Zucchini cake

Znáte to, když vám někdo daruje ovoce/zeleninu, prostě z ní musíte hned něco udělat. Dostali jsme od tety cuketu a já ji úplně nesnáším (taková ta smažená kolečka), je jen jedno jídlo, ve kterém ji sním - cuketový koláč. Ano, zní to strašně divně a spoustu vás to určitě odradí, ale ta cuketa v tom nemá žádnou chut, mě to prostě takhle chutná, takový jednoduchý koláč na léto. Tak se chci s vámi podělit o recept a postup :)
You know it, when someone gives you fruit/vegetable and you have to make something from it. My auntie gave us a zucchini and I hate it (these fried zucchini circles), there's just one meal I like zucchini in - zucchini cake. Yeah, it sounds really weird and a lot of you won't like it but the zucchini is almost invisible and out of taste in the cake, I like it, it's just a simple ckae for summer. So I wanna share a recipe and how to make it with you :)

Budete potřebovat / you'll need:
• 400g nastrouhané cukety / grated zucchini
• 300g cukru / sugar
• 300g polohrubé mouky / half-coarse flour
• kypřící prášek do pečiva / baking powder
• vanilkový cukr / vanilla sugar
• 3 vejce / eggs
• 3 lžíce oleje / spoons of oil

 Nastrouháme si cuketu. / Grate the zucchini.
 Odsypte si 300g cukru. / Meisure 300g of sugar.
 Přidejte 3 vejce a 3 lžíce oleje. / Add 3 eggs and 3 spoons of oil.
 Dále přidejte vanilkový cukr a prášek do pečiva. / Add vanilla sugar and baking powder.
 Utřete do hladka. / Mix till it's soft.
 Přidáme mouku. / Add flour.
 Vůbec se nebojte, že těsto bude tuhé, cuketa to pak zjemní :) / Don't worry, the paste will be tough but the zucchini will make it soft then :)
 Vidíte? Tekutá srajda :D / See? Liquid shit :D
 Připravte si plech se silikonovou podložkou (nebo vymazaný a vysypaný). / Prepare a baking sheet with a silicon pad (or greased with butter and covered in flour).
A nalijte těsto na plech, dejte do trouby vyhřáté na 170°C a pečte asi 25 minut. V horkovzdušné troubě by to bylo na 160°C za 20 minut hotové :) / Fill the baking sheet with the liqiudpaste and put it in an oven heated to 170°C (5746°F) and bake like 25 minutes. In a hot-air oven it will take 20 minutes when it's heat to 160°C (5408°F) :)

Je to vážně moc dobré, určitě to vyzkoušejte, až vám někdo podaruje cuketu :) Pak dejte vědět, jak vám koláč chutnal!

24 komentářů

  1. ach jaj vsetci davaju rozne recepty... neviem co skusit skor :D

    OdpovědětVymazat
  2. cuketu jsme snad doma ještě ani jednou nepoužili, ale myslím, že budeme muset :) vypadá to opravdu moc dobře.

    OdpovědětVymazat
  3. Já ji strašně nemám ráda dušenou! :D fuj :D ale jako letos sem z ní jedla zelí (nebo ne zelí, ale prostě to byla cuketa na způsob zelí) a bylo to luxus, ani bych nevěřila! A nebo křápance z ní? Taky dobrota! Vůbec to tam není znát! ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Já moc nemusím cuketu na žádný způsob :D Kupujeme to jenom pro morčata.. ;)

    OdpovědětVymazat
  5. to poznam dost casto, ked niekto daruje ovocie a treba ho skratka spracovat ja som ju urobila v klasickom trojobale:))

    OdpovědětVymazat
  6. To jsem nikdy nezkoušela ani nejedla. Ale může týt dobré ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Cuketovou buchtu dělá občas mamina nebo babička. Chválím moc článek a hlavně, jak jsou nafocené jednotlivé kroky! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Skodulka: Ty jo, zelí z cukety? A křápance? Neslyšela jsem ani o jednom, dej taky někdy recept na blog :)
    Veronique: Děkuju moc, snažila jsem se vyfotit opravdu každý krok, jsem ráda, že to někdo dokáže ocenit! Není moc příjemný, když se mamka ptá, proč to fotím :D Ona totiž o blogu neví..
    Mockrát vám děkuju za milé komentáře jinak!

    OdpovědětVymazat
  9. Budu pracovat v jedné hospodě v kuchyni a nejmiň za den dostanu 500,- a nejvíc 1200,- no podle tržby takže fáájn :) Tu buchtu už mamka dělala a celkem mi to chutnalo :) Maš ten recept moc hezky udělaný :)

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá to celkem dobře!:) a jinak těm dětem - oni se sice na všechno ptají a tak, ale jinak jsou i hodní a tak mi ani nevadí :D a navíc mě je hroně baví provokovat :D se roztomile vztekají :DDD

    OdpovědětVymazat
  11. odpovidam na dotaz: no pokud by jsi jim chtěla poslat nějaký článek tak klidně,) ale nejsem si jistá, jestli by tam uveřejnili tvoji adresu blogu, protože oni spolupracují jenom s Blog.cz.

    OdpovědětVymazat
  12. Vůbec neodradí a pokud někoho jo dělá chyb..

    Je to vyborné a nejde to vůbec poznat : ))


    http://teresastarling.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  13. Anonymní: A na co? Je to dost sladké, se koukni, cukru stejně jako mouky :D

    OdpovědětVymazat
  14. výborný recept!:) my máme cukety tolik že nevíme co sní:D

    OdpovědětVymazat
  15. achjoo.taky chci umet pect :DD vypada to skvele :))

    OdpovědětVymazat
  16. Cuketu nemám rada (ako vyprážané kolieska), ale tento koláč vypadá zaujímavo ;-) No budeme musieť s mamčou vyskúšať ;-)))

    OdpovědětVymazat
  17. vyzerá to dobre, ja mám zase strašne rada mrkvovú tortu :)

    snowhitesdiary.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  18. tenhle koláč taky děláme, jen do něj přidáváme ještě kakao protože jsme mlsní :D
    ale já ho miluju, je nádherně vláčnej, takže pro mě úplný ideál, protože nemám ráda suché koláče a zákusky.. (např. z listového těsta)

    OdpovědětVymazat
  19. cuketu jsem v životě nejedla, ale podle toho to určitě zkusim, vypadá to skvěle !

    http://monikaviskova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)