04/05/2018

Ahoj! Tak tu máme květen, můj nejoblíbenější měsíc v roce. Ten duben utekl hrozně rychle, ani jsem se nenadála, blog oslavil 7. narozeniny a já teď ve středu 24. :) To, že mi duben utekl ještě rychleji než normálně, je zapříčiněno hlavně tím, že jsem si ke své normální práci na part-time přibrala ještě stáž na den a půl v týdnu. Pokud mě sledujete na Instagramu, tak už jste to asi zaznamenali - spravuju teď sociální sítě pro svoji Ekonomicko-správní fakultu MUNI. Ta nabídka přišla nečekaně, ale chopila jsem se jí a zatím jsem nadšená, hrozně mě to baví. Kvůli tomu mi ale nezbývá moc času na školu ani na blog, takže se zase potřebuju trochu zkoordinovat, než si na to nové životní tempo zvyknu. Držte palce, ať ten květen už mám klidnější!

V dnešním článku si tedy opět shrneme uplynulý měsíc pomocí random fotek z mobilu. Začnu ještě obdobím Velikonoc, kdy byla pěkná zima, teprve začaly vykvétat rostlinky, ale zimní bunda byla ještě nutností.
Na Svoboďáku se v rámci velikonočních trhů objevilo tohle mega vejce a na Zelený čtvrtek nesmělo chybět zelené pivo. Nutno podotknout, že jsme si zase hloupě nedali nikam rezervaci dostatečně dopředu, tak jsme byli nucení jít do pivovaru na Mendlák. Tam jsme stáli ve frontě hodinu a půl (protože jsme slušní a nepředbíháme), koupili si každý jedno pivo za 50 Kč a ve finále jsme ho ani celé nedopili, protože Starobrno... No, zase poučení do příště, že takhle fakt neee.
Samotné Velikonoce jsem strávila u rodičů, užívala jsem si pár dní volna se spoustou dobrého jídla a pití, jak jinak. V tomto čísle Albert magazínu jsou mimochodem hrozně super recepty! A tu vázičku s košíčkem na fotce napravo mám z Kiku, vychytaly jsme s mamkou slevy, takže váza za 79 a košík za 13 Kč.
Pro těch pár koledníků, co k nám chodí, jsem kromě výslužky napekla i máslové sušenky ve tvaru vajíček, naplněné lemon curd. Jelikož nemáme vykrajovátko ve tvaru vajíčka, nakreslila jsem si tvar vejce na tvrdý papír a každou jednu sušenku "vykrajovala" podle předlohy nožem. Hrozná piplačka, ale vyplatilo se, všem moc chutnalo. A lemon curd? Rozhodně jsem ho nedělala naposledy, výborná věc <3 / Po Velikonocích jsem pak strávila tři týdny v Brně, kdy jsem se téměř nezastavila. Ale našlo se místo na oběd s Tomem, konečně jsem zkusila Best Burger Kitchen. Menu za 120 a najíte se z toho až až. A burgery moc dobrý.
Další brněnské podnikové poprvé v Sušenkárna Momenta a další místo, kam se budu ráda vracet. Ten krámek je malinký, ale nádherně udělaný. A sušenka je ideální volba, když máte chuť na něco sladkého, ale nechcete dortík, donut ani cupcake. Tak si koupíte do ruky výbornou sušenku za pár korun :) / Na rýmovníku se nám udělalo srdíčko!
Z víkendového výletu na Koniklecovou louku, určitě si tam příští rok zajeďte, až zase budou kvést. Stojí to za to :) Místo s největším výskytem koniklece velkokvětého je jen jedno, a to v Brně na Kamenném vrchu.
