Places in Brno - cafés 9

Ahoj, dnes tu mám pro vás už deváté pokračování mé série Places in Brno zaměřené na dobré kavárny. Devátý díl, to znamená už 27 zrecenzovaných kaváren, které v Brně fakt stojí za to. Dnes tedy přidám další tři a do příštího, desátého pokračování vymyslím něco speciálního :)

zdroj: web kavárny

Café+
- Kde ji najdete? Kobližná 4
- Jak vypadá prostředí kavárny? Café+ je síť literárních kaváren, která funguje v Olomouci, Liberci a právě v Brně, kde se otevřela relativně nedávno. Najdete ji tedy u knihovny Jiřího Mahena. Prostředí je docela minimalistické, ale vzdušné, nechybí samozřejmě spousta poliček s knihami. Vybrat si můžete mezi stoly s židlemi nebo nižšími stolky s křesly, místa je opravdu plno.
- A co cenová dostupnost a výběr? Café+ funguje na hodně nízko nastavených cenách i z toho důvodu, že tam obsluhují většinou studenti a objednávat si musíte přímo na baru, pak vám objednávku jen donesou. Espresso tam stojí neuvěřitelných 19 Kč a i když to není rozhodně žádná výběrová káva, nemůžu o ní říct nic špatného. Za tu cenu je to zlato. Podobně šokující ceny mají i další věci v nabídce, která je ovšem hodně pestrá. Můžete si tam zajít i na snídani na pár korun, dortíky stojí taky okolo 20-30 Kč. Já tuhle kavárnu volím, když nemám chuť utrácet za kafe přes 40 Kč a chci si posedět a pokecat s kamarády za rozumnou cenu :)
- Webová stránka nebo FB? Café+, www.cafeplus.cz

zdroj: moje fotky

Sorry - pečeme jinak
- Kde ji najdete? Křídlovická 1
- Jak vypadá prostředí kavárny? Božsky! Tahle spíše cukrárna než kavárna se nachází v bývalém domě U Kouřícího králíka, na rohu Křídlovické mezi Mendlákem a Poříčím. Sice jsem tam nebyla předtím, ale ten dům vždycky zvenku nevypadal nic moc, takže si říkám, že to zrekonstruovali moc hezky. Po vstupu na vás čeká skvostný obří lustr, na kterém jsou navěšené origami labutě, na pravé stěně je velké zrcadlo, takže prostor působí hodně vzdušně. Když vyjdete po schodech nahoru, jsou tam další místa na sezení a hlavně pult, za jehož sklem uvidíte všechny ty dorty, co tam pečou - tak nějak jinak.
- A co cenová dostupnost a výběr? Výběr dortů na jedničku, u všech je napsané složení a řeknu vám, ty ingredience jsou fakt nevšední. My si dali jejich typický mechový dort, kde je kromě špenátu nahoře i sušený cvrček (pokud ho tam chcete), kamarádka nám doporučovala čokoládový s takovou zlatou fólií nahoře, ten byl taky výborný. A příště chci zkusit jejich red velvet s absinthem! Je pravda, že 89 Kč za dortík nevypláznete každý den, ale za návštěvu a vyzkoušení to stojí. A věřte mi, že budete chtít přijít i příště. Co se týče kávy, ta je taková průměrná, jak říkám, je to spíš cukrárna než kavárna :)
- Webová stránka nebo FB? Sorry - pečeme jinak

zdroj: vlevo munimedia.cz, vpravo moje fotka

Caffé del Saggio
- Kde ji najdete? Helceletova 2
- Jak vypadá prostředí kavárny? Jako za První republiky. Del Saggio je malinká kavárna a pražírna na Kraví hoře, která vsází na výběrovou a čerstvě upraženou kávu. Pán, který ji praží, tomu fakt rozumí a dělá to s láskou, to je hned poznat. Prostor je zařízený starým nábytkem a dekoracemi, v prvorepublikovém stylu je vyvedeno i jejich menu.
- A co cenová dostupnost a výběr? Na výběr mají vždy několik druhů kávy a pokud nejste moc znalí, rádi vám s výběrem poradí. Šálek espressa se pohybuje od 45 Kč výš, cena ale naprosto odpovídá kvalitě. Kávu si můžete koupit i zrnkovou domů. Jinak mají na výběr vždycky nějaký domácí dezert a moc dobře vypadaly i palačinky, které si dávali jiní hosté.
- Webová stránka nebo FB? Caffé del Saggio - kavárna a pražírna, www.saggio.cz

Byli jste v některé z těchto kaváren? Jak se vám tam líbilo? Budu se těšit na vaše komentáře a případné další tipy na nové, zatím ještě neobjevené brněnské kavárny :)

5 komentářů

  1. Na dortíky od Sorry, pečeme jinak, už jsem kdesi narazila. Od té doby slintám pokaždé, když jedu přes Mendlák, jen zatím ještě nenastal ten správný čas na ochutnávku. Těším se na mechový dort, musí to být zážitek. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, určitě tam jednou zavítej, nebudeš litovat :) Mecháč je fakt super zážitek!

      Vymazat
  2. Tyhle útulné podniky mám ráda.. :) vždycky skvělé místo na zrelaxování.
    RIGHT HERE RIGHT NOW

    OdpovědětVymazat
  3. Mě zaujala cukrárna sorry pečeme jinak, ale o tom cvrčku nevím, co si myslet:D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha chápu, není to pro každého. Proto si můžeš říct, jestli ho tam chceš nebo ne :)

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)