21/12/2019

Ahojte! Na pozadí mi hrají vánoční hity a já se po minimálně dvou náročných týdnech konečně dostávám k tomu, že mám volný večer a sepisuju pro vás článek. A nebude to nic jiného než oblíbené povídání s random fotkami :) Tak se spolu pojďme podívat, co se od minule událo.

V létě jsme docela propadli poke bowls, a to nás přivedlo na myšlenku, co takhle pořádně vyzkoušet sushi. Ani jeden z nás na to moc není, doposud jsem měla sushi možná dvakrát, třikrát za život. Tak jsme zkusili sushi v našem oblíbeném 3F by Mori a bylo to výborné. Jak vidíte, vyzkoušeli jsme různé druhy i různé ryby (losos, tuňák, úhoř a dokonce i sépie na nigiri). / Na konci listopadu probíhal opět Festival francouzských filmů, na kterém se snažím každý rok nechybět. Letos jsme s kamarádkami stihly dokonce dva filmy - Překladatelé a potom Lásku bez bariér. Oboje bylo fakt super a vřele doporučuju. Láska bez bariér už je venku dlouho a Překladatelé měli předpremiéru, ale snad se k tomu dostanete i tak.
Poslední listopadový pátek jsme si vzali s Tomem oba dva dovolenou a náš den jsme začali snídaní nebo spíš brunchem v Liselotte, útulné malé kavárně na Vídeňské u Nemocnice Milosrdných bratří. Oba jsme zvolili croque monsieur s pošírovaným vajíčkem a holandskou omáčkou a byla to velká dobrota. Zkusili jsme pak i makronku a jeden jejich lahodně vypadající dezert. Taky musíme doporučit :)
Brněnské vánoční trhy tu samozřejmě nesmí chybět, doposud jsem byla asi čtyřikrát a ještě bych mezi svátky chtěla jít. Tradičně se mi nejvíc líbí na Zelňáku a když chci mít klid od lidí, jdu na Dominikánské. Kde to máte nejraději vy? / Víte, že první prosincové úterý se globálně slaví Giving Tuesday? Pro mě to znamenalo hlavně live posting na sociální sítě v práci, ale ráno mi zpříjemnili pracovníci našeho Spielberk Office Centra, kteří rozdávali horký pečený čaj a perníček.
Oliverek na Štědrý den oslaví své první narozeniny! Pořád nám dělá ohromnou radost a občas samozřejmě vymýšlí lumpárničky :) Jako třeba tady, kdy se chtěl vydrápat vydrápal na sušák s prádlem a samozřejmě mu brzy došlo, že to moc stabilní není :D Je to malej kulišák, co vám budu. Ale u všeho vypadá tak roztomile, že mu to je odpuštěno. / Kdo mě sledujete dlouho, tak určitě víte, že na zimě nejvíc miluju bruslení a pokud je možnost, tak i lyžování. Letos se mi zatím podařilo jít na brusle jen jednou, ale možná půjdu dnes večer zas, když tak nad tím přemýšlím. Jak to máte s ledním bruslením vy, taky rádi chodíte nebo si na ledě moc nevěříte?
Letos máme adventní "věnec" skoro úplně stejný jako loni. Jen jsem koupila nové zlaté svíčky, nastříhala keř za barákem (ehm, historie se neptá na způsob...) a doplnila to sobíkem a jednou ozdobou na stromek, která už z loňska měla na sobě mašličku, stejně tak jako podnos. Docela se mi tyhle originální věnce, co ani nejsou věnci, líbí. Vy sázíte na tradiční styl nebo taky vymýšlíte něco speciálního? / Nikča z A Cup of Style nedávno ukazovala ve stories, jak si natáčí své nově zkrácené vlasy žehličkou. A já, kopyto, který nikdy nepochopilo, jak natáčet vlasy i na levé straně směrem od obličeje, jsem to podle jejich ukázek konečně pochopila! Zrovna jsem měla příležitost se vyfiknout na house party u kamarádů, tak jsem to zkusila a myslím, že výsledek docela dobrej, co říkáte? Na Instagramu mi kamarádka psala, že vypadám tak žensky, prvorepublikově. Souhlas, nějak takto hodlám vypadat i na lednovém večírku, kam půjdem s Tomem a který se ponese v duchu 20. let.
V prosinci z bývalého týmu odešla kolegyně na mateřskou, tak jsme pro ni uspořádali baby shower. Holky z DoPoCooking upekly perníčkový dort (mňam!) a jinak jsme to měli v Divineru, takže výborné tapasky a drinky zajištěny. Jeden ze super večerů v prosinci :) Ještě lepší následoval hned druhý den, kdy jsme měli firemní večírek a.k.a. Blue Christmas Party na Flédě. Pařit skoro do 3 do rána se mi dlouho nepovedlo, tomu říkám slušná party. Fotky raději nemám :)
S holkami z projektu Brno bloguje nás čekal poslední předvánoční večer, který jsme se rozhodly strávit kreativně. Měly jsme zajištěné prostory ateliéru - Café Ateliér, který funguje jako kavárna spojená s ateliérem. A vyráběly jsme si jednoduché vánoční svícínky. Můj je ten s modrou stuhou, nijak jsem to nekomplikovala, mám ráda jednoduché věci. Všem se nám to náramně povedlo, však posuďte sami!

