03/04/2018

Ahoj! Tak nám začal duben, konečně pořádně jarní měsíc s teplotami, které už konečně vypadají, že vydrží a my můžeme odhodit zimní svršky :) V dnešním článku si pomocí fotek z mobilu zrekapitulujeme březen, je toho zase hodně, tak pojďme na to!
Začnu hned zkraje měsíce plesem mojí fakulty, který byl letos v Sono centru a ty prostory byly fakt okázalé. Nesl se v rytmu swingu, tak jsem zvolila černé krajkované šaty, navlněné vlasy a výraznou malinovou rtěnku. Jen škoda, že taneční parket byl na ples takového rázu dost malý a že celou dobu opravdu hráli pouze a jen swing, takže jsme si pořádně zatančili až na DJ po půlnoci. Ale i tak to byla další super akce se spolužáky :)
I nějak takto u mě doma vypadá focení produktů, holt tohle je místo s nejlepším světlem a občas tam vymyslet to pozadí na fotku fakt není sranda :D / Z Itálie jsme si přivezli kousek specku, tak jsem k tomu nakrájela ještě camembert a na tom dřevěném prkýnku z toho vznikl docela fajn foodstyling, co říkáte?
Vymyslela jsem Tomovi k svátku letos super program (jo, musím se pochválit) - napřed jsem ho vzala do kavárny Del Saggio na kafíčko, které bylo fakt výborné a konečně jsme si odškrtli i tuhle brněnskou kavárnu. A pak, když už jsme byli na Kraví hoře, jsme zavítali i na bazén a po dlouhé době jsme si zaplavali, užili si vířivku i parní saunu. Nutno podotknout, že na Kraváku na bazéně jsme byli taky poprvé... Ono jak to má člověk z ruky, tak ani za tolik let v Brně nenavštíví všechna místa. / Chtěla jsem napsat nová Use-It mapa Brna, ale už je z léta 2017, jen mně se dostala do ruky až teď. Znáte tyhle mapy vytvořené místními pro mladé turisty? Já je miluju :)
Ale aby to nebylo jen o Brně, v Kroměříži máme super pražírnu kávy, odkud si taťka kupuje zrnkovou kávu pravidelně. Mají tam moc příjemný personál, dá se sednout i dovnitř na rychlé kafčo a nebo si vzít kávu domů. Mají na výběr přes 20 druhů kávy a namelou vám ji podle vašeho přání. Můžu jen doporučit! / Po dlouhé době jsem vytáhla svůj Keepcup a vzala si kávu s sebou. Bohužel ho moc nenosím, kávu neudrží dlouho teplou a pokud ji nevysrknete do poslední kapky, má pak tendenci v kabelce vytéct. Škoda no, potřebovala bych nějaký kvalitnější, který udrží kafe nějakou dobu v teple a neprotíká, ani když ho třeba máte v kabelce ještě s trochou kávy. Kdyžtak vítám tipy ;)
Šílenosti v Tigeru, které teda nevím, jak si někdo může koupit... / Kolaudačka u kamarádů a večer v bretaňském duchu. Měli jsme tenhle quiche i s ručně vyrobenou vlaječkou Bretaně a pak palačinky se slaným karamelem. Mňamiii, po té gastro stránce mi ta Francie moc chybí <3
A jelikož jsem v půlce března byla na stomatochirurgii trhat osmičky (zatím levou půlku), zažila jsem si tři dny, kdy jsem měla oteklou půlku čelisti a musela jsem to ledovat zevnitř i zvenku, proplachovat heřmánkovým vývarem a jídlo požívat v tekuté formě. Nesmělo na to nic teplého, takže jsem tomu uzpůsobila i kávu a dala si letošní první espresso tonic :) Ťuk ťuk, naštěstí jsem to celé v pohodě zvládla a jsem připravená na začátek května, kdy jdu s pravou stranou. / Za odměnu jsme si zašli s Tomem do Kafecu na wafli s borůvkami a šlehačkou a k tomu si dali filtr V60. To už byl třetí den po zákroku, otok dost ustoupil, tak jsem teplou kávu zvládla. A wafle v Kafecu stojí za hřích, fakt!
Následovala výstava Paneland v Moravské galerii, která se nám moc líbila. Sami jsme si ještě zažili panelákové bydlení u našich příbuzných, takže byla fakt sranda procházet se tou atrapou panelákového bytu a objevovat všechny ty poklady. Umakartová koupelna, ...
... starý toaletní papír na záchodě, který moje mamka má ještě někde doma schovaný na památku (jakože JAK se tím mohli utírat?!) nebo stará žehlička jen s tou kovovou plochou, žádná napařovačka, žejo :)
I když se nám loni výstava Kmeny líbila o něco víc, jsme rádi, že jsme šli. Obecně na ty galerie a výstavy moc nejsme, tak je potřeba využít každé, která nás aspoň trochu zajímá a baví. / Červený kostel po cestě zpátky na Českou.
Nedáno mi přišel nový Swissmag, edice jaro/léto 2018. Tak jsem si početla o všech těch úžasných místech a věcech ve Švýcarsku a zase nostalgicky zavzpomínala na naši loňskou nejlepší dovolenou <3 Jo, časopis / knížka a k tomu kafe od Nespressa, to je taková moje oblíbená chvilka. / Už kvetou všechny kytičky, joo!
Balíčky s produkty ke spolupráci, co přišly v březnu - Annabelle Minerals, které jsem po dlouhé době oslovila sama, že bych moc chtěla vyzkoušet jejich produkty (budu natáčet videorecenzi asi rovnou s líčením) a novinky na jaro od Avonu proti celulitidě (chladivý gel a tělové mléko proti celulitidě a druhé tělové mléko proti striím, k tomu navíc masážní pomůcka, na kterou jsem nejvíc natěšená) společně s drinkem od Nutrendu. Tak se během dubna těšte na recenze :)
Předposlední víkend v březnu se v Brně ve Vaňkovce otevírala nová Sephora, což byla událost, kterou jsem si nemohla nechat ujít. Vždycky mě dost štvalo, že Sephora je jedině v Olympii, kam člověk prostě jen tak nejezdí. Tak konečně je to dostupnější a moje peněženka bude plakat :D To zas ne, při první návštěvě jsem pořídila jen houbičku na makeup a celkově se s tou kosmetikou dost krotím, mám toho doma dost. Ale balzámek na rty jako dárek potěšil. / Pak jsme ještě zašly s Evičkou z Obyčejného blogu do Industry podívat se na akci Recycle day, ale hlavně na kávu a dortík, pokecat a všechno probrat. Bylo to moc příjemné odpoledne a Industra je další pro mě dost nedostupnou kavárnou, kterou jsem konečně prubla a můžu si ji odškrtnout. V dubnu určitě chystám další pokračování Places in Brno s kavárnami, tak se těšte! 

