05/05/2019

Ahojte! V dubnu jsem nestihla připravit článek s random fotkami, tak to napravuju takto ze začátku května. My jsme momentálně na menší dovolené ve Švédsku a Dánsku, tak se potom těšte na cestovní články z Malmo a Kodaně. Dnes si ale zrekapitulujeme uplynulý měsíc pomocí fotek nastřádaných v mobilu.

Oliver už se u nás plně zabydlel, nicméně nastala zdravotní komplikace, kvůli které si pobyl 4 dny hospitalizovaný na veterině. Naštěstí mi ho dali do pořádku a už je zase v pohodě doma, baští nejen mrkvičku a dělá nám radost <3 / Na začátku dubna jsme se vypravili na Koniklecovou louku, akorát jsme přišli už dost pozdě, viděli jsme posledních pár neodkvetlých konikleců. Takže příští rok radši nebudeme čekat, až se pořádně oteplí, a jdeme v půlce března, ať tu nádheru vidíme v plné síle! Byli jste se mrknout, Brňáci?
V práci máme často k dispozici kreativní aktivity, abychom pořád jen neseděli v kanclu za počítačem. Před Velikonocemi jsme si mohli vyrobit nějaké dekorace domů, byly pro nás nachystané dva košíčky, do jednoho jsme si zasadili hyacint a obložili ho mechem. Do druhého pak přišly lístky břečťanu a větvičky. Stačilo přidat pár minimalistických ozdob a dílo bylo dokonáno.
Půlka dubna byla ve znamení víkendové akce Open House Brno, která se letos konala podruhé. Tato událost zpřístupňuje běžně veřejnosti nedostupná místa a budovy. Letos jsme mrkli do sběrného dvora na Veveří a dozvěděli jsme se zase něco víc o recyklaci, upcyklaci a zacházení s odpady. Potom jsme šli do hotelu Grand, tam jsme viděli všechny 3 typy pokojů, kde se dá ubytovat. Historie tohoto hotelu je dost pestrá, věděli jste třeba, že tam pobýval i Thomas Alva Edison?

Pak jsme se s kamarády přesunuli ještě do pivovárku Petra Hauskrechta, tam jsme si i koupili pivečko a spokojeně ho nasávali venku na sluníčku. Pivovar se nachází v bývalém areálu jatek a hned naproti mají sídlo i Brněnské komunikace, kam jsme se nakonec taky dostali na poslední prohlídku. Nejvíc mě bavily ty cihlové budovy, připadala jsem si jak někde v Anglii :)
Během dubne konečně všechno pořádně rozkvetlo, jaro se přihlásilo o slovo v plné parádě. Je to moje nejoblíbenější roční období a nejvíc miluju, když kvetou magnolie a šeříky. Jaké stromy nebo keře máte rádi v rozkvětu vy?
Když už je venku teplo, je super jít z práce v pátek o něco dřív a pořádně se projít. My jsme to s Dančou vzaly přes Mendlák, kde jsme neodolaly Božskému kopečku přímo v cukrárně Tutti frutti. A pak jsme vyšly z Úvozu do sadů okolo Špilberku a já konečně spatřila to krásné místo, které jsem vídala občas jen na fotkách. Taková oáza klidu s fontánou a božím výhledem na Petrov. Hodně jste se mě na to místo ptali na Instagramu, když jsem dávala tu fotku vlevo na stories. Je to docela nenápadné, skryté, ale pokud projdete sady okolo Špilberku křížem krážem (nebo jen půjdete od Úvozu směrem do centra), najdete ho taky :)
No a zakončíme to jídlem! Konečně jsme si s Tomem zašli na ramen, jídlo, které jsme dlouho chtěli ochutnat. Zvolili jsme Ramen Brno na Václavské, kde na stolech mají vtipný návod, jak se ramen správně jí. V nabídce mají tři druhy, my zvolili ten s mletým vepřovým masem. A bylo to výborné! Sice jsme nakonec konstatovali, že na to teď nemusíme pár měsíců jít, přeci jen ta chuť je dost výrazná a nezvyklá. Ale chutnalo nám to, moc. Příště zkusíme zas jiný druh. A moc chválíme obsluhu, mají k zákazníkům super přístup.

Jaký duben jste měli vy? Také už jste rádi, že je venku teplo? A chutnali jste někdy ramen? Budu se moc těšit na vaše milé komentáře, mějte se krásně :)

4 komentářů

  1. Jaktože jsem o Open House nevěděla? To vypadá na parádní akci. Příští rok už si pohlídám termín, navštívili jste samá zajímavá místa.

    Jsem ráda, že už se králíčkovi daří dobře. Hlavně si pohlídejte elektriku, babičce překousal králík přívod od kotle a mně potkani oddělali kabel k notebooku a sluchátka. Měla jsem o ně dost strach, kdy hryznou i do zásuvky.

    Užijte si dovolenou! Těším se na cestopisy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, ještě to bylo relativně v plenkách, škoda, žes o tom nevěděla. Pro příští rok už to budeš sledovat a půlka dubna bude dopředu naplánovaná :) Jo, kabely od začátku hlídáme, ale musím zaklepat, že zrovna Olivera vůbec nezajímají. Párkrát si chtěl hryznout, ale vždy jsme ho viděli a okřikli ho, teď už s nima nic nedělá. Uvidíme v pubertě, ale snad bude hodnej!
      Dovču jsme si užili moc, vyjdou asi 3 články celkem, tak se těš!

      Vymazat
  2. Vypadá to, že jste si celý měsíc báječně užili :-). Na Ramen se chystám také dlouho, tak jsem sama zvědavá, kdy se konečně odhodlám.

    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Vendy, duben byl moc fajn :) A na ramen určitě zajdi, stojí za to to aspoň jednou zkusit!

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)