24/2/2013

Ahojte! Konečně jsem se dostala k internetu, včera jsem měla pracovní den, přes den pizzerka, v noci Tesco. A dnes jsem pochopitelně ráno vyspávala a odpoledne jsem byla u Toma. Od zítřka mi začínají prázdniny, nikam nejedu, budu doma a mám sepsaný to do list. Ale budu to prokládat příjemnýma věcma, filmy, seriály, nákupy v sekáčích a snad i focení venku :) Přežijte tento týden ve škole :)


Prvních 50 stránek bylo taaak nezáživných, ale ted už to má spád a je to super :) Aneb jedna z posledních knížek z povinné četby, ještě mi zbývají 3.

 V sobotu! Trochu se nám to včera zkomplikovalo, ale snad to nakonec dopadne dobře a užijeme si to :)
 V týdnu mi přišla pírka z ebay, mám s nimi vymyšlené nehty (jo, fakt nehty :D), tak snad se mi to povede a vy to uvidíte!

A dnes se konečně vrhám na Bídníky! Velice doufám, že ty 2 a půl hodiny budou stát za to :) Viděli jste, líbilo se?

24 komentářů

  1. Paní Bovaryovou teď bereme zrovna v literatuře, nevypadá to špatně, ale nečtu povinnou četbu dokud nebudu muset :D Kdy jsi to začala číst?
    Pírka jsou hezké, to jsem zvědavá co s nimi vymyslíš! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, mě třeba povinná četba překvapila, většina věcí mě hrozně moc bavila :) Paní Bovaryovou jsem začala číst zhruba 2 týdny zpátky a tento týden ji stopro dočtu. Já čtu rychle, plus když mě to baví, tak to mám sfouklé za chvilku :)

      Vymazat
  2. tak na ty nehty se moc těším!!

    OdpovědětVymazat
  3. pořád se přemlouvám do povinný četby.. Jsem ráda že zmenšili počet knížek a taky že na to mám ještě 2 roky... Ale já čtu věci co mě nebaví tak šíleně pomalu, že i tak to nemám šanci zvládnout :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já začala po velkých prázdninách a nemám problém. Kupodivu mě většina těch knížek hrozně moc bavila a fakt se to nezdá, čtu 2x do týdne v hodině SV a prostě to zvládám :) Uvidíš, určitě tě něco z toho bude bavit a máš ještě čas :)

      Vymazat
  4. bovaryčka je skvělá, ale ze seznamu jsem si ji vyškrtla :D tyyyjo tolik ukolu na prazky, měla jsem to stejné, ale udělala jsem jen ty seriály :(
    a na bidniky koukni spis na ty puvodni nez ty nove, storpocent lepsi. i kdyz pokud jsi nevidela stare bidniky, nove se ti budou zdat super, taky ze jsou, dobre natoceno, zahrano, ale stari maji neco vic do sebe. a o knize ani nemluvim, v porovnani s ni mohou jit oba filmy do kytek. i kdyz, je to tusim dvoudilna kniha (?) a oba dily jsou silene tluste a hur se to cte, ovsem ten pozitek z toho, mmm....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ty toho máš tolik načteného, že si to můžeš dovolit ji vyškrtnout :) Jo já doufám, že to všechno splním, snad!
      A koukla jsem na ty nové a zdají se mi super, kniha bude stopro daleko úchvatnější, ale jak píšeš, šíleně tlustá.. Třeba někdy :)

      Vymazat
  5. Paní Bovaryovou jsem také četla k maturitě, moc mě ten příběh bavil a chvílemi jsem se od knížky nemohla odtrhnout :) Skvělá volba :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem vážně zvědavá na ty nehty. Určitě to bude zajímavé. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já myslím že na té státní maturitě je dobré, že si člověk může vybrat, co chce mít za literaturu. Já jsem maturovala ten první rok, kdy státní začínala a protože miluju čtení, tak jsem se na češtinu vůbec nemusela učit, do seznamu jsem si dala knížky co jsem chtěla a bylo to. Shodou okolností, o Madame Bovary jsme svedly bitvu s mou učitelkou, ona nechtěla, abych jí měla v seznamu-nikdo jiný ji tam nechtěl a ona musela tvořit pracovní list jen pro mě :D Pak ho tedy udělala a řekla, že doufá, že si jí alespoň vytáhnu.Šla jsem maturovat v pondělí jako první, vytáhla jsem si 6. a ona mi řekla: "No proto, máte štěstí." Paní Bováryová se ukrývala pod šestkou..Klika :D Dodnes na to ráda vzpomínám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je na tom opravdu dobré. A tvůj příběh je skvělý, to je fakt osud :) U nás ji má víc lidí, takže se naštěstí nemusím s nikým prát o to, jestli ji můžu na seznamu mít nebo ne :)

      Vymazat
  8. Miluju tuto knihu, jedna z mých oblíbených:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Jé paní Bovaryovou jsme nedávno brali v češtině :) ..naštěstí to nemáme jako povinnou četbu tak to nemusím číst :D, ty peříčka si moc nedokážu na nehtech představit, takže se určitě těším :))
    Nám zrovna prázdniny skončily a asi od víkendu se skoro mlátím do hlavy ,že jsem si nenapsala seznam co všechno jsem chtěla udělat ,teď zjišťuju ,že jsem na spoustu věcí zapomněla :(( ..takže prázdniny závidím :))

    OdpovědětVymazat
  10. Podle mě Bídníci naprostá bomba! :) ten příběh je silnej a krásnej sám o sobě, ale ten film to zachytil skvěle! zvládnutý to bylo pevěcky i herecky, vážně sem šla z kina nadšená a moje kámošky se záchvatem breku :D

    OdpovědětVymazat
  11. ja som pani bovaryovu musela čítať na začiatku šk. roka a napisať o nej esej no dalo sa to prežiť :))

    OdpovědětVymazat
  12. Kéž bych byla s povinnou četbou taky tak daleko... Já mám těch knih spíš tak málo přečtených :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej.. Ale tak, ono v dnešní době ani není zas tak důležitý to přečíst, ale vědět a znát všechno okolo toho :) To zvládneš!

      Vymazat
  13. užij si Bídníky.... je to dokonalý!
    na stejnou knížku se taky chystam :))

    OdpovědětVymazat
  14. Povinnou četbu jsem nikdy nečetla. Všechny dobré knihy měly v povinné četbě moje kamarádky a nebo jsme k nim nikdy nedošli...

    OdpovědětVymazat
  15. taky mi zbývají 3 :D ale nevím co si vybrat (teda už jsem jich asi přečetla více, ale chci je mít nějak "sladěné" do období)..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jich taky přečetla více, ale některé jsem vyřadila, protože jsem nevěděla, co bych o nich řekla. Jo, sladěné do období je chci mít taky, je to chytrý si to tak udělat :)

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)