20/09/2017

Ahoj! Zdravím vás u nového článku, kterým jsou tentokrát random fotky. Zjistila jsem, že v jejich přidávání mám pěkný skluz, a tak začínám fotkami ještě z Brna, když za námi byli na víkend rodiče. Zrovna jsme vychytali Dny Brna, a tak jsme s taťkou měli vstup na radniční věž zdarma. Já jsem nahoře ještě nebyla a bylo to super, jen bych tam teda za plnou palbu (70 Kč) nešla, zadarmo to byla jiná písnička :)
Taťka si dal i kávu z Kofi a byl spokojený. Ten den jsme si ještě šli sednout do Výtopny, protože naši chtěli pivo přivezené vláčkem, pak jsme dojeli na Kravák na nějakou rekonstrukci bitvy a večer jsme šli ještě do Pivní burzy, kde jsem taky byl poprvé a dost mě ten koncept bavil.
V neděli jsme se vypravili na výlet do Mariánského údolí a já jsem nechtěla vynechat bobovou dráhu. Jeli jsme s Tomem a taťka sólo, mamka na tuhle "zábavu" není. A musím říct, že ač to byla jízda velmi krátká, tak to bylo super a za těch 60 Kč to stálo. Byli jste taky někdo? Jak se vám líbila jízda na bobovce? My jsme se pak ještě prošli kolem vodních nádrží a na oběd šli do Eldorada.
V posledních dnech strávených v Brně jsem si samozřejmě ještě musela užít všechny dobroty, s blogerkami jsme měly sraz ve Skogu, takže jsem si kromě kávy dopřála i limču. A zkusila jsem konečně donut z La Donuterie v nové tržnici na Zelňáku, dala jsem si příchuť Lotus sušenky a bylo to výborné. Chystám článek na srovnání donutů v Brně, tak snad se k tomu brzo dostanu :)
Výtahovka v práci s novou džínovou bundičkou, kterou jste viděli v outfitu v posledním článku. / V nové tržnici jsem musela vyzkoušet i černou ostružinovou zmrzlinu z cukrárny Mlsná. Jako řeknu vám to takto - na fotku na Instagram super, ale jinak to bylo hodně sladké a hlavně to překvápko druhý (a taky třetí) den na záchodě... To fakt nechcete :D :D
Před mým odjezdem jsme s Tomem ještě stihli navštívit novou kavárnu Koffein, která vznikla na místě, kde předtím byli Tři ocásci. Moc se mi líbí jejich logo, káva byla moc dobrá, akorát jsme moc nepochopili ty hrudky, co k ní dávají. Pěkně tvrdé a divně chutnaly... Příště určitě zkusíme i nějaký dortík nebo snídani, měli docela fajn výběr :)
Ale jinak vám teda řeknu, že mi tady ve Francii chybí dobrá káva. Láskyplně vzpomínám na Luigiho (moji Nespresso kafe mašinku) a všechny dobré brněnské kavárny! Tady jsou buď bary / bistra / restaurace, kde jako mají kafe, ale stojí za prd, nebo coffee shopy ve stylu Costa / Starbucks, kde to kafe je sice docela ucházející, ale taky drahý. A nejvíc mě mrzí, že zameškám Týden kávy v Brně :(
V Praze jsem si ještě dala svíčkovou jako rozlučkové poslední české jídlo. / A v Paříži při čekání na TGV padla volba na zmrzku, zvolila jsem mango a slaný karamel. Joo, to bylo ještě vedro :)
Selfíčko se stylovou pleskačkou se slivovicí v areálu kolejí musí být! Aneb první dny v Rennes, od kterých jsem nevěděla, co čekat, ale nakonec jsem se zpátky cítila výborně a fakt jsem si to užívala, že můžu spolužákům i trochu dělat průvodce :)
Ve škole nás na informační schůzce čekaly jmenovky na lavicích a další kupa papírů, které se mi začínají kupit a fakt nevím, jak to odvezu zpátky. No kdyby to byly jenom papíry, žejo... :D
Na obědy v menze jsem se moc těšila, za 3.25 € je to fakt lahoda, hlavní chod a dvě další věci. To není jak jídlo z menzy u nás, tohle má aspoň nějakou chuť.
Francouzi mě pořád nepřestávají překvapovat... Když jsme si šli zakládat účet do banky, tak jsme si na něj pak hned musely vložit nějaké peníze. A ono ne, že by měli bankomaty na vkládání, vy musíte vypsat nějakou složenku s číslem účtu, částkou, kterou tam vkládáte, a v téhle průhledné složce to hodit do nějakého podivného stroje :D Vlastně ani pořád nevím, jestli tam ty peníze mám, protože pořád nemám přístup do internet bankingu... No, v těch bankovních věcech jsme v ČR fakt o dost vepředu, to mi věřte :D Ani bezkontaktní karty tady moc nejedou.
Colombus café v Rennes mám fakt ráda, sice to je přesně typ Costa coffee, ale to kafe tam nemají drahé a hlavně ty sladkosti stojí za hřích. / První den na stáži v Nantes a výstup z autobusu přímo u věže továrny na sušenky LU. Nejenže bydlím, ale i pracuju úplně v centru!
A ještě v takové moderní budově u řeky, k tomu všemu jsem dostala pracovní blok, hrníček a tužku (a pak ještě tričko, plátěnku, plastový kelímek a další tužku z loňského ročníku eventu, který pomáhám organizovat) a první týden mi můj mentor přinesl tuhle obří pistáciovo-čokoládovou pletenku :)
Mám taky svoji vlastní kancelář s notebookem a telefonem a když máme schůzky mimo Nantes Métropole, tak jezdíme na pracovním kole. Tímto bych pro dnešek asi skončila, příště se budu snažit sepsat článek s random fotkami dříve v měsíci, protože se toho kupí fakt hodně. Tak doufám, že vás dnešní článek bavil a kdybyste na mě měli nějaké otázky, ptejte se v komentářích. Určitě v průběhu mého pobytu tady udělám další článek, který bude konkrétněji zaměřený na mou náplň práce. Tak mějte hezký zbytek týdne a zase u příštího článku ahoj :)

