Horké boby | tak trochu jiná čokoláda

Ahoj! V dnešním článku bych vám ráda předala tip na jednu dobrotu, kterou jsem získala v rámci výzvy na blogerky.cz. Jedná se o nový produkt značky Gurmeta, nazvaný Horké boby, což je směs z rozdrcených kakaových bobů. Kromě Horkých bobů mají v sortimentu ještě Boby v čokoládě jako takový doplněk. Sbíhají se vám sliny? Tak čtěte dál, protože tyhle produkty jsou nejen chutné, ale i zdravé :)
Na začátek musím říct, že se mi líbí minimalistické balení bobů. Bílý znovu uzavíratelný pytlík s černým potiskem funguje moc dobře. Možná mi trochu chybí složení produktů zezadu, to jsem ale našla v přiloženém letáčku, co mi v balíku přišel. Takovým prozatím vedlejším produktem jsou Boby v čokoládě - kakaový bob obalený v té stejné směsi, kterou dostanete i jako prášek na přípravu horké čokolády.
Na první pohled to vypadá jako oříšky v čokoládě, ale ta chuť je dost jiná. Není to tak sladké, v ústech cítíte jen chuť kakaa a samotný bob je pak lehce nasládlý. Musím říct, že dost dobře boby chutnají s kávou, to ta jejich nasládlá chuť ještě více vynikne.

A pokud si nechcete na bobech v čokoládě smlsnout jen tak, můžete je přidat ke své snídani nebo svačině. Já jsem si třeba připravila bílý jogurt do misky, zasypala ho chia semínky, přidala čerstvé borůvky a sušený banán. K tomu ještě pár kakaových bobů a dobrota je na světě :)

Teď už se přesunu k hlavnímu produktu značky Gurmeta, a to k prášku z kakaových bobů, který slouží k přípravě husté lahodné horké čokolády. Kromě 82 % bobů obsahuje směs ještě přírodní kakaový prášek, třtinový cukr a kakaové máslo. Balení váží krásných 750 gramů, to máme kakaovou zásobu minimálně na dvě zimy :)
Kakaové boby jsou jednou ze superpotravin, patří ke zdrojům antioxidantů, zajišťují pozvolné uvolňování energie do těla a pomáhají detoxikovat organismus a podporovat imunitní systém. Působí jako lehké afrodiziakum :) A jejich konzumace samozřejmě vyvolává pocity štěstí, tak jako čokoláda. Obsahují totiž látku theobromin, která má na lidský organismus téměř totožné účinky jako kofein, takže si čokoládu z bobů mohou dopřát i těhotné ženy a děti.
A jak si z nich můžete připravit lahodný horký nápoj? Stačí 1 dcl mléka nalít do kastrůlku, přidat 4 vrchovaté čajové lžičky směsi a za stálého míchání přivést k varu, dokud horká čokoláda nezhoustne. Samozřejmě si lze připravit i klasické ne tak husté kakao, na to dávám cca 2 dcl mléka a 2 odměrky prášku. A ta chuť? S Tomem jsme se shodli, že tohle je stokrát lepší než nějaké přeslazené Granko a pořád mnohokrát chutnější, než když si koupíte klasické holandské kakao.
Samotná horká čokoláda je fakt hodně hustá a lahodná. Dá se připravit třeba se šlehačkou nahoře a posypat si ji mini marshmallows. Já jsem zvolila jen lehký poprašek kokosu a moc jsem si pochutnala :) Co se týče dalšího použití, prášek se dá přidat i do smoothies nebo do dezertů a moučníků.

Horké boby jsou zatím určené pouze k distribuci do restaurací a kaváren, ale věřím tomu, že časem se budou dát koupit i koncovými zákazníky. Co na tyto produkty říkáte? Jak se vám můj článek líbil? Dejte mi vědět do komentářů, už se na ně zase moc těším!

6 komentářů

  1. no bola by som vážne zvedavá na chuť tejto dobroty :P nejak si to neviem predstaviť :P

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
  2. mňaaam, z tohto by som sa zbláznila, musí to byť dokonalosť :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Jak jsem psala ve článku, Horké boby zatím nejdou koupit koncovými zákazníky. Můžete si je dát v kavárně / restauraci / hotelu, kde je odebírají. Nebo mrkněte na www.horkeboby.cz a zkuste je kontaktovat, že máte zájem o koupi, viděla jsem u nich na sociálních sítích, že by to snad mělo jít :)

      Vymazat
  4. Čokoláda - nikdo ji neodolá. Co takové dárky z čokolády jsou výborným způsobem, jak potěšit své blízké. Od lahodných bonbónů až po exkluzivní čokoládové sady, nabízí nekonečné možnosti pro sladké potěšení. Takový dárek osvěží chuťové pohárky a potěší každého, kdo miluje čokoládu.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)