Xhekpon kosmetika s kolagenem

Ahoj! V dnešní recenzi bych vám chtěla představit doposud neznámou značku, věřím, že naprostá většina z vás ji znát nebude. Jedná se o španělskou kosmetickou značku Xhekpon (čtěte "Čekpon"), kterou vyrábí rodiiná firma Vectem v Barceloně. Značka Xhekpon hydratuje, chrání a regeneruje díky hydrolizovanému kolagenu. Výrobky této značky si rychle získaly oblibu nejen ve Španělsku, ale začaly se prodávat i jinde, ČR a SR nevyjímaje. Zastoupení Xhekponu mi zaslalo velký testovací balíček, ve kterém jsem našla téměř všechny jejich produkty, které se na e-shopu dají zakoupit. V dnešním článku vám je všechny představím a stručně shrnu svůj názor na ně.

Xhekpon Manos

Začnu krémem na ruce, který jsem dostala v balení 40 ml, což na první pohled je na krém na ruce dost malé balení. Nicméně aspoň nezabírá místo v kabelce a jak jsem rychle zjistila, není ho potřeba do dlaní vymáčknout tolik, i malé množství ruce hezky hydratuje. Krém se rychle vstřebává, i když je hodně hutný, tak o něm za chvilku nevíte. Přijde mi, že na rukou vytvoří neviditelný film, který je chrání po dlouhou dobu nebo minimálně do té doby, než si ruce umyjete. Jsem s ním moc spokojená! Je vhodný i pro velmi suchou a namáhanou pokožku. Stojí 159 Kč a seženete ho konkrétně TADY.

Xhekpon Flash

Kolagenové tonikum Flash je víceúčelový přípravek na tělo, pleť i vlasy. Je to zklidňující tonikum ve spreji, které přináší rychlou úlevu namáhané a citlivé pokožce, účinné je i na roztřepené konečky vlasů. Dále chrání pokožku např. po nadměrném slunění nebo depilaci. Díky obsahu kolagenu vytvoří tonikum na pleti / těle ochranný film, navíc obsahuje i výtažky z aloe vera. Zkoušela jsem jej na obličej místo nočního krému, to mi přišlo, že ten ochranný film není až tak tenký, jak bych chtěla, docela to na pleti bylo cítit, že tam něco sedí. Jak to zaschlo, tak to nebylo příjemné. Nedokážu si představit, že bych tonikum Flash použila jako bázi pod makeup, jak výrobce avizuje. Pak jsem ho vyzkoušela na vlasy, nastříkala jsem sprej do konečků vlasů a po vyfoukání a vyžehlení mi přišlo, že vlasy vypadaly lépe. Roztřepené konečky samozřejmě už nevyléčíte, ale nemusí vypadat nijak hrozně. Tonikum určitě vyzkouším ještě v létě po opalování. Na e-shopu ho mají momentálně v akci za 299 Kč, najdete ho TU ve 150 ml balení, které vydrží hodně dlouho.

Crema de Mahiou

Mahiou je vysoce ochranný krém, který pečuje především o pokožku citlivou na mráz a vlhkost, trpící křečovými žilami nebo v oblastech kloubů. Obsahuje lanolin, glycerin a vitamín F - všechny tyto složky zajišťují kožní mikrocirkulaci a výrazně zvyšují hydrataci, pružnost a elasticitu pokožky. Takto - křečové žíly nemám a moje pokožka na vlhkost a mráz nijak netrpí. Takže mi zbývalo použití na klouby, lokty mívám vysušené docela dost a péči o ně upřímně zanedbávám. Krém jsem párkrát zkusila aplikovat v tenčí vrstvě na noc na obličej a ráno jsem se pak ani nemusela mazat denním krémem. Tohle je vážně hutný kousek; pro někoho, kdo trpí na výše zmíněné problémy to bude značka ideál. Krém stojí krásných 139 Kč a obsahuje 75 ml produktu. Koupíte TADY.

Xhekpon Crema

Přesouvám se k suverénně nejznámějšímu produktu této značky, a to ke krému na obličej, krk a dekolt. Ten kromě kolagenu obsahuje i extrakt z pupečníku asijského a aloe vera. Je vhodný pro všechny typy pleti, předchází tvorbě vrásek, udržuje pleť trvale hydratovanou a chráněnou před nepříznivými vlivy. Musím podotknout, že krém moc hezky voní, tak nějak (pří)jemně :) Krém používám každé ráno, na obličej ho stačí nanést malinko a přece pleť nádherně hydratuje. Rychle se vstřebává, takže makeup můžete nanášet do pár minutek. Tohle je můj nejoblíbenější produkt od Xhekponu a vůbec mě nepřekvapuje, že to je i druhý nejprodávanější krém na obličej ve španělských lékárnách! Seženete ho ZDE za cenu 239 Kč a krému je 40 ml, to nějaké ty 3-4 měsíce minimálně vydrží.
P.S.: Jelikož jsem kromě 40ml verze dostala i dvě miniaturky, můžete se na ně těšit v nějaké příští giveaway, ať tento super krém někdo z vás taky vyzkouší ;)

Xhekpon Gel

Značka Xhekpon nabízí i sprchový gel, který opět obsahuje hydrolizovaný kolagen a také lipoproteiny. Šetrně pečuje o pokožku, regeneruje ji a chrání. Po použití zůstává kůže jemná. Já jsem dostala vzoreček na vyzkoušení, který mi vydržel na pět umytí. Musím říct, že gel docela hezky pění, je vidět, že o pokožku pečuje o sto procent víc než sprcháče, které normálně používám. Já ale nemám pokožku nijak vysušenou, nepotřebuji mít i pečující sprchový gel, když se pak můžu namazat tělovým mlékem, takže bych si tento gel sama nekoupila. Stojí 289 Kč a obsahuje 400 ml, což je hodně, sprcháče mívají většinou 250 ml. Seženete TADY.

