25/11/2018

Ahoj! Taky vám přijde neuvěřitelné, že za necelý měsíc už je Štědrý den? Listopad skoro fuč, už dokonce párkrát sněžilo, stmívá se tak brzo, až se mi z toho chce brečet. Kvůli tomuhle nemám moc ráda zimu, ale zase si říkám, jak jsem ráda, že jsem si prodloužila studium a že píšu diplomku teď, kdy se mi ani vycházet nechce, když nemusím. S diplomkou už finišuju, je to na dobré cestě, tak snad ji zdárně dopíšu, vytisknu a na začátku ledna odevzdám a pak na konci ledna obhájím a udělám státnice. Jinak na mě myslete ve středu, dělám závěrečné zkoušky v autoškole! A teď už pojďme k rekapitulaci uplynulého měsíce :)

Po několika měsících, ne-li víc než roce, jsem si s kámoškama zašla do kina na český film Po čem muži touží. A teda bylo to skvělý! V podstatě taková one-woman show Polívkové, ale teda nasmály jsme se s holkama moc, společně s celým sálem. Taková oddechovka, když potřebujete vypnout, moc dporučuju :) / V práci jsme na konci třítýdenního školení dostali všichni certifikáty a mně se podařilo i vyhrát v tombole voucher do Momenty, tak si zajdem s Tomem na kávu a dezertík. Rozebrali jsme si i výzdobu, tak jsem měla doma po dlouhé době kytičku.
Konec října znamená Halloween, letos jsme nebyli vyloženě na žádné party, ale na oslavě narozenin naší kamarádky halloweenská výzdoba byla, tak aspoň tak. No a já jsem ještě v den Halloweenu šla spontánně s kolegy z práce večer na drink, tak jsem nahodila aspoň velmi jednoduchý makeup ve stylu Pennywise. Jak se vám to líbí?
Tady ještě fotka s mužem z oslavičky, užili jsme si fajn večer. / A doma se mi zanedlouho objevila další kytička, teda v tomto případě spíš kytice, fakt nádherná :)
Potřebovala jsem nové boty na podzim / zimu a chyběly mi chelsea boots, které jsem byla nucená vyhodit loni na podzim. Tak jsem nakonec vybrala v CCC tyhle kožené, na zvýšené platformě, díky které aspoň nikde neuklouznu. Stály 1300,- a zatím jsem moc spokojená, tahám je každý den. / V práci jsme měli další teambuilding, tentokrát ve formě degustace vína. Ochutnali jsme za ten večer 6 vzorků a mně nejvíc chutnalo červené víno André. Vlastně od mé návštěvy Bordeaux jsem pořádně začala pít červené víno, moje oblíbená zpěvačka MØ nedávno vydala nové album s božím songem Red Wine, který jsem si pouštěla i při vaření hovězího po burgundsku, viz o dvě fotky dále ↓
Na Slevomatu jsme si koupili voucher do Nordsee na fish&chips, tak jsme si udělali jednu sobotu výlet do Vaňkovky na nákupy a oběd. K tomu jsme měli celkem čtyři omáčky - tatarka, česneková, koktejlová a chilli - a byla to mňamka! / No a protože ten víkend otevíral Rebelbean svou kavárnu v areálu Vlněny, která se postupně rekonstruuje, tak jsme zašli ještě na kávu. Kavárna mega stylová, fakt krásný prostor, okouzlilo nás i nádherné nádobí a nabídka dezertů taky nevypadala špatně. Tak pokud budete někdy ve Vaňkovce, vyprdněte se na Starbucks a zajděte si o kousek vedle do Rebelbeanu do Vlněny :)
No a co jsme ve Vaňkovce nakoupili? Vánočního sobíka, koule a světýlka na stromeček v Nanu-Nana a tuhle boží světelnou tabulku s písmenky v Butlers. Oběma se nám líbila už dlouho a když jsme tam viděli tuhle malou za dvě stovky, bylo to jasné. / A tady už zmiňované hovězí po burgundsku neboli boeuf bourguignon s bramborovou kaší. Měla jsem v plánu tohle jídlo uvařit už od mého prvního Erasmu, ale jaksi k tomu došlo až letos. Je to dost náročné na přípravu, vaří se to 3-4 hodiny, ale teda ten výsledek fakt stojí za to. Mimochodem to víno taky bylo červené André, doporučuju :)
Na konec jedna fotka ze sobotní procházky, kdy nejely šaliny k nám do Lískovce, tak mi Tom vyfotil fotku na kolejích s výhledem na Petrov. Bohužel by to ani zrcadlovka nezachytila tak, jak to vidí lidské oko, ale něčím se mi ta fotka stejně líbí. No a už fakt byla zima, takže jsem se vyzbrojila čepicí, šálou a rukavicemi. / A ještě jedna zapomenutá fotka z kavárny Mitte Špitál, kde mají takovou krásnou výzdobu na zdi. Mitte můžete znát jako tu mini pidi kavárničku s hostelem na Panské v centru Brna, ale už přes rok mají druhou kavárnu u Fakultní nemocnice. A ta je obrovská, v létě mají i zahrádku a terasu a je to tak skvělý. Hodně kvalitní kafe zaručeno, tak pokud se pohybujete často okolo kampusu a nemocnice, určitě si tam zajděte.

A to bude z dnešního randomu úplně všechno. Dejte mi vědět, jaký byl váš listopad a jak se těšíte na prosinec a na Vánoce? Budu se na vaše komentáře moc těšit, mějte se krásně.

3 komentářů

  1. Já ti ten první komentář ráda napíšu, mám tyto fotkové články ráda :). A ještě více mě vždycky potěší, když vidím kousek známých prostor v pozadí fotek, je to takové déjà-vu... Snad se vám v bytě bydlí dobře.

    Rebelbean ráda zkusím, díky z tip. Prostory Vlněny mě vždy fascinovaly, tak jsem zvědavá, jak to tam teď vypadá. Fish and chips mají vynikající v Ocean48 v okýnku na Čáře, a ještě lepší jsou jejich krevety s koktejlovou omáčkou - zkoušeli jste? V Praze nejsou a chybí mi tu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně Baru, bydlí se nám moc dobře :) Jo do nové Vlněny se jdi určitě mrknout, až budeš v Brně, určitě se ti to bude líbit. A z Oceanu jsme zatím nic moc nezkoušeli, ale příště až bude chuť na fish and chips, tak chci zkusit právě to okno na Čáře :) A krevety s koktejlovou omáčkou zní moooc dobře!

      Vymazat
  2. Jéé, supeer fotečky :)

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)