S jarními teplotami si zase pořádně užívám i tuhle mou sukni ze SheIn, na kterou pořád dostávám komplimenty. Na fotce kombinace s džískou a oxfordkami. / Už podruhé jsem objednávala z eshopu Econea, pokračuju totiž ve své snaze o less waste život. Pořídila jsem dva Re-sack pytlíky na ovoce / zeleninu / pečivo a jsem hrozně ráda, že to chytlo i Toma. Teď už máme vždy oba látkový pytlík s sebou a nezáleží na tom, kdo jde zrovna nakoupit, ani jeden už nebereme plastové sáčky. Pak jsem si pořídila látkové odličovací tampony, ty jsem zatím nezkoušela, chci napřed dopotřebovat ty klasické vatové. Ale těším se na to! A poslední věcí je tuhý šampon od slovenské značky Navia. Je to něco jako šampuk od Lushe, který miluju a který už mi dochází, tak jsem chtěla zkusit něco lokálního. Jinak super inspirací na tyhle věci jsou videa od Markétky Vaňourkové, koho tohle téma zajímá, tak na ni mrkněte.
Potřebuje tohle komentář? Miluju všechno rozkvetlé <3 Ještě, že nemám alergii, to vždycky hrozně lituju všechny, kdo na jaře trpí... / Festival francouzské kultury Bonjour Brno byl zase super a trhy Rendez-vous úplně nejlepší. S kamarádkami jsme zvolily dobroty od Mikrofarmy - domácí cibulačku a hot dog s provensálskou klobáskou, ratatouille a česnekovou aoili. Bože, dala bych si to znovu, bylo to fakt výborný!
V sobotu 14. dubna probíhalo docela dost akcí, my jsme se zaměřily hlavně na Open House Brno, což byl nultý ročník takové zajímavé akce, kdy veřejnost po dobu jednoho dne získala přístup do míst, kam se normálně nedostane. Probíhaly komentované prohlídky, kam jste se museli registrovat, a pak bylo i spoustu míst bez registrace. My stihly registraci jen do Impact Hubu, takže tím jsme ráno začaly. Věděli jste, že se jedná o druhý největší hub (tzn. coworkingový prostor) na světě? Brno jede! Pak jsme využily přístupu na terasu nahoře Alfa pasáže, odkud je fakt krásný výhled na centrum.
Na oběd jsme zamířily na Malou Ameriku na akci Ochutnej Vietnam, kde jsme si daly jídlo od Zase rýže, limču v pytlíku a pak ještě smažené krevetky na špejli. Moc povedená akce, jen mě vždycky u těch food akcí mrzí to množství (plastového) odpadu, které se mnohdy zbytečně vyprodukuje... / Po obědě jsme ještě pokračovaly na střechu administrativní budovy výstaviště, odkud mě ten výhled příjemně překvapil. A i když to bylo místo bez registrace, nahoře měl pán připravené povídání, takže jsme se dozvěděly zajímavé věci. Třeba to, že na těch svazích nad ulicí Hlinky dřív bývaly vinice a všechny domy na Hlinkách mají díky tomu obrovské sklepy.
Selfíčko před akcí s Answear a welcome drink v podobě prosecca. O celé akci už jste si mohli přečíst v TOMTO článku.
A protože proužky fakt letí, když jsem si vybírala nové šaty v H&M, sáhla jsem po těchto proužkovaných. Pásek nebyl součástí, ale líbí se mi to s ním ještě o krapet víc než bez něj. / Šaty jsem si vzala i na víkendovou grilovačku u Tomových rodičů, kde jsme se po dlouhé době sešli i mými rodiči všichni. Bylo to moc fajn, teplíčko, pohodička, dobré jídlo a pití, co víc si přát.
Teď ještě dvě fotky ve francouzském stylu - nalevo občerstvení na akci Seznamte se s francouzskými podniky v Otevřené zahradě a vpravo připravené náplně do francouzských galettes. Potom jsme měly i sladké palačinky (crêpes) se slaným karamelem a úplně jsem se tak přenesla zpátky do Bretaně <3
No a v Otevřené zahradě jsem byla úplně poprvé a nejvíc nadšená jsem byla z toho, že tam mají králíčky! V té době jsem se nad nimi nejvíc rozplývala a říkala jsem, že jednou si prostě musím nějakého pořídit, ale až se s Tomem přestěhujeme do svého. No a od kamarádů jsem pak na oslavě svých narozenin dostala poukázku do zverimexu, takže jsem ke splnění tohoto snu o velký krok blíž :)

