16/7/2017

Ahoj! Jak už jsem psala na své FB stránce (kterou doufám všichni sledujete), jsem teď v jednom kole. Po návratu ze Švýcarska jsem se ani v Brně moc neohřála, teď o víkendu jsem asistovala a hlavně tlumočila na česko-francouzské svatbě na ranči v Kostelanech a v úterý odpoledne už jedeme do Ostravy na Colours. Červenec je dost nabitý měsíc, ale musím říct, že to miluju! Jen kvůli tomu trochu zanedbávám blog a absolutně nestíhám upravovat fotky a stříhat video ze Švýcarska, takže si na to budeme všichni muset déle počkat. Dnes vám aspoň ukážu pár fotek ze Švýcarska, které jsem přidávala na Instagram a které jsem fotila na mobil. A samozřejmě nebudou chybět i jiné random fotky :)
Začneme ještě Brnem - na České jsou přes léto zase barevné deštníky, tentokrát v barvách Itálie na počest italsko-moravského přátelství. / Brněnské kavárny mě baví i přes léto, venkovní zahrádky a letní menu jsou super. V Podniku jsem si dala espresso na ledu a k tomu cascarovo-brusinkovou limonádu, mňam!
Ze Switzerland tourism jsme k naší cestě obdrželi obálku se dvěma posledními čísly Swiss magu, letenkami, Swiss travel passy, mapami, jízdenkami a čistícími hadříky na optiku. / Když jsme si měnili švýcarské franky, tak jsme byli překvapení, jak barevné bankovky mají. A pak ve Švýcarsku jsme zjistili, že jejich mince jsou úplně šílené, velikostně vůbec neodpovídají své hodnotě, třeba půlfrank je menší než 20 centů :D
Konečně mám taky "cool" fotku z okýnka letadla. A co vám budu povídat, létání se mi zalíbilo, teď už se s autobusem asi jen tak nespokojím.. / Výhled na ženevský vodotrysk asi nikdy neomrzí.
Vykoupala jsem se i v Ženevském jezeře, jehož voda je průzračnější než kterékoliv moře. Ale upřímně, kdybych vám neřekla, že to je jezero, ani to nepoznáte, co? :)
Ve vlaku z Ženevy do Montreux a naše první jízda švýcarským vlakem. / Už na palubě Čokoládového vlaku, který jezdí z Montreux přes Gruyeres do Brocu do továrny na čokoládu Cailler. No a jako občerstvení tam dostanete tohle úžasné sladké pečivo, je to něco jako pain au chocolat, akorát vevnitř je mléčná čokoláda s celými lískovými oříšky. Samozřejmě je to hodně máslové a prostě nejvíc boží, velká dobrůtka <3
Z fabriky Cailler jsme si odnesli tašku s čokoládou, jak jinak. Ono celkově za ty čtyři dny ve Švýcarsku jsem snědla tolik čokolády, jako jinak nesním snad ani za rok. Ale když.. mamaaa, mně to moc šmakujeee! / Výhled z našeho pokoje v hotelu v Grindelwaldu byl dechberoucí, hlavně když jsme ho viděli až po ránu po probuzení.
Naprosto kouzelný byl i Jungfraujoch, nejvýše položená železnice v Evropě neboli Top of Europe. To jsme museli obléct zimní bundy, protože nahoře byly tak možná 3°C a dost foukalo. Ale stálo to za to, vidět tolik sněhu v červenci, Aletschský ledovec a ta panoramata... To musíte zažít :)
Jak nejstrmější zubačka na světě, tak i neméně strmá lanovka na Pilatus byly velkým zážitkem. / Vyhlídková jachta na jezeře v Lucernu jakbysmet!
A samotný Lucern se svým typickým dřevěným mostem a romantickým prostředím nás také okouzlil :)
Třešinkou na dortu pak byla cesta z Curychu do Vídně v business class. Měli jsme díky tomu přístup do business lounge, kde je veškeré pití a jídlo v ceně letenky. Celou dobu jsme měli chuť na zmrzku, tak jsme si dali švýcarský Movenpick a byla to mňamka. Na palubě v letadle jsme pak ještě dostali jídlo - tataráček z quinoi, tuňák, švýcarské sýry a kaštanová pěna. Všechno moc dobré, jen jak jsem byla nervózní ze zpožděného letadla, vyhlídky noci na letišti a šílené bouřky, ve které jsme letěli, tak jsem toho zas tolik sníst nemohla :D
A zase zpátky v Brně. Vietnamské bagety a jejich bunbonambo (nebo pho) nás baví pořád, jednou za čas si tam rádi zajdeme. S donuty v Brně se roztrhl pytel, máme s Tomem v plánu je ochutnat všechny, než oba odjedeme do zahraničí. Zatím jsme měli jen Koblihu a All in Fresh (na fotce). Tenhle byl zrovna vanilkový s čoko polevou a plátky mandlí - moc dobrý!
Měla jsem slevový kuponek do Reserved, tak jsem si šla udělat radost. Nakonec jsem si odnesla ten top, co mám na fotce. Konečně nějaký kousek se spadlými rameny, který se mi zalíbil. / Zase po pár letech v naší krásné Květné zahradě, kde jsem tentokrát prováděla Francouze. Ale o tom vám povím víc zase v jiném článku :)

Jak se vám tento článek s random fotkami líbil? Jste pořádně navnadění na další švýcarské povídání s fotkami? A jedete taky na Colours do Ostravy? Kdyžtak mě tam pozdravte, pokud mě potkáte, budu ráda :) Mějte se krásně a těším se na vaše milé komentáře, jako vždy.

7 komentářů

  1. pekné fotky :) dáždniky na Českej sú dokonalé!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  2. Top z Reserved vypadá hezky :) fotky ze Švýcarska jsou fakt parádní, už se těším na video.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezké fotky i povídání o Švýcarsku :-)muselo to být super :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ani, ty jsi zkrátka úžasná a hrozně moc mě inspiruješ užívat si skvělá místa a chvíle v životě ;) A zkrátka sáhnout po všech příležitostech ;) Děkuji ti za to!

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda Evi, děkuji za takovou pochvalu, to se moc dobře poslouchá! A jsem ráda, že někoho až takto inspiruju :)

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)