Manufaktura sedmikráska | lahodné nápoje

Ahoj, dnešní článek bude trochu z jiného soudku. Pamatujete si na recenzi sedmikráskové řady od Manufaktury (odkaz)? Představovala jsem vám tam i sedmikráskový sirup a čaj a slíbila jsem vám článek s inspirací, jaké nápoje si z těchto jedlých pitelných produktů můžete udělat. Dlouho jsem čekala na to, až vykvetou sedmikrásky a bude hezky, abych vám mohla nafotit fotky venku na trávě. Konečně se zadařilo, a tak je článek tady!
K vytvoření sedmikráskového ledové čaje stačí uvařit si čaj podle návodu (já jsem dělala litr čaje, na to je potřeba 7 zarovnaných lžiček, tedy 10 g čaje) a nechat ho zchládnout. Potom k němu přilít sirup v poměru zhruba 1 díl sirupu ku 8 dílům čaje na dochucení - to je samozřejmě na vás, jak sladký máte čaj rádi, já čaje vůbec nesladím, tak jsem sirupu dala dost málo. Pak už stačí jen nakrájet si citron na kolečka, vymačkat do čaje pár kapek citronové šťávy, přidat led a ozdobit čerstvě natrhanými sedmikráskovými květy. Musím říct, že čaj sám o sobě je lahodný, ráda ho piju i horký. Takto vzniklý ledový čaj je krásně osvěžující i díky citronové šťávě, myslím, že teď přes jaro a léto si ho budu dělat častěji :)
Druhým nápojem, který můžete vyzkoušet, je sedmikrásková limonáda. Na tu stačí vzít sirup a perlivou vodu nebo tonic (v poměru 1:10), navíc můžete opět přidat šťávu a ozdobit kolečky z citrónu. Mě tyto doplňkové produkty ke každé řadě Manufaktury vážně hodně baví! A jak zaujaly vás? Na sirup se můžete kouknout TU, na čaj TADY, přičemž sirup stojí 149 Kč a čaj 109 Kč. Ještě doplním, že v sirupu je obsažena i mateřídouška a citrónová tráva, v zeleném čaji zase lípa a heřmánek.
Děkuji zastoupení Manufaktura za možnost tyto produkty vyzkoušet. Díky, že jste si článek přečetli, určitě mi zanechte i nějaký komentář. Mějte se krásně a užívejte jara!

8 komentářů

  1. Mňáám, Aničko :-)
    Určo pořídím na vyzkoušení. Manu produktíky mám ráda a důvěřuji jim.
    Navíc sedmikrásky jako tkové přidávám pravideně na jaře do salátů a na pečivo..... jkože jaro i na talíři...hihi
    Věřím, že čajík bude dobrota a sirup stejně tak :-)
    Děkuji za tip a přeji pohodový den :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Manufakturu mám moc ráda, takže po tom sirupu se asi mrknu ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Jé tak to bych moc ráda ochutnala, docela by mě zajímalo, jaký je takový nápoj ze sedmikrásek.:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud mate prodejnu Manufaktura blizko, do konce kvetna probiha ochutnavka prave sedmikraskoveho sirupu, takze klidne muzete vyzkouset :)

      Vymazat
  4. fotky krásný Aničko a určitě jsou oba nápoje lahodný a osvěžující :)

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek a moc pěkné fotky, Ani :) Když se řekne sedmikrásková limonáda, přijde mi to strašně romantický :D

    O tom, jak jsem vykročila ze své komfortní zóny

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)