Tak, to bychom měli, další měsíc je za námi. Opět toho přinesl hodně, tak doufám, že se vám shrnující článek s fotkami a vyprávěním opět líbil. Dejte mi vědět, jaký březen jste měli vy a co jste během něj zažili. Díky za přečtení článku a budu se těšit zase u dalšího :)

7 komentářů

  1. Taky jsem šťastná za vlídnější počasí :)
    Palačinky se slaným karamelem bych si teda nechala líbit.
    A co se týče kosmetiky - těším se na recenze těch gelů od Avonu.

    OdpovědětVymazat
  2. Aničko, na plese Ti to moc slušeno, ta rtěnka je skvělá volba :) Já dostala při prohlížení fotek chuť na ty vafle. Na březen vzpomínám jako na zmrzlej měsíc, kdy jsem pořád chodila zabalená jako medvěd až na jeden víkend, kdy jsme se probudily až o půl 12, krásně svítilo sluníčko, tak jsme vyrazily do města na oběd, na procházku a byl to pohodovej den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Verunko! Březen byl dost chladnej měsíc, taky ho mám v obrazech jako měsíc, když už mě pěkně štvalo chodit v zimní bundě a botech až na ten jeden víkend, kdy se udělalo krásně :) Tak teď už duben bude teplejší, těším se, že teď o víkendu podniknem s Tomem nějaký menší výlet po Brně.

      Vymazat
  3. Tolik krásných fotek opět! :))) Ta výstava vůbec nevypadala špatně.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. super zhrnutie ;) to so stajlovaním fotiek veľmi dobre poznám, niekedy je to hotová nočná mora a treba obrovskú dávku kreativity :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  5. Na těch plesových fotkách ti to opravdu moc sluší :)
    Flavours of Amellia

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)