Nespresso Master Origin

Ahoj! Po sérii kosmetických recenzí tu mám pro vás článek z kávového soudku. Nespresso totiž na konci srpna přišlo s novou kolekcí pěti káv Master Origin, které se zařadí do jejich stálé nabídky a nahradí tak kávy z kolekce Pure Origin, kam patřila Rosabaya, Bukeela a Indriya. Kávy Master Origin byly pečlivě vyvíjené několik let, aby bylo zaručeno, že budou chuťově fakt dokonalé. Pochází od mistrů kávy z různých kávových regionů, každá z nich vyniká jinou metodou pěstování, zpracování nebo pražení.

Při tvorbě kolekce Master Origin si odborníci z Nespresso pohráli s kombinací tradičních metod s některými novými, ve spolupráci s místními farmáři riskovali a hledali hranice svých možností, což bylo možné i díky programu udržitelnosti kvality, Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program.
Káv je tedy celkem pět - Nicaragua, India, Colombia, Ethiopia a Indonesia. Všechny kávy jsou vhodné jak k přípravě espressa, tak se z nich dá udělat i lungo. Pojďme si je jednotlivě představit :)

Master Origin Nicaragua je káva zpracovávaná velmi náročnou metodou Black honey, kdy se kávová zrna nechají v kávové třešni, aby je přirozeně ochutily cukry obsažené v dužině. Vyznačuje se jemnou, sametovou texturou a sladkou cereální chutí. Intenzita této kávy je na stupni 5, taková zlatá střední cesta. Nespresso doporučuje Nicaraguu zkusit ve variantě Latté Macchiato.

Master Origin Ethiopia pochází z afrického tropického podnebí a její zrna se při sušení také ponechávají uvnitř plodu, aby absorbovaly sladké chutě. Vyznačuje se jasnými tóny ovocné marmelády a květů pomerančovníku. Je nejméně intenzivní z káv Master Origin - stupeň 4. Doporučenou přípravou je Cappuccino.
Master Origin Colombia se vyznačuje dlouhou dobou zrání třešní - nechávají se zrát na keřích kávovníku neobvykle dlouho a pak se ručně sbírají. Káva pak jiskří energickými tóny vína chutnajícím po červeném ovoci a bobulích. Stupeň její intenzity je 6 a doporučená příprava jako Cappuccino.

Master Origin India je jediná robusta mezi pěticí káv. Její zrna jsou vystavená monzunovým větrům a indickému horku, díky čemuž káva získává intenzivní charakter. Připravte se na kořenité a dřevité tóny a intenzitu 11. Tato káva vás opravdu povzbudí, jako šálek espressa je fakt intenzivní, zjemnit ji můžete přípravou Latté Macchiato.
Master Origin Indonesia v této kolekci vyniká jako fairtradová káva, 100% pochází od fairtradových producentů. Káva je zpracovávána metodou mokrého odstraňování slupek a výsledkem je šálek exotické kávy s bohatým, sametově jemným tělem a divokými dřevitými tóny. Intenzita 8 a nejlépe chutná jen s kapkou mléka.

Pokud byste se chtěli o každé kávě dozvědět více, rozklikněte si ji na TOMTO odkaze.
Jeden tubus stojí 109 Kč a můžete je koupit i v různých sadách, buď takto všech pět za 545 Kč nebo pak mají ty tři jemnější kávy spolu a ty dvě intenzivnější dohromady.
Jak se vám Nespresso novinky zamlouvají? Vítáte oživení stálé kolekce nebo vám bude smutno po kávách Pure Origin? Já se přiznám, že třeba Bukeela mi chutnala hodně, ale Rosabaya byla jediná Nespresso káva, kterou jsem fakt neměla ráda. A z těchto pěti mi chutnají naprosto všechny, takže za mě dobrý :) Budu se moc těšit na vaše komentáře a u příštího článku ahoj!

0 komentářů

Děkuju moc za každý komentář :)