Proč mě láká jet do Švýcarska?

"Tak tato výzva se mi naprosto trefila do noty!" říkala jsem si hned, když jsem ji na webu blogerky.cz uviděla. Švýcarsko je má vysněná země, chtěla jsem tam jet už na studijní pobyt, což bohužel nevyšlo, ale pořád tu zemi chci procestovat a nejlépe bych chtěla vyzkoušet si tam pracovat a chvilku žít. V tomto článku vám nastíním pár důvodů, proč mě Švýcarsko tak láká. A třeba si tu časem přečtete i moje postřehy z cesty, to kdyby se mi náhodou poštěstilo ve výzvě zvítězit O:-)

Švýcarská příroda

To asi nikoho nepřekvapí, že umisťuji různorodou švýcarskou přírodu na první místo. Vždyť kde jinde máte tolik možností? V létě se můžete koupat u nádherných jezer nebo se po nich projet lodí, vyrazit do hor za turistikou a spatřit třeba nějaká zvířata, v zimě jsou určitě na pořadu dne švýcarské Alpy a mnoho lyžařských středisk nebo výlety na ledovce. Švýcarsko je známé kontrastní přírodou a věřím tomu, že ta panoramata a výhledy stojí za to v každém ročním období.

Jídlo!

Raclette, fondue a výborná alpská čokoláda. Asi nejtypičtější švýcarské produkty. Ale nejen to, Švýcarsko je tak rozmanité, že každý region disponuje nějakou specialitou. Čtyři jazyky, minimálně tedy čtyři odlišné kultury, to by se ochutnávalo, od všeho něco. Asi nemusím podotýkat, jak mám jídlo ráda a jak miluju objevovat místní speciality, když kamkoliv s Tomem cestujeme. To k cestování rozhodně patří :)

Švýcarská dochvilnost a čistota

Chtěla bych poznat i švýcarský styl života, tedy i život ve městech. Zajímalo by mě, jestli jsou velká města o tolik čistší než jinde v Evropě. Svezla bych se moderními vlaky, které určitě šlapou jako hodinky :) Ráda bych navštívila nějakou tu finanční čtvrť a přemýšlela bych nad tím, kolik milionů peněz leží na všech těch účtech ve Švýcarsku, které mají nebo i nemají majitele. Plus ta švýcarská neutralita, to mi zkrátka hodně imponuje!

Dobít si baterky

Skvělé je, že do Švýcarska se dostanete poměrně jednoduše, v poslední době jsem zaznamenala několik zlevněných jízdenek od RegioJetu do Curychu i jiných měst Helvétské konfederace. Když tento článek píšu, jsem v dobrém rozpoložení, protože další semestr mě čeká až za 14 dní. Ale už teď vím, že bude ještě náročnější než ten první semestr a že z toho budu hodně unavená. Vyrazit potom do Švýcarska by bylo neuvěřitelné dobití baterek, věřím, že by to mělo pozitivní vliv na mou duši i tělo. A také bych si moc ráda poslechla švýcarskou francouzštinu! Pěkně bych se rozmluvila, určitě bych přijela úplně zklidněná a pak už bych se jen těšila na stáž do Francie :) 
Kdyby vás "Švajc" taky lákal, mrkněte na mojesvycarsko.com, je tam spousta informací a lákavých fotek. Docela mě zaujalo, že si můžete objednat informační brožurky zdarma domů. No a kdybyste si chtěli prohlédnout nějaké články od blogerky, která tam nějakou dobu žila, nakoukněte k Báře (odkaz) :) Do komentářů mi napište, jestli vás taky nějaká země láká natolik, že byste si dokázali představit tam aspoň na chvíli žít. A byl jste někdo už ve Švýcarsku?

6 komentářů

  1. Neviděla jsem články ostatních blogerek, ale myslím, že máš dobře našlápnuto na výhru. Také jsem přemýšlela, jestli to zkusit, ale momentálně bych jela asi kamkoliv, takže bych možná do článku nedala tolik nadšení.:) Opravdu se mi to líbí:)


    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  2. Ve Švýcarsku jsem byla už dvakrát a vždycky mě naprosto okouzlilo svou přírodou, jídlem a úctou, kterou k sobě lidé chovají. :)

    Červená V.

    OdpovědětVymazat
  3. Mě hodně láká Slovinsko, na fotky odtud se nemůžu vynadívat. Snad se ti poštěstí a výzvu vyhraješ, článek je napsaný moc hezky :)

    OdpovědětVymazat
  4. veľmi pekný článok, nech ti to vyjde! :) mňa veľmi láka sever! s kamarátmi premýšľame, že si tam spravíme výlet, tak si držíme palce, nech sa nič nepokazí :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  5. O Švýcarsku jsem také velmi přemýšlela a je to jedna ze zemí co bych ráda navštívila :) Láká mě nejvíce ta příroda a ty hory :))

    OdpovědětVymazat
  6. Máš článek naprosto skvěle napsaný :-) Je z něho cítít, jak moc toužíš zemi navštívit :-)Přeji Ti hodně štěstí :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)