19/12/2018

Ahoj! Vítám vás u posledního článku s random fotkami za rok 2018. Těšit se ale můžete ještě na tradiční shrnutí celého roku po měsících :) V dnešním článku vás čeká zase spousta dobrého jídla, brněnské vánoční trhy a náš firemní vánoční večírek. Tak pojďme na to!

Když Míša neboli Be Ha oznámila, že vydává svou vietnamskou kuchařku a v předprodeji má na ni slevu a poštovné zdarma, neváhala jsem a objednala jsem si ji. Už teď se těším, až nakoupím všechny ingredience a něco dobrého si s Tomem uvaříme. Doposud jsme zkoušeli jen bun bo nam bo, tak je čas na něco dalšího. / Po dlouhé době jsem si zašla do kavárny Sem Tam s láskou, bylo to v den, kdy jsem se poprvé pokoušela udělat závěrečnou zkoušku v autoškole. Byla hrozná zima, tak jsem se šla zahřát meruňkovým sirupem a bylo to výborné :)
Diář na další rok mám podruhé za sebou z dílny Báry z Váš kreativní svět. Vybrala jsem si ten mramorový vzor, jinak je vevnitř úplně obyčejný, ale vyhovuje mi to rozložení týdne, prostor na poznámky (to využívám většinou jako to-do list), měsíční plánovač na články na blog a videa a ta kroužková vazba. Pokud byste si od Báry chtěli ještě objednat, do konce roku můžete využít slevu 10 % zadáním kódu "dazzlicious10". / Poprvé jsem konečně ochutnala pavlovu (pusinkové těsto prokládané krémem a lesním ovocem) a jako bylo to dobré, ale nezařadila se k mým top dezertům.
Počasí venku je úplně ideální na horké polévky a vietnamské pho je ta nejlepší polévka na zahřátí a vyhnání bacilů z těla. Takže když mě trochu bolelo v krku a s kamarády jsme si naplánovali večeři v bistru Go, pho byla jasná volba. / Jo a taky jsem konečně ochutnala vyhlášený karamelový větrník v kavárně Momenta. A ten se tedy, na rozdíl od pavlovy, rozhodně zařadil k top top dezertům. Naprosto chápu, co na něm všichni mají! Chutná to jako Kinder Bueno, rozplývá se to na jazyku a prostě... ah, musíte si ho tam dát <3 Tomův citronový dortík byl taky moc fajn, ve stylu citron meringué, francouzského dezertu, který taky hrozně miluju.
Jeden prosincový večer jsme se vypravili s kamarády na hokejový zápas HC MUNI s týmem Cavaliers. Byla to příležitost zase obléct reprezentační MUNI mikinu a Tom si tu, kterou jsem mu dala na promoci, konečně vzal taky. Fandili jsme očividně dobře, protože Masaryčka vyhrála.
Adventní kolo na Moraváku poprvé, za denního světla. / Odměna v podobě jahodového donutu z La Donuteria od Toma za to, že napodruhé už jsem závěrečnou jízdu v autoškole zvládla, jupí! Mám tedy už požádáno o řidičák, tak uvidím, jestli to do Vánoc na magistrátu stihnout vyřídit nebo budu řidičkou až v novém roce. Každopádně jsem moc ráda, že tuhle položku z mého dlouhodobého to-do listu jsem pokořila. Teď budu nějakou dobu trénovat o víkendech s taťkou nebo babičkou a postupně si šetřit na nějakou ojetinu, abychom třeba v létě už mohli jezdit na nějaké výlety po Česku :)
Teď trochu té firemní / pracovní tématiky - minulý týden nám vyšel čas na oběd ve městě, tak jsme si s Dančou zašly do Forky's. Ochutnala jsem na její doporučení tuhle obrovskou buddha bowl s brokolicí, zelenými fazolovými lusky, houbami shiitake, mungo klíčky, koriandrem, tempehem a rýžovými nudlemi s arašídovou omáčkou. A teda musím říct, že to bylo výborné, až na ten tempeh, ten bych tam ani mít nemusela. / Jeden den jsme měli v práci vánoční čajovnu, což je každoroční akce, kdy se do firmy pozvou čajmeni a celý den zaměstnancům vaří čaje a k tomu mají i spoustu dezertů. My jsme zrovna vychytali cheesecake a čaj jsem si dala zelený jasmínový, dobrota oboje.
Vánoční večírek jsme měli, jako spousta firem letos, v duchu první republiky. Šaty jsem si vybrala opět v POSHme a sklidily fakt obří úspěch. Já sama jsem se v nich cítila bohovsky, i když jsou takové na tělo, tak jsem se nemusela celý večer hlídat, dalo se v nich hýbat úplně normálně a protančila jsem v nich dobrých pár hodin :) Vybraly jsme k nim s POSHgirls i nádherné psaníčko, zbytek outfitu jsem doladila rukavičkami a čelenkou s pérem do stylu Great Gatsbyho. Vlnité vlasy, černé linky a červené rty byly samozřejmostí. Jak se vám můj outfit líbí? A co byste si oblekly na večírek v tomto stylu vy?
A dnešní článek završím dvěma fotkami z trhů, kolo na Moraváku podruhé, tentokrát za tmy - pořád jsme se na něm nestihli svézt, ale máme to v plánu tento týden nebo o víkendu. A vpravo selfíčko s Tomem ze Svoboďáku, v pozadí se stromkem, který je letos hooodně barevný a dle mého vkusu až moc přeplácaný. Na Zelňáku je jako vždy strom hezčí. A jak se líbí brněnské trhy a všechna ta výzdoba a atrakce vám? Já tohle období v Brně fakt miluju, akorát těch lidí tu je každým rokem víc a víc, ale není se čemu divit, sjíždějí se sem z dobrých důvodů :)

