Nespresso Unexpected Summer

Ahojte, zdravím vás takto zkraje července! Konečně nám začalo pořádné léto, pár dní už tu byla i nesnesitelná vedra a já jsem překvapivě stihla jít už dvakrát na koupaliště. Jindy se mi třeba za celé léto podaří jít jednou, ale je fajn si z práce vzít aspoň půl dne dovolenou nebo odejít o hodinku dřív a jít se vyvalit na trávu. Kromě chlazení ve vodě se ráda chladím ledovou kávou nebo různými drinky z ní připravenými. Nespresso v první půlce června uvedlo na trh klasickou letní limitovanou edici káv. Tentokrát se inspirovali australským létem a přišli s dvojicí káv Unexpected Summer.
Long Black Over Ice se žlutomodrými kapslemi vás osvěží svým ovocným a květinovým aroma, které bylo získáno lehkým pražením tak, aby se uchovala jiskřivosti káv. Jedná se o směs kávy z Jižní Ameriky a východní Afriky, která nejlépe chutná jen tak na ledu. Kávu si můžete prodloužit i perlivou vodou nebo si z ní udělat espresso tonic, jako to máme rádi my s Tomem.
Flat White Over Ice s oranžovomodrými kapslemi vás dostane svými výrazně kořeněnými tóny. Pro zjemnění se doporučuje přidat ke kávě mléko, získáte tak krémový nápoj plný aroma. Tato káva je tmavěji pražená. My kávu s mlékem nepijeme, takže jsem ji zkusila opět připravit jako espresso tonic a pro zjemnění jsem přidala kapku ovocného sirupu (rebarbora a třešeň od Manufaktury). Výsledkem byl vynikající kávový drink, hořký a zároveň sladký díky sirupu.
Pokud máte různé sirupy do kávy rádi, Nespresso k této své limitce nabízí i mini sirupy od Moninu, vanilku, karamel a kokos. Koupíte je jako trio ve velikosti 50 ml. K variantě Long Black Nespresso doporučuje přidat kokosový sirup, k Flat White zejména karamelový, ale podle mě k tomu samozřejmě půjde i vanilka.

A jak se v létě chladíte vy? Jste schopní pít horkou kávu nebo nepřežijete bez té ledové? Já jsem se napřed zhrozila, když jsem zjistila, že v práci nemáme mrazák, tudíž na ledovou kávu můžu zapomenout. Nicméně tím, že tam pořád jede klimatizace a spíš mi je zima než abych umírala horkem, tak nakonec horká káva vůbec nevadí. A tu ledovou si užívám díky Nespressu doma o víkendech :) Dejte mi do komentářů vědět, jak se vám jejich aktuální letní limitka líbí. Mějte se krásně a zase za týden ahoj!

0 komentářů

Děkuju moc za každý komentář :)