Nespresso LE Intenso & Leggero On Ice

Nespresso na začátku června představilo novou letní limitovanou edici s názvem On Ice, která obsahuje dvě kávy - jednu intenzivní (Intenso On Ice) a jednu méně výraznou, lehčí (Leggero On Ice). Já v létě ledovou kávu vyhledávám, takže mně tyhle Nespresso novinky padly do noty a moc jsem se těšila, až je od 5. června ochutnám! Pro začátek musím opět pochválit design kapslí a krabiček, mají to vyladěné moc hezky. Ta modrá a světle zelená barva přesně evokují něco ledového a osvěžujícího na léto, vizuálně skvěle jsou zpracované i informace a recepty ke kávám.
Intenso on Ice je tělnatá káva s obilninovými a kakaovými tóny a intenzivním závěrem, ve kterém vynikne její silné pražení. Pokud si ji připravíte jako Intenso on Ice Macchiato, odhalí jemnou krémovou texturu a sušenkové tóny.
Jako kontrast bude působit Leggero on Ice připravená jako černá ledová káva. Nabídne delikátní, ovocně citrusové tóny s dlouhotrvajícím aroma a plné tělo s krémovou texturou. Pokud ji připravíte jako Leggero on Ice Macchiato, rozvinou se v ní chlebové tóny a velmi mléčná a sladká chuť.
Obě varianty obou káv si připravíte velice snadno ve třech krocích. Stačí dát si do skleničky kostky ledu (Nespresso doporučuje buď tři extra velké kostky nebo 7 klasických menších - cca 90 g ledu), přímo na ně si připravit jednu dávku espressa z kapsle a na konec zalít 90 ml studené vody. Pro variantu Macchiato stačí místo vody přilít trochu studeného mléka a přidat mléčnou pěnu (cca 6 polévkových lžic pěny). Kdo má rád intenzivní kávu, může místo jedné dávky espressa zvolit spíš dvě dávky ristretta.
Neznám přesnou myšlenku, která stála za vznikem těchto kávových směsí, nicméně podle mě si v Nespressu řekli, že když si uděláte jakoukoliv kávu na studeno, ztratí tím trochu svoje aroma a intenzitu, které by si jinak za tepla zachovala. Tak vyvinuli tyhle dvě směsi, které jsou aromatické a chuťově intenzivní i za studena. Musím to potvrdit, káva je s těmito směsi opravdu o něco výraznější než když jsem si udělala jakékoliv jiné espresso na led. Ale pokud si vyloženě na kávu nepotrpíte, tak zas takový rozdíl tam není a nemusíte si tuhle limitku kvůli přípravě studené kávy kupovat :) Já jsem si ji zamilovala a řekla bych, že všechny kapsle velice rychle spotřebuju!
Nespresso On Ice bude v prodeji po omezenou dobu do vyprodání zásob, kapsle můžete koupit buď v tubusu po 124 Kč za 10 kapslí nebo ve dvojitém balení, kde je dohromady Intenso i Leggero, za 249 Kč. K této limitce byl vytvořený i nový travel mug, termohrnek s krásným designem v bílomodré barvě jako Intenso kapsle. Ten seženete za 590 Kč a mrknout na něj můžete TU. Jak se vám letní Nespresso limitka líbí? Byli jste už ochutnat kávičku v Nespresso butiku v Brně nebo Praze? V Brně je Nespresso pop up nově i v Olympii, tak se určitě stavte :) Užijte si víkend a určitě mi zanechte nějaký milý komentář!

2 komentářů

  1. mmm, hneď by som si dala :) urobila si mi neskutočnú chuť na kávu, ale takto na večer ju nemôžem piť :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)