Napište mi do komentářů, jak se máte a co se za poslední dobu přihodilo vám. Máte už nakoupené dárky nebo to honíte na poslední chvíli? Já už mám vše, jen nějakou drobnost pro babičku ještě dokoupím, jinak už mám i částečně zabaleno. Budu se moc těšit na vaše komentáře, mějte se krásně a do Štědrého dne se vám ještě ozvu!

9 komentářů

  1. Ty šaty jsou nádherné, obdivovala jsem je už na Facebooku. Moc hezky sladěné i s doplňky, velmi ti to slušelo. Až bych řekla, že byla škoda brát si je "jen" na večírek, mohla jsi v nich z fleku do vídeňské Opery! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow, Baru, děkuju moc! Jako taky jsem si říkala, že to bylo možná až moc glam na firemní večírek a určitě bych je mohla vytáhnout na nějaký ples nebo do divadla :) Každopádně mě tvůj komentář moc potěšil. Přeju krásné Vánoce :)

      Vymazat
  2. Šaty jsou nádherné a moc ti slušeli. :) Dárky už mám nakoupené a na Vánoční trhy do Brna bych si klidně jednou zajela. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkný článek, v těch šatech ti to moc sluší.:) Dárky už mám všechny, ale včera jsem šla pro maličkosti kolegyním a v obchodech byla narváno, strašně moc lidí všude a kolik věcí brali... nechápala jsem.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju mockrát! Já byla v pátek ve Vaňkovce a taky apokalypsa, přitom jsem potřebovala jednu drobnost a nakoupit jídlo v Albertu, fuu... Tak přeju krásné a klidné Vánoce :)

      Vymazat
  4. Mňáááááám :) ty dobrůtky!!

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tobě taky Neli, šťastné a pohodové Vánoce :) Díky za přízeň mému blogu v tomto roce!

      Vymazat
  5. Krásné fotky i zážitky :-) Moc děkujeme s taťkou za pozvání na brněnské vánoční trhy :-) Byli jsme poprvé a nadšení, hlavně na Zelňáku pravá moravská atmosféra :-) Prosím pošlete nám fotky, díky :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné šaty, Aničko :-). Jinak nad tou kuchařkou jsem také uvažovala, protože vypadá opravdu lákavě.

    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)