11 komentářů

  1. Tolik vynikajícího jídla pohromadě, mňam.. To mi děláš teda hned takhle po ránu chutě :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Komentář tohoto znění mívám snad u každého random článku, haha :) Ještě, že mám tak dobrý metabolismus, jinak už by ze mě fakt byla kulička :D

      Vymazat
  2. ta černá zmrzka vypadá parádně, ale jestli má také tak parádní účinky, tak to si asi nechám zajít chuť :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla jsem upřímná no, ten šok na záchodě fakt nechceš zažít, trvalo mi nějakou dobu, než mi cvaklo, že za to může ta zmrzlina :D

      Vymazat
  3. Jestli ty v tom zaostáváš, co teprvejá? :-D už jsem nepsala random článek asi 3 měsíce :-D. Jinak ta bobvá dráha mě zaujala, na to bych chtěla taky. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. opäť raz skvelý článok ;) La Donuteriu musím skúsiť! som práve v Brne na výške a hodili by sa mi tipy na príjemné miesta, kam sa oplatí nakuknúť :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee tak vítej v Brně, věřím, že se ti tu bude líbit :) Tipů na kavárny a místa, kam zajít na jídlo, mám na blogu spoustu, stačí se kouknout do rubriky Places in Brno :) A budu samozřejmě časem přidávat další, mám v plánu další pokračování kaváren a pak srovnání právě donutů, jen se k tomu dostat!

      Vymazat
  5. Tak ja mela s kreditkou ve francii problemy silene. Nikde nesla a frantici si nedaji rict ze je chyba na jejich strane.pry bezte za roh do bankomatu a vyberte si eura!nepochopili system kreditek:-))
    Jazyk je to krasny, ale frantici mi prijdou strasne sebevedomi a nektery jejich pravidla nechapu (lidi na pracaku maji narok na levnejsi listek do kina, aby si taky uzili zabavu:-)) a hlavne ty neustale debaty o vsem.
    Tesim se moc na clanek o naplni prace a taky bys mohla poradit par tipu, jak rovna na franinu. Ja mela hrozny problem, ze nechapali, co jsem chtela rict kvulo vyslovnosti!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda tak to mě mrzí, já měla před třemi roky i teď kartu a účet u KB v eurech a problémy s tím nikde nebyly, akorát v automatu na lístky na mhd, ten očividně nebere jinou než francouzskou kartu.
      S tou povahou Francouzů musím naprosto souhlasit, dost často nad jejich pravidly kroutím hlavou... A ty jejich stávky a manifestace, už jsem zažila dvě velké manifestace za ty tři týdny, co tu jsem.
      Super, tak článek o náplni práce určitě sepíšu a díky za tip na další ohledně jazyka, zkusím to nějak uchopit a sepsat :)

      Vymazat
  6. 70kč za vstup, strašná raketa...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm tak jako student to tak vidím, přeci jen to je "jen" vstup na věž, která ani není tak vysoká. Ale kamarád mi říkal, že v Praze za vstup myslím na Staroměstskou chtějí několik stovek, takže už radši mlčím :D

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)