Balíček z Elnina jako poděkování za spolupráci v tomto roce mě velmi příjemně překvapil. Design krabice a PFka na jedničku s hvězdičkou! A potom ty dárky, wow. Poukaz na útratu v e-shopu Loono (už jsem ho stihla včera využít a objednat si tričko s prsama a bombu do koupele), tělový sprej Guess a hlavně velikánská toaletka Daisy Dream od Marc Jacobs. Měla jsem její vzoreček, nádherně mi voněla a reálně jsem uvažovala, že bych si ji koupila. A teď už nemusím, 100ml balení mi vystačí na pěkně dlouho. Mockrát děkuji Elninu <3 / V prosinci mě taky bohužel skolila mírná nemoc (ze začátku bolest v krku, potom nepříjemný dávivý kašel), a tak chození na trhy nějakou dobu nepřipadalo v úvahu. No ale punče a svařáky v kolikrát zajímavějších obdobách si v Brně můžete dát i vevnitř. Třeba v Podniku. S kamarádkou jsme začaly jejich Podnik punčem a potom jsme každá ochutnala bílý svařák se zázvorem a badyánem a růžový svařák se šípkem (a medem, který tam sice nebyl napsaný, ale stoprocentně byl vevnitř cítit). Opět musím vřele doporučit!
A poslední tip na skvělý podnik bude hodně čerstvý. Nedávno se na Pekařské otevřela večerka. A ne tak ledajaká - Večerka Brno je vietnamským bistrem, barem, kavárnou i cukrárnou, tak nějak od všeho něco a všechno tam asi umí skvěle. Interiéry navrhoval náš kamarád architekt, má to fakt krásný. My jsme s Tomem zatím byli jen na kávu (zkusili jsme Ca Phe Phin, vietnamskou s kondenzovaným mlékem, i espresso od berlínských The Barn) a na dortíky, ale hodláme se vrátit i na jídlo a drinky. Ale už teď víme, že to bude náš oblíbený podnik :)

A protože je tento článek tím posledním před Vánoci, chtěla bych vám tímto popřát, abyste svátky prožili v klidu se svými nejbližšími, dali si dobré jídlo a pití, sledovali pohádky u televize a hlavně pořádně si odpočinuli! Na blogu se můžete těšit ještě na tradiční shrnutí roku. Mějte se moc krásně a šťastné a veselé :)

3 komentářů

  1. Všetko to jedloooo. Teraz som vďaka tebe hrozne hladná. :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, nebyl by to random bez jídla 😁 Ale věřím, že jsi měla pořádnou štědrovečerní večeři a najedla se dobrého jídla dosyta!

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)