Xhekpon Corporal

Toto tělové mléko tvoří se sprchovým gelem super dvojku. Jedná se o vyživující a zpevňující tělové mléko, které díky obsahu kolagenu působí také proti stárnutí pokožky. Mléko je hydratační, zanechává sametový vzhled, snadno se vstřebává a pokožku tak nezanechává mastnou. Všechny tyto vlastnosti mohu potvrdit, je to moc příjemný hydratační produkt. Jeho originální 400ml balení má praktickou pumpičku, seženete ho ZDE za cenu 459 Kč.

Xhekpon Mask

Dostaly se ke mně i dva vzorečky masky od Xhekponu, která spadá do jejich profesionální péče. Kolagen je v této masce koncentrovaný opravdu vysoce, maska obsahuje i aloe vera a má tak omlazující a regenerační účinky. Pleť po pravidelném používání získá mladistvý vzhled. No, tento produkt asi není úplně určený pro mou věkovou kategorii, ale rozhodla jsem se aspoň jednu masku vyzkoušet. Po otevření mě čekalo nemilé překvapení - maska je šíleně tekutá! To jsem nečekala, ale jednala jsem rychle a nanesla jsem si ji v silné vrstvě na obličej. Pytlíček byl celý upatlaný a moje prsty taktéž. Asi bych doporučila ji spíš nanášet plochým štětcem. Masku jsem nechala na pleti zhruba 15 minut, za tu dobu maska na obličeji zatvrdla, a tak jakákoliv mimika nepřipadala v úvahu. Masku jsem potom smyla vlažnou vodou a výsledkem byla nádherná vypnutá pleť. Pro starší ženy si myslím značka ideál. Maska se prodává po třech baleních po 10 ml a celkem stojí 699 Kč - koupíte ji TADY. I když ta její aplikace docela piplačka, tak to asi bude stát za to.

Xhekpon Contorno

Tento krém byl speciálně vyvinut na nejproblematičtější oblasti obličeje, kde se nejvíce tvoří vrásky - okolo očí a rtů. Krém Contorno regeneruje pokožku v okolí očí a rtů, redukuje vznik vrásek, vyživuje a hydratuje pleť. Nanáší se krouživými pohyby na zmíněné oblasti a poté se konečky prstů jemně vklepává až do úplného vstřebání. Opět má moc příjemnou lehkou vůni, lehce se roztírá a rychle se do pleti vsakuje. Účinek na vrásky bohužel neposoudím, zaprvé jsem měla jen malé vzorečky a zadruhé se mě (naštěstí) vrásky ještě natýkají :) Krém koupíte TU, obsahuje 20 ml a stojí 499 Kč. Opět bych doporučila spíše pro starší pokožku.

Já obrovsky děkuju zastoupení Xhekponu za takovou možnost. Vždycky je super, když můžete od značky vyzkoušet více výrobků, abyste si udělali ucelený názor. A můj názor na značku Xhekponu je velmi pozitivní. Jejich výrobky jsou mi sympatické a potvrdila jsem si, že fungují tak, jak je avizováno. Ve většině případů mi produkty ani nepřijdou drahé. Na to, že to je lékárenská kosmetika, je dobře dostupná všem. I když někdo třeba dá hodně na vzhled obalu, tak u Xhekponu na to nehleďte. Obsah produktů vás přesvědčí :) Budu moc ráda, když mi napíšete, jestli jste o této značce měli povědomí. A pokud ne, jak se vám z mé prezentace a z recenzí líbí? Těším se na vaše milé komentáře!

8 komentářů

  1. Tak teda o tomto počujem naozaj prvý krát, ale vyzerá to byť fajn značka, aj keď na tých obaloch by mohli zapracovať :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  2. Taky o značce slyším poprvé a docela mi vadí, že ty nápisy na obalech jsou cizojazyčné :(.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, je to trošku blbé, ale na každé krabičce, ve které ten produkt je, je česká nálepka s veškerým popisem :) Tak aspoň takto!

      Vymazat
  3. Víš, spousta značek má produkty s nádhernými obaly ale samotný produkt už není tolik dobrý. Proto já říkám, podle obalu nesuď. Ve Španělsku bývám dost často ale značku opravdu neznám. Asi proto že se příliš o kosmetiku z lékáren nezajímám. Koukala jsem se teď na internetu kolik stojí produkty a opravdu to není tak strašné. Za sebe ale mohu posoudit že ve Španělsku je celkově mnoho kosmetiky o něco levnější než u nás.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, taky jsem se s přibývajícími zkušenostmi s kosmetikou naučila nesoudit podle obalu. Taky se o lékárenskou kosmetiku skoro vůbec nezajímám, takže se nedivím, že i tobě to ve Španělsku uteklo. Kamarádka se teď vrátila z Portugalska a taky mi říkala, že dost kosmetiky i oblečení je o hodně levnější než u nás, tak i ve Španělsku to bude to samé.

      Vymazat
  4. Jestli to fakt funguje, jdu do toho!.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě chci pak ještě ve videu Spotřebováno posoudit nějaké dlouhodobější účinky, pokud budou, ale fakt mě to celkem dost nadchlo ta kosmetika :)

      Vymazat
  5. O značce jsem zatím neslyšela a nejvíce mě teda zaujal krém na ruce a víceúčelový přípravek Flash! :)
    Blog Everythin Kate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)