Oblíbenci | červen 2017

Ahoj! Červen utekl jako voda, červenec už je taky skoro za námi, tak je na čase ukázat vám zase mé měsíční oblíbence, tentokrát trochu opožděně. Opět tu mám nějakou kosmetiku, oblečení, hudbu, jeden skvělý film, událost a jídlo. Tak jdeme bez zbytečných úvodů na to!

Péče o tělo

Tentokrát jsem zvolila toaletní vodu od značky Penhaligon's London, kterou jsme dostávaly loni na letní akci s Elninem. Eau sans pareil patří do kategorie niche vůní a je to nádherná ovocno-květinová vůně, přesně taková, která mi sedne. Obsahuje toho v sobě fakt hodně, tak kdyby vás to zajímalo, mrkněte SEM. Mně se kromě samotné vůně líbí i její flakonek s mašlí a je to rozhodně jedna z mých nejpoužívanějších vůní. Ani si ji nemusím zas tak šetřit, když má 100 ml - téměř neubývá :)

Makeup

Za červen jsem si z dekorativky nejvíce oblíbila makeup Fresher Skin od Rimmelu. Dostala jsem ho na testování už někdy na podzim, v zimě, ale to jsem ho jen párkrát zkusila a pak mi dlouho ležel netknutý. Protože se snažím do konce srpna, než odjedu na stáž do Francie, spotřebovat co nejvíc kosmetiky, sahám i po ne tolik používaných věcech. A světe div se, tento makeup se mi zalíbil. On sice v tom kalíšku vypadá hutně, ale je jenom tak našlehaný, jinak je krásně krémový a lehký! Stačí ho malinko, skvěle se roztírá a sjednotí mi krásně barvu pleti. Krytí má spíš lehké až střední, ale to mi dostačuje. Jestli vás zaujal, přečtěte si na něj recenzi TADY, každopádně doporučuju!

Oblečení

Jednoznačně nejnošenějším kouskem za červen byly letní lehké šaty, které už jste viděli v TOMTO outfitu. Fakt mě baví ta jejich jednoduchost a variabilita - vypadají skvěle jak se sandálky / balerínkami, tak i s teniskami a křivákem na chladnější večery. Na Wayfareru je pořád mají, kdyžtak mrkněte TU.

Hudba

Z hudby tady mám tentokrát dvě písničky, ke kterým mě přivedl (jak jinak) Tom. Po dlouhé době se nám zalíbil song od Paramore, a to konkrétně Hard Times. Druhou naší společnou oblíbenou písničkou je Glorious od Macklemore a Skylar White (škoda, že ne Skylar Grey - fanoušci Breaking Bad pochopí). Písničky si pusťte po kliknutí na jejich název a schválně mi napište, jestli vám u toho klipu ke Glorious ukápla slza - to je tak krásný!
Jinak jsem se snažila hodně poslouchat interprety, co budou na Colours, abych byla připravená, ale zase jsem to všechno nestihla. O tom budu ale určitě psát v oblíbencích za červenec.

Film / seriál / kniha

Po dlouhé době jsem viděla nějaký francouzský film. Na doporučení kamarádky jsme s Tomem mrkli na I dva jsou rodina (v originále Demain tout commence, to je zas "doslovný" překlad teda), kde hraje Omar Sy, toho jistě všichni znáte z Nedotknutelných (Intouchables), a Clémence Poésy, tu zase znáte z Harryho Pottera jako Fleur Delacour. Žánrově se jedná o komedii / drama, ten příběh je krásný, ale trochu smutný. Je to zas něco jiného, určitě doporučuju tento film zhlédnout. Více si přečtěte na ČSFD (odkaz).

Random / událost

Červen byl jako vždy ve znamení Ignis Brunesis, přehlídky ohňostrojů nad brněnskou přehradou. Tento rok jsem stihla dokonce 3 ohňostroje z pěti soutěžních a nejvíce se mi líbil ten čínsko-švýcarský. To bylo opravdu velkolepé! Byli jste taky? Jak se vám tento ročník i s RegioJet music festivalem líbil? Mně moc :)

Jídlo / pití

Po zkouškách jsem konečně poprvé zkusila upéct skořicové šneky neboli kanelbullar. Ve Švédsku je to tradiční sladkost, určitě znáte z Ikei. Šneci nejsou nijak složití na přípravu, jen to trvá déle kvůli kynutí těsta. Já skořici miluju, miluju i cokoliv máslového, takže jsem kanelbullar rozhodně nepekla naposledy. Pochvalu jsem dostala i od rodiny, jak mé, tak Tomové. Zkoušeli jste si skořicové šneky (ne z listového těsta) doma někdy péct? Nebo jsem vás aspoň inspirovala?

Tak, to by bylo z červnových oblíbenců úplně všechno. Dejte mi do komentářů vědět, jaký byl váš nejlepší zážitek za červen a co jste si oblíbili třeba z kosmetiky nebo jídla vy. Mějte se krásně :)

7 komentářů

  1. Makeup od Rimmel jsem si také oblíbila :)

    OdpovědětVymazat
  2. tá toaletná voda musí byť ozaj skvelá :) vďaka za tip na film, určite si pozriem, znie to dobre ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  3. Ty šaty jsou moc krásné!:)
    Moc pěkný článek:)

    www.windypinkstyle.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné šaty ❤️ A zmiňovaný film si chci také pustit, už dost lidí mi o něm říkalo ☺️☺️
    Veronika

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)