Vídeň | červenec 2018 | 2. část

Ahoj! Vítám vás u posledního článku z naší dovolené v Rakousku, který na sebe nechal čekat trochu delší dobu kvůli jiným článkům a také kvůli našemu stěhování. No ale konečně jsem si našla pár chvil na to, abych vám sepsala dojmy z naší návštěvy Schönbrunnu a vídeňské zoo. Původně jsme měli v plánu jít i dovnitř do zámku, ale z několika stran jsme slyšeli názory, že to zas za tolik nestojí a kolikrát se stalo, že když filmaři chtěli natáčet nějaký film v Schönbrunnu, nakonec zvolili kroměřížský zámek, protože je dost podobný a daleko levnější. No a když jsem zjistila, že zoo, kde jsou pandy, je hned vedle zámku, bylo jasné, kam půjdou peníze.
Takže jsme dojeli metrem k Schönbrunnu, prošli jsme se kousek zahradami, okolo kašny, a pak už jsme zaplatili vstupné 20€ do zoo. Ano, 20€ je poněkud drsná cena, ale když jsme zvážili, že jsme oba v zoo nebyli asi 10 let, je to jedna z mála zoo, kde jsou pandy, a strávíme tam určitě několik hodin, tak nám to za to stálo.

Zoo jsme nakonec prošli skrz naskrz a ztvrdli tam něco okolo 5 hodin. Začali jsme u buvolů, nosorožce, nějakých oslů a koz, prošli jsme okolo lam, což jsou mimochodem hrozně vtipná zvířata a meme s něma jsou nejlepší :D
Ve vtipný moment jsem zachytila taky tučňáky, ti dva velcí si zrovna někam vykračovali a k tomu ten malej tam rozpláclej :D Je to takový ten naštvaný tučňák z Angry birds a fakt ho vystihli skvěle.
Viděli jsme i nějaké opice, ať už gibona, co různě skákal a ručkoval po větvích a provazech, nebo lemury, co se schovávali ve stínu ve velké skupině.

Žirafy byly také dobře vylezlé a zrovna ožíraly větvičky, viděli jsme i slony a taky třeba obřího hrocha. To by člověk neřekl, že takové na první pohled nemotorné zvíře dokáže rychle běžet a někoho napadnout.
No a pak už přišly pandy. Uviděli jsme velký chumel lidí, tak nám bylo jasné, že jsme u hlavní atrakce. Napřed jsme viděli jednu z nich, jak leží ve stínu a okusuje bambus, o kus dál byl další dav lidí a tam se bambusem živily další dvě pandičky.

Pak se všechny tři přesunuly na jinou stranu výběhu, ty menší dvě se mezi sebou různě kousaly a rvaly a ta větší to jen zpovzdálí pozorovala, občas se i zapojila. No musím říct, že mám radost, že se nám je podařilo vidět všechny tak hezky. Samozřejmě se našli lidi, co nám bránili ve výhledu a natáčeli si pandy na mobil snad 10 minut v kuse. Ale i tak jsme z toho byli s Tomem nadšení, to je tak roztomilý a nemotorný zvíře, co buď jí nebo spí, že to ani není možné.
No ale zvíře, které jenom jí a hlavně spí, je koala. Tu jsme našli v této poloze spát zaklíněnou na stromě a když jsem se o vídeňské zoo bavila s kamarády, všichni mi říkali, že už si začínají myslet, že ta koala je vycpaná. Nikdo ji nikdy neviděl jinak, než právě jak jsem ji vyfotila :D Schválně mi napište, jestli je mezi vámi někdo, kdo ji viděl vzhůru.
Prošli jsme si i vnitřní pavilony s různým hmyzem, hady, obojživelníky apod. a u motýlů jsme viděli, že si je všichni berou na prst, že jsou hodně krotcí. Tak jsme to taky zkusili a bylo to super! Sice se motýl hezky nerozevřel, aby byla vidět ta barevnější křídla, ale i tak to bylo hezký :)

No a když už jsme chtěli odcházet, tak nám to nedalo a ještě jsme se vrátili k ledním medvědům, které jsme předtím nezahlédli nikde. A světe div se, měli jsme štěstí a oba dva zrovna plavali a hráli si v bazénku. Napřed jsme je pozorovali skrz sklo pod vodou a žasli jsme nad tím, jak obrovské zvíře to je a že má tlapu velkou jak my hlavu. Pak jsme vyšli ven a ještě na ně nějakou dobu koukali shora, jak se potápěli a vynořovali.
Pak už jsme zoo opustili, ještě se prošli ke Gloriettě nad Schönbrunnem (napřed jsme mysleli, že ještě vyjdeme nahoru pro lepší výhled, ale vstupné okolo 3-4 € nás odradilo), pokochali jsme se výhledem na celou Vídeň a klikatými cestičkami postupně sešli dolů k zámku a pak už zpátky na metro.
Byli jste někdy ve vídeňské zoo? Jak se vám tam líbilo, viděli jste pandy dobře nebo ani ne? Napište mi do komentářů vaše dojmy, budu se na ně jako vždy těšit. Mějte se krásně a u příštího článku zase ahoj ;)

3 komentářů

  1. Super výletík. :) V Schonbrunne som bola pred mnohými rokmi a kľudne by som si tam cestu zopakovala, je tam krásne. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  2. Do té Zoo bych se chtěla také podívat. Vždy jsme se dostali akorát ke vstupu a dál ne :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)