Dermokil & Smilargan kosmetika

Ahoj! Mám za sebou naprosto super víkend, plný zábavy, grilování, popíjení piva i trochu slunění. I když teda včera jsme šli na koupaliště, ani jsme nestihli jít do vody a už se začala stahovat mračna, tak jsme radši jeli na kole domů. A dobře jsme udělali, za chvilku už začalo solidně pršet a pokračovalo to až do noci. Dokonce u nás na Kroměřížsku byla situace prý nejhorší, fakt jsem dlouho takovou bouřku nezažila. Taky u vás tak pršelo?

Jdeme na dnešní recenzi, ve které vám představím tři produkty od značek Dermokil a Smilargan. Pro mě to byly doposud neznámé značky, a tak když mě zastoupení značek oslovilo, zda bych nechtěla nějaké produkty otestovat, kývla jsem na to. Značka Dermokil pracuje hlavně se zeleným jílem, který pochází z Turecka. V jejím sortimentu najdete pleťovou, tělovou i vlasovou kosmetiku, také třeba zubní pasty s obsahem jílu nebo barvící pastu proti šedivění vlasů. Značka Smilargan, jak už je z názvu patrné, pracuje s arganovým olejem. Mně přišel šampon na mastící se vlasy s obsahem jílu a keratinu a jílová maska pro normální pleť od Dermokilu a čistý BIO arganový olej od Smilarganu.
Oficiální popis šamponu: Jílový šampon s keratinem pro mastné vlasy byl vyvinut speciálně pro regulaci kožního mazu. Díky svému složení dodá Dermokil jílový šampon pro mastné vlasy vlasům potřebný objem a lesk. Šampon s jílem pro mastné vlasy je vhodný i na citlivou pokožku či velmi jemné vlasy.
Hned ze začátku mě překvapilo, že šampon je dost tekutý, nečekala jsem to. Na vlasech hezky pění, moc hezky voní a vlasy mi zanechá lesklé a hebké. Nepozoruju, že by mi vydržely déle nemastné, pořád u mě funguje systém večer si umyju vlasy, další dva dny je mám v pohodě, třetí den si dám suchý šampon a večer je zase umývám. Šampon seženete TADY za cenu 350 Kč, je to klasická velikost 250 ml. Dermokil má dalších 6 druhů šamponů s jílem pro různé typy vlasů.
Oficiální popis masky: Maska čistí póry, hydratuje pokožku a poskytuje tak přirozený a zdravý vzhled. Kromě obsahu železa, hořčíku, vápníku, mědi a fosforu obsahuje také bylinné extrakty jako je sezamový olej, růžová voda, zelený čaj a vitamíny A, B a E. Jílová maska je efektivním řešením proti pupínkům, černým tečkám, akné, skvrnám a odumřelým kožním buňkám hned při prvním použití.
Maska se aplikuje v silnější vrstvě na obličej a nechá se 15 minut zasychat. Po těch 15 minutách už to začná být malinko nepříjemné, opravdu to zaschne jako kdybyste měli na obličeji bahno a začne se to trochu drolit. Pak se maska smyje teplou vodou a obličej by se měl hydratovat. Takže to, že maska vysušuje, uvádí i výrobce, proto to neberu jako nedostatek. Maska mi obličej nijak nedráždí a po jejím smytí a hydrataci krémem je pleť fakt krásná. Je na ní vidět, že jste jí dopřáli extra péči. Masku seženete TADY v jednorázovém balení (které ale vydrží tak na 2x - 3x)
Oficiální popis oleje: Arganový olej je skutečným elixírem proti vráskám. Má regenerační a hydratační účinky, spolehlivě obnovuje vitalitu suché, vysušené, citlivé, poškozené či předčasně zralé pleti. Napomáhá při léčbě lupénky, ekzémů a všeobecně při onemocnění kůže. Posiluje nehty, vlasy a pomáhá k hojení jizev, akné, popálenin či poporodních strií. Arganový olej je také díky obsahu přirozeného slunečního filtru vhodný na opalování, chrání pokožku před spálením a napomáhá k zhnědnutí.
Arganový olej doma už mám, jeho použití dobře znám a vím, že to je malinký zlatý zázrak. Dá se použít na obličej a na tělo místo krémů, na vlasy jako maska / zábal, na masáže, k léčbě kožních problémů, na opalování, atd. Dá se nakapat i pár kapek do vany, olej se tak vstřebá do celého těla. Já mám arganový olej najraději na vlasy, jednou za měsíc jim dopřeju právě zábal z oleje. Před umytím olej vmasíruju do konečků vlasů, nechám ho tak 20-30 minut působit a vlasy pak umyju klasickým způsobem. Po vysušení jsou nádherně lesklé a vyživené. Olej jsem zkoušela i na vyživení nehtů, když po odlakování vypadaly hrozně. Do rána byly zase normální. Myslím si, že arganový olej se neztratí v žádné domácnosti. Toto 40ml balení seženete TADY za cenu 400 Kč.

Znali jste tyto značky? Pokud ne, zaujaly vás natolik, že od nich něco vyzkoušíte? Já jsem si z toho upřímně na zadek nesedla a asi nepotřebuju zkoušet nic dalšího, ale třeba vás to inspiruje :) Těším se opět na vaše komentáře.

0 komentářů

Děkuju moc za každý komentář :)