Nail care

Zdravím všechny, to bylo dnes počasíčko, co? I přes to jsme měli v práci plno a já se tak nenudila až do 6. Na oběd jsem měla skvělý gulášek a zítra mě čeká výlet do Brna s přítelem, za nákupy. Doufám, že ještě vychytám nějaké slevy! A potom jdu zase na noční do Tesca, takže zítra článek nečekejte. Dnes to bude o péči o nehty, tento článek taky bude zveřejněný na serveru atraktivni.cz :)
Hello to everyone, the weather was quite bad today, right? Even though we had full tables at work so I wasn't bored till 6. I had a brilliant goulash for lunch and I'm going to Brno with my boyfriend tomorrow, shopping. I hope that I'll bump into some great sales! And then I'm going to Tesco for a night shift again so don't expect any post tomorrow. Today it'll be about nail care, this post will be added to atraktivni.cz as well :)


Myslím si, že péče o nehty je spolu s péčí o vlasy a o plet jedním z hlavních pilířů ženské krásy. Bohužel spousta žen na nehty zapomíná. Pak jdou na rande, jsou krásně nalíčené, vlasy se jim lesknou, ale když je jejich doprovod chytí za ruku, nastává katastrofa. Znám mnoho případů okousaných nehtů, otrhaných záděrů, zkrátka naprosto neopečovávaných nehtů, které dělají ostudu. Přitom stačí tak málo!
Já si fází záděrů také prošla, nebojte. Časem jsem si uvědomila, že to nemá cenu a zabojovala jsem proti tomu hnusnými krémy na ruce, kterými jsem si okolí nehtů namazala a jejich vůně mě potom odradila kůžičku okousávat. Naráz jsem byla vyléčená. Odtud už byl jen krůček k tomu, udržovat si ruce ve stále stejném pěkném stavu. Dostala jsem svůj první manikúrní set, koupila si svůj první bezbarvý lak a začala o nehty pečovat. Postupně jsem se dopracovala do fáze, kdy péči provádím pravidelně. Trochu vám ji popíšu.

 Začnu odlakováním. Nehty odlakovávám cca jednou za týden, když se mi lak obouchá či sloupe a už chci nový. Používám odlakovač bez acetonu, ten by nehty jen zbytečně vysušoval. Po odlakování přijde na řadu odstranění nehtové kůžičky, které provádím speciálním nástrojem (na fotce). Zatlačím kůžičku směrem proti růstu nehtu a rydlem ji seškrábnu. Pozor, netlačte na rydlo, jinak vezmete i nehtové lůžko a přece nechcete, aby vám tekla krev! Pokud je potřeba, nehty přistřihnu a zpiluju do požadovaného tvaru. Používám papírový pilník, rozhodně nepoužívejte ten kovový, nehty zbytečně třepí. Nejlepší je pilník skleněný. Když mám hotovo, nakonec nehty a jejích okolí namažu vazelínou, aby se hydratovaly.
A když si je chci nalakovat, vždy použiju lak od Essence Ultra Strong, který nehty krásně zpevní. Doporučuju, koupíte za 50Kč v drogériích. Nebo taky od Gabrielly Salvette je dobrý zpevnovač, stojí asi 100Kč a doporučila mi ho kamarádka. Pro ty z vás, kterým se nehty třepí, rozhodně výhodná investice! Pak nanesu klasicky dvě vrstvy laku, popřípadě vytvořím nějaký design a zapečetím to tzv. top coatem, vrtsvou průhledného laku, díky kterému vám nehty vydrží déle.

Myslím, že to je asi všechno. Vážně se vyplatí o nehty pečovat a pokud vám nepomohl ani tento článek, zkuste ještě tablety na zpevnění nehtů a růst vlasů, v DM je mají za 50Kč, v lékarně třeba Biosil za 60Kč nebo potom dražší. Na blozích najdete různé recenze na tyto tablety, stojí za to si je pročíst a pak investovat. Kluci a páni to ocení, upravené ruce jsou základ :)

21 komentářů

  1. Veľmi pekné :) Pozývam ťa na giveaway o knihu na mojom blogu:)

    OdpovědětVymazat
  2. ja som mala vždy problém s tým že som si odlakovala nechty 3 a niekedy aj viac krát za týždeň a potom sa mi stalo že mi zožltly. Našťastie stačilo obmedziť to lakovanie o odklakovanie na jeden krát do týždňa a je to fajn. A s tým pilníkom máš pravdu dlho dlho som používala ten kovový a bol na nič ale to som zistila až keď som začala používať takýto :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To těm nehtům dá vážně zabrat, je dobře, že jsi to omezila :) A já taky strašně dlouho používala kovový, pak jsem si někde přečetla, že to není dobré, začala jsem používat papírový a hned jsem měla nehty hezčí :)

      Vymazat
  3. ja mám problém zo zádermi, vždy to odkusnem, ale snažím sa, aby som si od toho odvykla ... ja používam sklenený pilník, ten mi vyhovuje najviac :) a čo sa týka lakov, používam radu od Gabrielly Salvette - spevňovač, masážny gél, zlupovaciu masku a bieliaci lak :) chystám o tom článok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu tě, je to těžké! Držím palce :) A řada Gabriella Salvette je vážně výborná, za ty peníze to stojí. Článek si ráda přečtu :)

      Vymazat
  4. Máš pekné nechty, vidno, ze sa o nich riadne staras.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezky sepsané, rozhodně se podívám po zpevňujícím laku. Nehty se mi opravdu třepí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pak dej vědět, jestli pomohl :) Já doufám, že pomůže!

      Vymazat
  6. máš krásné nehty, mě se dělá uplně špatně když vidím jak mají někteří okousané do krve uplně kraťoučké nehty to je fakt odporné, mě se líbí přesně takové jak máš ty :)
    já mám docela problémy se záděrkama, ale nekoušu si je prostě se mi jenom pořád dělají :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, je to hrozné. Já mívám někdy i delší, ted je mám zkrácené, vždycky tak jednou do měsíce si je zkrátím, aby si odpočinuly :) Tak aspon, že to nekoušeš, s tím, že se ti dělají, asi nic neuděláš.

      Vymazat
  7. Máš krásne nechty. A celý článok je súper napísaný

    OdpovědětVymazat
  8. To se máš, že máš tak super nehty. ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Týýjo, máš pěkné nehty, normálně ti je začínám závidět! Mě se pořád třepí a lámou, děs! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ako vidím začnem sa starať o moje nechty :D :)

    OdpovědětVymazat
  11. Myslím že skvělý článek pro mě!:)) Používám stejný odlakovač, je super:)

    OdpovědětVymazat
  12. Máš krásné nehty, užitečný článek! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Jo to já si to taky občas nekousala, ale odrbovala nehtama. To je pak těžší se toho zbavit :D Musíš si prostě říct, že jsi silná a zvládneš přestat!

    OdpovědětVymazat
  14. Všem vám moc děkuju, je to pro mě motivace psát takové delší články častěji, když to oceníte :)

    OdpovědětVymazat
  15. Máš krásný tvar nehtů a článek je stoprocentně užitečný ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)