Snails from a pastry

Tak, naše škola má za sebou všechny maturity. Já se dnes ještě stihla podívat na vyšší angličtinu a konečně češtinu. Anglina mi nepřijde nijak rozdílná od té nižší úrovně a z jediné češtiny mám trochu strach, ale pokud ty knížky fakt přečtu a naučím se něco o autorech, tak to bude ok :) Jinak jsem odeslala výhry z giveaway, vyfotila outfit a začala tvořit nehtíky. Všechno uvidíte :)


Na šneky z listového těsta budete potřebovat:
listové těsto (400 g)
200 g šunky
200 g plátků eidamu
kečup
vajíčko na potření
koření


 My už jiný než domácí kečup nejíme, co vy? Po všech těch testech kečupů, který ukázaly, že tam jsou srance :D
 Rozmrazíme listové těsto, rozdělíme ho na poloviny, každou vyválíme na tenko. Potřeme kečupkem, poklademe šunkou a plátky sýra.
 Smotáme do pořádně dlouhého bimbase ;)
 A bimbase rozkrájíme na zhruba centimetr široká kolečka, která klademe na plech či na silikonovou podložku.
 Potřeme rozšlehaným vajíčkem (a dáváme si pozor, aby nám to moc neukaplo, ne jako mě :D Pak to smrdí v troubě.) a posypeme kořením (já dávám grilovací a mořskou sůl).
Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200-220°C asi na 15-20 minut. Zkrátka, až budou zespoda hnědé, vytáhněte je. Tyhle co jsou na fotce nejsou zespoda vůbec hnědé, ale vidíte, že navrchu už jsou místy i trošku spálené, nějak jsem to neodhadla :D Ale tak byly akorát křupavější, jinak v klidu. Kamarádům moc chutnali (stejně tak i rodině, když jsem je pekla na oslavu doma), na kalby ideální jídlo si myslím :)
Děláte je taky? Dáváte do nich ještě něco navíc nebo taky jenom tak?

23 komentářů

  1. bimbase:D:D:D panebože to je slovo:D měla jsem asi 2 a bylo to moc dobré:P

    OdpovědětVymazat
  2. my jsme jednou měly péct nebo dělat něco na ochutnávku do francouzštiny a napsat recept, no a já se dala zrovna do šněků, přišlo mi to nejlepší a od té doby je kamarádka dělá každý týden :D

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam! Miluju šneky :) A držím palce, kvůli té češtině ;)

    OdpovědětVymazat
  4. přesně tyhle taky dělám, akorát je nepotírám vajíčkem :) někdy nahoru dávám i nivu, a taky čerstvé bylinky z balkonové zahrádky:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to lepší s tím vajíčkem, taky jsem to zkoušela bez. Nivu nemám ráda a bazalku jsem koupila teprv v neděli čerstvou, tak tu tam příště taky prcnu :)

      Vymazat
  5. šnečci jsou bezva, já dělám jen slaný štrůdl, dost podobný, ale se šnečkama si dám taky někdy práci. jinak u nás maturity začaly a já už byla na 2.. zítra jdu zas. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo slaný štrůdl je méně pracný, ten taky miluju, ale do toho už dávám víc věcí než do šneků :)

      Vymazat
  6. Téda tahle navečer nám dělat chutě-šneky miluju.
    Já když tam přidávám i olivy pokud nějaké doma máme :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam! Vypadá to úžasně:'))

    OdpovědětVymazat
  9. Šneci jsou výborný, můžu se po nich úplně utlouct :) :D vždycky je všude vyžeru :D

    OdpovědětVymazat
  10. mnammi, mnammi šneky mám moc ráda, ale nikdy jsem je nedělala, určitě to zkusím)
    xoxo
    http://dreamaboutflowers.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  11. wow, drsné♥ třeba to jednou zkusím :-)

    OdpovědětVymazat
  12. udělala jsi mi včera takovou chuť, že jsem si je dneska udělala a právě si na nich pochutnávám :D ještě sem navrch nastrouhala sýr, takže velká ňamka :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až tak? Jé, to jsem ráda :) Ještě navrch sýr, mmmm, utloukla bych se po nich!

      Vymazat
  13. jééé! šnečky taky doma děláme :D vždycky když máme zbytky sýra a šunky, abychom se toho zbavili, ale vždycky je hned sezobnem :P :D

    OdpovědětVymazat
  14. Fajn recept, taky je děláme. Promiň, mám jednu šťouravou otázku... Přičemž tvůj blog se mi líbí :) Proč máš názvy postů v aj, kdyř pak je text jen česky? To jediný se mi zdá na tvém blogu nic moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu zákeřná otázka. Já ze začátku psala příspěvky i v angličtině, ale přišlo mi, že to bylo celkem bez efektu. Přičemž ty anglické názvy mi zůstaly. Ale zase plánuju začít psát anglicky, možná mi to pomůže i k vyšším návštevám ze zahraničí :)

      Vymazat
  15. Taky je děláme a jsou vynikající. Během půl hodiny jsou pryč :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)