16/11/2019

Ahojte! Minulý víkend jsem nestihla připravit a publikovat žádný článek. Kdo mě sledujete hlavně na Instagramu, tak víte, že jsme byli na naší letošní poslední dovolené v Barceloně. Určitě se v listopadu těšte aspoň na jeden článek o naší cestě, mám pro vás spoustu tipů a už se nemůžu dočkat, až vám to všechno sepíšu. Ale ještě předtím vám dlužím článek s random nastřádanými fotkami z mobilu. Mimochodem, v říjnu jsem si konečně pořídila nový mobil, protože na tom mém starém Huawei mi začaly vypadávat pixely z displeje - nic, co bych někdy zažila nebo slyšela od někoho jiného, ale už se na to nedalo dívat. Navíc mě děsně malou interní paměť, hrozný foťák, no zkrátka už to chtělo nový, tak teď mám Samsung Galaxy A40 a jsem zatím moc spokojená!

V půlce října jsme s holkama z mého týmu byly ve Vracově, odkud jedna z nás pochází. Každý rok tam probíhají krojované tradiční hody, na kterých se schází největší množství lidí v krojích. Letos to bylo dokonce přes 900 lidí. A pro mě to byl velký zážitek, nikdy jsem na hodech nebyla, tak jsem na všechno čuměla jak tele na nový vrata. Nesmělo chybět vínko, dokonce domácí z vlastního sklípku, kde jsme trávily i večer. Moc příjemný víkend :)
Jídlo tady nesmí chybět! A zrovna se mi sešla dvě jídla na dost podobný způsob - spousta různých věcí naaranžovaných v jedné míse. Nalevo je poke bowl z 3F by Mori, na kterou už jsme s Tomem byli podruhé. Dávala jsem si tu s tuňákem a byla to zase velká dobrota. Napravo pak je bibimbap z Botanic bistra. taky už jsem měla podruhé. Je to trhané hovězí maso s rýží, pošírovaným vejcem a spoustou zeleniny. Dochucuje se sójovkou a nějakou chilli omáčkou. Taky moc doporučuju.
Poslední říjnový víkend byl jeden z posledních, kdy bylo ještě fakt krásně, takový ten nádherný podzim. Byla jsem zrovna v Kroměříži u rodičů, a tak jsme jeli na výlet do Tovačova, hlavně na zámek. Okolo je příkop, jehož zdi byly porostlé břečťanem, který už byl krásně zbarvený do červena <3
S mamkou jsme se rozhodly jít i nahoru na věž a teda řeknu vám, že to byl docela zážitek. Nahoru vede fakt hodně točitých schodů a potom v té horní části nás čekalo ještě několik dřevěných schodišť s docela příkrými stupínky, z nichž některé nebyly zrovna dobře osvětlené. Ale zvládly jsme to a odměnou nám byl krásný pohled do okolí. Ne moc daleko, protože mlha z rána se pořád držela, ale i tak to stálo za to!
Pak jsme ještě zajeli ke mlýnu a šli se lesní cestou podívat kousek k jednomu z rybníků / nádrží. Těch je v Tovačově a okolí fakt hodně. Miluju ty žluté a oranžové listy. Kéž by takový krásný podzim vydržel, to počasí, co panuje venku teď, fakt nesnáším...
Halloween jsem nikdy moc neprožívala, takže letošní jediná aktivita, které jsem se zúčastnila, bylo vyřezávání dýní v práci. Dělala jsem to asi poprvé, nějak si nevzpomínám, že bychom to s mamkou někdy dělaly, když jsem byla malá. A teda na to, jaká jsem si myslela, že to bude hrůza, to dopadlo dost dobře! Dýně, kterou jsem vyřezávala já s kolegou, je ta vpravo, má to být jakože Frankenstein. A ta nalevo je od třech mých kolegyň, pustily se do domu hrůzy s netopýrem nahoře a povedlo se jim to fakt parádně! Vyřezáváte dýně na Halloweena? Klidně se pochlubte fotkou v komentářích :)
Zero waste okénko: Konečně jsme doma dopotřebovali houbičky na nádobí a začali používat kartáč od značky Tierra verde. Štětiny má z agáve a hlavici má výměnnou, takže až se nám bude zdát, že ty štětiny jsou roztřepené nebo smrdí, tak to vyměníme. A super je, že tu použitou hlavici můžeme hodit do směsného odpadu s vědomím, že se na skládce v klidu rozloží. Trochu jsme se báli, jak s tím budeme umývat příbory a menší kusy nádobí, ale je to úplně v pohodě. A pokud do nějaké misky nebo skleničky nezajedu, pořád se to dá jen vypláchnout vodou a trochou saponátu.

Na začátku listopadu jsem konečně byla na jednodenním workshopu od Czechitas. Plánovala jsem to dlouho, zářijový termín mi tehdy nevyšel, tak jsem si počkala až na listopad. Šla jsem na workshop Úvod do HTML a CSS, abych se naučila základy těchto jazyků. Tím, že funguju na platformě Blogger, jsem nastavení webu a designu nikdy moc nemusela řešit. Když už jsem použila nějakou volně dostupnou šablonu, HTML a CSS jsem si tak nějak přizpůsobila metodou pokus-omyl, ale pořádně jsem tomu, co dělám, nerozuměla. No a tak jsem se to šla naučit a bylo to skvělý! Na konci listopadu si beru v pátek den dovolené a plánuju sednout nad svůj blog a pořádně se v tom povrtat. Teď už budu vědět, jak na to. Časem možná zvážím i delší kurz na tohle téma, ať nezůstanu jen u základů.
Mimochodem, vidíte ten můj lehce naprasklý notebook? Na Vánoce mu bude 10 let a pořád úplně v pohodě funguje :D Tím, že ho už tolik nepoužívám, tak ani nemám potřebu ho měnit, dokud jede. A jak dlouho máte notebook vy? Přijde mi, že v dnešní době už to nic nevydrží a je potřeba notebook vyměnit po 3, 4 letech.

To by bylo z dnešního článku všechno. Určitě mi do komentářů napište odpovědi na otázky, co jsem vám položila v článku, nebo jen dejte vědět, jak se máte. Díky moc za přečtení a bude se těšit zase brzy u dalšího článku!

2 komentářů

  1. 👍👍Krásnou neděli přeji, měj prima sváteční den. Tak ty trendy bowl se zeleninou jedna radost či mořskými plody mě hodně lákají, snad se k tomu brzy dostanu a také ochutnám. 10 let drží notebook, tak to je naprostá paráda, to se nyní stát nemůže. Já ten svůj 6let starý letos musela vyměnit, jelikož by oprava stála více, než by mělo smysl investovat. Hold jsem si ho svou hloupostí a neopatrností sama odebrala, dalo by se tak říct. ☺

    OdpovědětVymazat
  2. Ach jo o to víc mě mrzí, že jsem nemocná a na to workshopu jsem nebyla, zrovna když by mě jinak termín vyšel! :(
    Jinak co se týká Barcelony, článek jsem četla a už tam máš komentář, moc se mi líbil. Ta vaše dýně je hustá a dost originální, Frankenstein jde poznat, akorát jsem ještě nikdy neviděla ty ruličky v dýni. :)

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)