3v1 - Ardell a Frais Monde tužka na obočí, Ziaja micelárka


Ahoj! Dlouho tu nebyla recenze 3v1, a to o produkty, co už dlouho testuji a čekají na recenzi, rozhodně nemám nouzi. Tak jsem opět dala dokopy 3 minirecenze na produkty od značek Ardell, Frais Monde a Ziaja. Dvě tužky na obočí, které vzájemně srovnám, a micelárka pro citlivou pleť. Jak myslíte, že mi vyhovují? To se dozvíte, pokud budete číst dále :)

Ardell tužka na obočí

Věděli jste o tom, že Ardell dělá nejenom řasy, ale třeba i produkty na obočí? Pro mě to byla novinka, stejně tak jako testování vůbec nějakého produktu od této americké značky. Vybrala jsem si trojúhelníkovou tužku na obočí v odstínu Dark brown a to, co mi přišlo, jsem si velmi oblíbila! Tužka má z jedné strany použitelný kartáček na rozčesávání obočí, z druhé strany už je samotná tuha, která je zkosená a tvarově připomíná trojúhelník. Špičkou hrotu nakreslíte tenké linky, kterými tvar vašeho obočí orámujete, a plochou tužky obočí vyplníte.
Tmavě hnědý odstín mi hezky sedne, s tužkou se mi pracuje na výbornou. Bála jsem se, že jak se ztupí, její trojúhelníkový tvar už nebude plnit svou funkci, ale mé obavy byly zbytečné. Tužka si tvar víceméně drží a stále se s ní pracuje skvěle. Já ji používám právě na orámování tvaru obočí, plochou tužky pak vykreslím jemnější chloupky u kořene nosu a zbytek obočí dobarvuju mým oblíbeným Make me brow gelem od Essence. Pokud si vzpomínáte, jak jsem oplakávala mikrotužku od NYXu, tak tahle od Ardellu jí je skvělým náhradníkem! Seženete ji za cenu 169 Kč na e-shopu Norma Zlín, konkrétně TADY, vyrábí se v několika odstínech. Obsah tužky je pouhých 0,2 gramů.

Frais Monde tužka na obočí

O Frais Monde u mě neslyšíte poprvé ani naposledy, nicméně doposud to byla pečující kosmetika a parfémované olejíčky. Tato značka ale vyrábí i dekorativní kosmetiku a mně se díky výhře v jejich instagramové soutěži podařilo vyzkoušet mimo jiné i tužku na obočí. Tužka má hezký sofistikovaný obal, už ten naznačuje, že tužka dělá na obočí matný finiš. Tužka se klasicky ořezává, její tuha je měkká a pracuje se s ní moc dobře. Odstínem mi sedí nádherně, možná ještě víc než ta od Ardellu, tato od Frais Monde je světlejší a přijde mi, že obočí s ní nepůsobí tak tvrdě. Mám odstín 2, ještě se vyrábí světlejší 1.
Na druhou stranu s ní nevykreslím tak precizně definované obočí jako s tou od Ardell. Používám je obě dvě na střídačku, podle toho, na jak výrazné obočí mám ten den náladu, a jestli se mi chce ho mít precizní nebo spíše přirozenější. Cenově vychází na 225 Kč a seženete ji na Elninu, konkrétně TADY. Tužka má 1,4 gramu a vyrábí se ve dvou odstínech. Když bych obě tužky měla srovnat i cenově a podle gramáže, vyhrává to ta od Frais Monde. Plus si vezměte, že FM je přírodní kosmetika :) Nicméně je na vás, jak se vám která tužka zamlouvá, obě jsou úplně jiné a přesto mi obě vyhovují. Tady je ještě srovnání přímo na mém obočí, ať máte lepší představu.
Když teď na to koukám, ten odstín tužky od Frais Monde je na mě světlý a na tom obočí to jde poznat. No, i když Ardell není v poměru cena-gramáž tak výhodný, musím s odstupem uznat, že na mém obočí určitě vypadá lépe, co říkáte?

Ziaja Ulga / Sensitive micelární voda

Značku Ziaja z mých recenzí také důvěrně znáte a víte, že mi v naprosté většině případů jejich výrobky vyhovují. Když jsme byli na dovolené v Krakově, bylo nad slunce jasné, že si něco musím koupit, protože věřte tomu nebo ne, ale v Polsku, odkud Ziaja pochází, je ta kosmetika ještě levnější než u nás. Tato micelární voda z řady Ulga pro citlivou pleť mě tam vyšla na necelých 60 Kč, možná i méně, už si to přesně nepamatuju. Když jsem se dívala na český eshop, zjistila jsem, že u nás se nejedná o řadu Ulga, ale Sensitive, jinak to jsou totožné produkty. Jen tato micelárka stojí 90 Kč, což je ale pořád skvělá cena za takový produkt.
Micelárka hezky odlíčí pleť, používám ji tak, že s ní pleť napřed odlíčím, pak ji druhým tamponkem dočistím a teprve potom beru třetí tamponek a pleť vyčistím tonikem. Oči odličuju úplně zvlášť dvoufázovým odličovačem. Micelární voda Ulga / Sensitive není parfemovaná, neobsahuje alkohol ani parabeny, obsahuje jen nezbytné složky. Na pleť blahodárně působí alantoin a D-panthenol, micelárka je vhodná i pro čočkaře. Já nemám citlivou pleť, spíš mám normální se sklony k vysoušení. Tato micelárka mi naprosto vyhovuje, pleť mi nijak nedráždí, naopak o ni hezky pečuje a nevysušuje ji. Tohle je opět produkt, který můžu s klidným srdcem doporučit, věřím, že i těm z vás, kdo mají opravdu citlivou pokožku, bude vyhovovat. Seženete na eshopu Ziaji, konkrétně TADY. Micelárka obsahuje 200 ml produktu.

2 komentářů

  1. Já tužky nepoužívám a když ano tak jedině gely :) A Ziaju mám velice ráda tahle micelárka vypadá dobře.

    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Velice mě zaujala tužka od Ardel, a asi po ní i mrknu :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)