Tak, to bychom měli, bylo to zase vyčerpávající, ale nabité zajímavými informacemi, co říkáte? Budu se těšit na vaše komentáře, díky za přečtení článku a mějte se krásně.

8 komentářů

  1. No jo, však ony se Vinařky nejmenují po víně jen kvůli večírkujícím studentům. :))

    S těmi eko pytlíky mám problém, že jsou většinou děravé a tudíž je nemůžu využít jako pojistku ke krabičkám na obědy/jogurtům/pitím a vlastně ani pro šťavnatější ovoce do nákupní tašky. Ekomilovníci rádi říkají, že se bez igeliťáků obejdeme, ale já pořád nevymyslela, v čem tedy svačiny nosit, aby špatně dovřený oběd nebo rozmáčklé ovoce nevyteklo. Nebo jsou ty tvoje sáčky nějaké lepší? Odličovací tamponky si ale taky chci pořídit. K menstruačnímu kalíšku občas používám jako pojistku látkové intimky a docela se mi ten prací systém osvědčil, žádný odpad a je to i podstatně pohodlnější (+ je můžu sladit k prádlu, takže nikde nic není vidět). Na Fleru se ale dá vše koupit levněji a ve větším výběru.

    Králíčka si pořiďte spíše od chovatele než ze zverimexu, nebývají tam nejzdravější a příbuzenské křížení taky není ok.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo ten název je teď úplně jasný :) S těmi pytlíky to není jen tak, taky když mám ne zcela těsnící krabičku, tak si ji dám do plastového sáčku. Ale ze mě se nestal jen tak nějaký ekolog, spíš se snažím i ty plastové používat víckrát, dokud se neroztrhnou. Průměrný čas použití jednoho sáčku je 20 minut, tzn. většina lidí si ho v obchodě vezme a doma hned vyhodí...

      A jasně, už jsi několikátý člověk, co mi radí s králíčkem takto. Určitě plánuju zvíře koupit od chovatele a ve zverimexu spíš koupit klec a další vybavení :)

      Vymazat
    2. Klec se dá občas natrefit i na Bazoši nebo Letgo. Žrádlo si pro potkanky míchám sama, ale ze začátku je zverimex fajn. Je dost možné, že máme jednu klec pro králíčka ještě v garáži, poptám se ti. :)

      Taky pytlíky používám, dokud se nezapatlají nebo neroztrhnou a pak je vyhazuji do plastu, navíc v obchodě beru obvykle jen jeden a zeleninu do něj seskládám až po namarkování na pokladně, pokud to není více kousků od jednoho druhu. Tak to snad není tak zlé...

      Vymazat
  2. Skvělé shrnutí, tyto články mám moc ráda.:) Dost fotek jsem již zahlédla na instagramu, ale to, že spravuješ sociální síť Muni mi nějak uniklo :D Jinak díky těm tvým fotkám mám Brno stále na očích, za co jsem moc ráda, Brno je mé oblíbené město, kam se vracím a na které mám moc pěkné vzpomínky a kde mám rodinu :) a přesto tam moc nejezdím.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za krásný komentář, Katy! Brno je úplně super, určitě bys sem měla jezdit častěji :)

      Vymazat
  3. Nechci být nezdvořila,jen...nečekás dítě? Možná ty pruhy klamou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeej, to tak! Ony ty vodorovné proužky rozšiřují a nebo to jsou všechna ta dobrá jídla, co si dopřávám :D

      Vymazat
    2. Ouuu omluva :-)

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)