Nespresso LE Ispirazione Shakerato & Salentina

Letními tématy a náměty se to nejen na internetu jen hemží a nejinak tomu bude i u tohoto článku. Představím vám v něm novou limitovanou edici káv z dílny Nespresso, která nese název Ispirazione Shakerato & Salentina. Jedná se o speciálně vyvinuté směsi k přípravě ledové kávy, stejně tak jako tomu bylo loni, kdy Nespresso mělo limitku On Ice. Tentokrát se ale inspirovali v Itálii a vyrobili dva druhy kávy vhodné k přípravě Shakerato a Salentina.
Ispirazione Salentina – výrazná káva s hedvábně plnou a kulatou texturou, odhaluje oříškové aroma společně s tóny z pražení. V originále pochází tato receptura z regionu Salento v Puglii a nejlépe si ji vychutnáte připravenou se sirupem z cukrové třtiny, kostkami ledu a s mandlovým mlékem.
Ispirazione Shakerato – káva s plným tělem, krémová ledová káva s kakaovým aroma. Nejlépe si ji připravíte za pomoci shakeru z VIEW Shaker Mini Setu s ledem a cukrem.
Obě kávy se dají připravit jako ristretto (25 ml) nebo espresso (40 ml). Shakerato jsem dobře znala, připravovala jsem ho poměrně často ještě v dobách, kdy jsem brigádničila jako servírka v italské pizzerii. Stačí dát lžičku cukru do shakeru, připravit dávku espressa, přidat hodně ledu a párkrát protřepat. Všechno se hezky spojí, vytvoří se hustá pěna a výsledkem je dokonalá ledová káva. Chutná fakt výborně! Druhou variantu přípravy, Salentina, jsem naopak neznala vůbec, takže ta mě teprve čeká a moc ráda ji vyzkouším. Rostlinným mlékům se nebráním, případně to mandlové lze samozřejmě nahradit klasickým kravským. Sirup z cukrové třtiny teda bohužel nemám, ale třtinový cukr sám o sobě to také zvládne :)
Shaker máme naštěstí doma, přišel mi kdysi od Aussie v nějakém balíčku, tak se teď aspoň po dlouhé době využije. Nespresso má společně s touto limitkou v nabídce taky VIEW Shaker Mini Set, který obsahuje 2 sklenice VIEW Recipe, 2 silikonová víčka na sklenice a silikonové tvořítko na led. Je super v tom, že shakerato promixujete rovnou ve sklenici a nemusíte špinit zvlášť shaker. Tento set se prodává od 12. června ve výhodném balení s kávovarem Essenza Mini a 150 kapslemi, takže kdo třeba už déle přemýšlíte nad Nespressem, běžte do toho ;)
Ve speciální nabídce bude během léta také cestovní termo lahev Nomad za 495 Kč. Můžete do ní dát jak horkou, tak ledovou kávu, oboje vám udrží teplé nebo studené a navíc vypadá skvěle designově. Kapsle Ispirazione jsou k dostání za 124 Kč za tubus do vyprodání zásob.

Jak vás tato letní limitka Nespresso zaujala? Máte chuť ji vyzkoušet? Já si bez ledové kávy nedovedu představit léto, protože tím, že kávu piju po obědě, málokdy jsem schopná ji vypít horkou v těchto vedrech... Tak se budu těšit na vaše komentáře, mějte se krásně a díky za přečtení článku.

P.S.: Díky Nespressu za poskytnutí kapslí a celkově za dlouhodobou příjemnou spolupráci :)

4 komentářů

  1. Opravdu mě zajímá, jak to chutná. Vypadá to mega dobře a dostala jsem chuť na kafe :D
    www.zuzanicaa.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Miluji ledové kávy a mít doma kávovar tak jdu do toho :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  3. Ľadovú kávu mám veľmi rada :-) V lete si ich dávam dosť často.

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam.. tak teď jsem dostala chuť na výbornou nefalšovanou kávu :D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)