Les sacs de Provence

Krásný nedělní večer! No, krásný, ten nedělní není nikdy hezký :D Ani pro mě, ne že bych se učila, ale psát tahák do dějepisu, dopisovat 4 témata do té konverzační soutěže a psát si slova rusky taky není sranda. Ale na tento týden se celkem těším, jen zítra se budeme normálně učit, v úterý máme projektový den a pak vysvědčení, ve středu jdu jen na první 2 hodiny a pak ta soutěž, ve čtvrtek máme tři hodiny testování - psycho a IQ testy, podle kterých nám zjistí vhodný obor na vysokou. Je to projekt v rámci EU, takže pro nás zcela zdarma. Takže proč do toho nejít, jinak by to stálo několik tisíc :)
Včera jsem pekla, tak vám chci ukázat, co a jak.



Budete potřebovat: 500 g listového těsta, 200 g šunkového salámu, 200 g plátkového sýra, 1 vejce, provensálské koření
Já tam ještě přidala žampiony a další koření, je to na vás :)

Těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na pomoučeném vále na tenko a rozkrájíme na obdélníky. Na každý obdélník položíme 2 kolečka salámu, kousek sýra a posypeme kořením.

 Přehneme na poloviny a okraje dobře přimáčkneme k sobě. Skládáme na suchý plech. Já tam dala radši ještě pečící papír, pro jistotu :) A vůbec nehledte na to, že máte takové hnusné zrůdy jako já, ono se to v té troubě stejně nafoukne a vytvaruje úplně jinak :)

Potřeme rozšlehaným vejcem a povrch posypeme provensálským kořením - podle toho se celý recept taky jmenuje, že. Pečeme 10 - 15 minut při 220°C.

A vidíte, že i když jsem to během pečení propíchávala špejlí, stejně to je nadýchané jak vzducholod :D A když to pořádně nepřimáčkenete k tobě ty okraje, tak vám vyteče všechno na plech jako mě ten žampion a sýr. A tak, to se sní i tak, že. Musím říct, že jsem od toho čekala hodně, protože dělám i podobný recept - masový štrůdl, kam se dávají stejné věci, něco navíc a chutná to výtečně. A i takhle v podobě taštiček a pouze se salámem, sýrem, žampiony a kořením chutnají taštičky výborně!! Rozhodně vyzkoušejte :)

23 komentářů

  1. já houby nemám moc ráda, ale vypadá to hezky, možná to zkusim bez nich:)

    OdpovědětVymazat
  2. vyzerá to chutne :) tento týždeň je voľnejší aj u mňa,teda až od stredy

    OdpovědětVymazat
  3. ty jo to vypadá dost dobře!
    já mám tu soutež taky a vůbec nic nemám připravené , ale mám ještě týden :)

    OdpovědětVymazat
  4. :D no teraz robíš chute aj ty mne :D

    OdpovědětVymazat
  5. Luxusně to vypadá! :) děláš mi chutě, jako s tím mozečkem :D miluju tyhle štrudly . jo , vím, je to taštička, ale ve výsledku to chutna stejne jak štrudl :D prostě listove těsto naplnene čímkoli, co ti chutná, to je vždycky klasické jídlo na jakoukoli akci, co kdy na bytech různě máme. tyhle taštičky jsem napposledy plnila špenatem slaninou a zakysankou a taky to bylo perfektni, i když příště bych to možná rozkrála na ty štrudly, at se mi tenšpenat se smetanou speče, protože když jsem do toho kousla, vytekalo to :D
    vy si na tu konverzacni soutez ty temata chystate? taky ted mame konverzacni souteze z nemciny a franiny na skole, ale temata dopredu nikdo nevi, oni nam to davaji primo kdyz dojdes na radu, vylosujes si neco, 10 minut si muzes promyslet o cem budes mluvit a pak na dane tema dialog s kantorem. spis mluvime my , oni se jen doptavaji. letos tam nejdu, uz na to nemam odvahu. ale kdyby mi dali moznost pripravit si temata, tak do toho asi jdu, jsou to vzdycky dobre zkusenosti :) hodne stesti, at vyhrajes!

    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo připravujeme si to dopředu :) Je to fajn, jsou to dobré zkušenosti. Taky mluvíme spíš my a oni se jen doptávají, když už nevíš, co říct, nebo pokud je něco zajímá :)
      Jo ve vsýledku to chutná stejně jak štrůdl, je jedno jak to vypadá :D

      Vymazat
  6. mňam, vyzerá to fantasticky! :)

    OdpovědětVymazat
  7. jéé, to vypadá skvěle. díky ta tip. :)

    OdpovědětVymazat
  8. mňáám to vypadá k sežrání dobře =)

    OdpovědětVymazat
  9. tak to máš pohodový týden,narozdíl od nás (musím si postěžovat:D) jinak vypadá to lákavě,škoda že žampiony z neznámého důvodu nemůžu ani cejtit

    OdpovědětVymazat
  10. My tam dáváme kečup a bez žampionů :D:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, může být i tak :) Vidím, že hodně z vás nemá rádo žampiony, houby obecně. Proč tyjo? I z mého okolí to hodně lidí nejí :D

      Vymazat
  11. hej co mám takový hlad ted!!:D:// ale vypadá to parádně:)

    OdpovědětVymazat
  12. mňam! udělala jsi mi neskutečný chutě, miluju vše, v čem jsou houby. zrovna dneska jsem si dělal takový ty klasický slaný šneky (listové těsto, šunka, sýr, kečup a koření) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo ty jsou taky výborný :) Já prostě nedám dopustit na spojení šunka-sýr-žampiony a nejlíp ještě kečup! Nejlepší, co může být ♥

      Vymazat
  13. už jen z toho názvu to musí být skvělý! <3

    OdpovědětVymazat
  14. Takový chutě mi dělat takhle večer, že ti to není blbý :D :)))

    OdpovědětVymazat
  15. bože, teď jsi mi udělala takové chutě!! :D

    OdpovědětVymazat
  16. tak to bych si nejvíc dala, mmmm :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)