Vannes once again

Ahoj! Vítám vás u posledního výletního článku z Francie. Tentokrát se vrátím na místo, které už jsem navštívila během mého Erasmu v Bretani - město Vannes, které leží u zálivu Morbihan. Ten jsme tehdy vůbec neměli šanci obejít, protože se k vodě vůbec nedalo dostat, proto jsem se těšila, že tentokrát to snad vyjde.
Výlet jsme uskutečnily v sobotu 11.11., kdy ve Francii zrovna slaví státní svátek, proto to kvantum vlajek na radnici ve Vannes. Pak jsme pokračovaly k hradbám a známým lavoirs, tedy místě, kde se dřív v řece pralo prádlo.
Jelikož už v té době přituhovalo, vyzbrojily jsme se všechny zimní výbavou a udělaly jsme dobře - u zálivu pak pěkně foukalo!
U místních trhů jsme obdivovaly hlavně makronky s různými příchutěmi, typicky bretonskými. Karamel kouign amann musela být příšerně sladká! A jako vonná sůl do koupele s vůní karamelu? Ano prosím!



Prošly jsme si centrum města a stále nás udivovaly křivolaké domky, které fakt vypadají jako perníkové chaloupky :)
No a pak už následovala procházka k vodě, na které jsme nakonec strávily zhruba tři hodiny a užívaly jsme si to. A jako ten klid a ta extra zelená tráva všude? Já vím, že se říká, že jinde není tráva zelenější, ale uznejte...


Takto na kraji zálivu už spíš než voda byly mokřady, ale taky to má něco do sebe, co myslíte?
Zpátky v centru jsme tak tak stihly omrknout Vannes et sa femme, známou atrakci ve Vannes na jednom z domů, a pak už jsme spěchaly na nádraží na vlak zpátky do Rennes.
Byl to zvláštní pocit, vědět, že tohle byl poslední výlet ve Francii. Mě teda ještě čekalo Porto, ale i tak už na mě padala nostalgie. A když píšu tento článek po víc než měsíci, kdy jsme na výletu byly,  je to nostalgické ještě o to více! Tak já doufám, že se vám moje série článků ze stáže ve Francii líbila. Mějte se krásně a zase brzy u něčeho kosmetického ahoj :)

4 komentářů

  1. Krásné fotky :) tyhle články miluji. Já Francii pouze projížděla před několika lety.

    Krásné Vánoce!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky, jako z pohádky :)

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. vyzerá to tam krááásne :) musím Francii už navštíviť

    Viki Ceglédyová

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)