdpovědětVymazat
  11. jo, měla jsem stejnej pocit, když jsme vylezli z metra a najednou taková obrovitánská masa želena nad námi - neuvěřitelný :) my jsme ty schody do druhého patra šlapali pěkně po svém, to bylo něco :D nahoru jsme také vyjeli, ale šílené fronty byly, no hrůza. pamatuju si, že mi bylo šíleně zle - nenávidím výtahy a výšky, takže jsem to přežívala jen kvůli tomu zážitku, jinak se mi mnohem více líbila ze země :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ej, ty schody bych šlapat fakt nechtěla. Fronty byly obrovské, a to jsme tam byli ještě před otevřením, ale krátili jsme si to seznamováním s kamarády z Opavy, takže to uteklo rychle to čekání :) Mně úplně zalehly uši v tom výtahu, jinak mi tyhle věci nevadí, takže pro mě obrovský zážitek!

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)