Rio Beauty Blue Light bělení zubů

Tak tu máme zase pondělí, pro mě to znamená, že už mi zbývají jen 3 týdny do zápočtového týdne, a to některé zápočty už máme naplánované i dřív. Uf uf! Víkend jsem strávila opět v práci a včera s mými kamarády z Francie, se kterými jsem se viděla fakt po dlouhé době. Pochválili mě, že mluvím i rozumím lépe, tak mě to potěšilo, a moc :) Ještě taková perlička - v pátek se mě ve městě ptali na anketu ohledně roku 89, dokonce si mě fotili, ale nakonec jsem v novinách nebyla, ještě, že tak :D Nestojím o takovou "slávu" :D


Předmětem dnešní recenze bude sada na bělení zubů od firmy Rio Beauty (web). Tato sada mi byla poskytnuta na dobu 1 měsíce na vyzkoušení a následné sepsání recenze na blogu. Jelikož s barvou mých zubů nejsem spokojená a už dávno jsem si je chtěla začít bělit, neváhala jsem a tuto nabídku přijala. Jakmile mi sada dorazila, začala jsem s testováním.
Přístroj Blue Light funguje na bázi modrého světla, které aktivuje bělící gel v náustku. Hned ze začátku mi bylo divné, že náustek je takový, jaký je - má svůj tvar a nejde vytvarovat podle tvaru vašeho chrupu. To je přece divné, bělící gel se mi nedostane všude tam, kam má a zuby budou vybělené nepravidelně, protože to modré světlo přece nemůže dosáhnout až k zadním zubům, no ne? Nicméně jsem to zkusila, bělila jsem každý den (vynechala jsem všehovšudy 3x kvůli nedostatku času - přece jenom, když ten přístroj máte v puse, nemůžete mluvit, jíst, pít, takže jsem se u bělení vždy dívala na seriály nebo videa na YT) po dobu 1 měsíce. Bělení probíhá tak, že nanesete bělící gel do náustku, ten si dáte do pusy, zapnete modré světlo a bělíte. Modré světlo se automaticky vypne po 10 minutách, což je naprosto skvělá vlastnost, protože si nemusíte pamatovat, kdy jste s bělením začali. Pokud bělíte s přiloženým gelem (Whitening gel), neměli byste překročit dobu 30 minut za den. Pokud bělíte s gelem Gel blanchissant, můžete bělit až 40 minut za den.
Firmou Rio Beauty mi byly zaslány následující produkty:
Akcelerátor – Prétraitement 4,5ml (Používá se před bělením, nanese se na zubní kartáček a zuby se s ním čistí po dobu 1 minuty. Nevyplachuje se, je důležité, aby na zubech zůstal. Před každým bělením se má na kartáček stříknout 2× až 3×, já velmi brzo zjistila, že na 1 měsíc množství 4,5 ml opravdu nevystačí, takže jsem si dávala pouze 1 dávku, někdy 2.)
Bělící gel – Gel blanchissant 10ml (Tento gel musím velmi pochválit. Narozdíl od gelu přiloženého k přístroji (Whitening gel) chutná velmi dobře, jako zubní pasta, s tím jsem tedy bělila častěji než s tím druhým. Navíc doba bělení s tímto gelem je minimálně 20 minut, maximálně 40 minut, takže vám poslouží lépe.)
Bělící gel – Whitening Gel (Je přiložen k přístroji, já měla jen jeden, ale normálně dostanete tyto gely 3. Bohužel jeho chuť je hrozná, tím, že obsahuje peroxid, je v ústech opravdu nepříjemný. Dobu bělení už jsem popsala výše. Ještě dodám, že doufám, že dojde k obnově gelů dodávaných s přístrojem – minimálně já bych ocenila, kdyby byl Whitening gel vyměněn za Gel blanchissant.)
Remineralizace  – Remineralization gel (Používá se minimálně po každém druhém bělení, obnovuje minerály v zubní sklovině. Měl by se používat při každém bělení. Jeho chuť je taky výborná, opět chutná jako zubní pasta, takže v ústech není nepříjemný. Nechává se působit 10 – 20 minut bez zapnutého modrého světla.)
Tady jedna nekvalitní fotka z webky, abyste měli představu, jak bělení vypadá (ehm, županu a domácího trička si nevšímejte...).
No a nakonec fotka před a po, která vám toho řekne opravdu hodně. Zaprvé, mám křivé zuby. Zadruhé, mám zažloutlé zuby (Prosím, neukamenujte mě moc ošklivýma komentářema, já se o zuby opravdu starám a netuším, čím to je, že jsou zažloutlé. A jdu celkem s kůží na trh, když je takto veřejně ukazuju, jinak se za ně docela stydím...) A zatřetí - přístroj Blue Light mi je vybělit nepomohl. Což je informace nejvíce podstatná.

Zhruba po týdnu jsem si totiž namlouvala, že nějaké výsledky vidím, i když minimální, a že to asi bude chtít dát tomu ten měsíc čas. Jenže po měsíci nevidím žádnou změnu, ani malinkou :( V oficiálním popisu tohoto přístroje (tady) je napsáno, že rychle a bezpečně odstraňuje skvrny z povrchu zubní skloviny způsobené pitím čaje, kávy, červeného vína, případně skvrny vzniklé v důsledku kouření či stárnutí. Jenže moje zuby asi nejsou "znečištěné" z těchto důvodů. Bude za tím něco jiného. A když už mi přístroj Blue Light zuby nevybělil, aspoň mě nakopl k vyzkoušení jiné metody bělení, která doufám bude účinná.

I když velice nerada, uděluji pouhé 4 body z 10 možných. Přece jen se mi celkový nápad a provedení líbí, jenže to, že mi přístroj nepomohl (i když jsem po celou dobu omezila pití čaje i kávy) se bohužel na jeho hodnocení odrazilo hodně...
Ještě dodám, že přístroj seženete za cenu 1250Kč a spotřební materiál si můžete na stránkách rio-beauty.cz dokoupit. Firmě mockrát děkuji za parádní možnost tento přístroj vyzkoušet, věřím, že pomohl a pomůže mnoha zákazníkům :)

16 komentářů

  1. Tak za tu cenu bych si to nepořídila, škoda, že ti vůbec nepomohl :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ani ja....nezlepšilo sa to

      http://love-me-cause-im-famous.blogspot.sk/

      Vymazat
  2. Nic si z toho nedělej ;) Nekouřím, nepiju kávu a mám hoodně žluté zuby .. Je to moje barva zubů a prostě to vybělit už nejde, jedině těmi drastickými a drahými zákroky, což bych nikdy neudělala. Jsem ráda, že mám zuby zdravé, rovné, starám se o ně jak nejvíc můžu a hlavně se za ně (už) nestydím!

    Snad jsem tě podpořila, ale vím, že je to věc, za kterou se mnoho lidí stydí .. Ale jsi statečná, že jsi je takto vystavila. Myslím, že ale tvoje zoubky jsou takové roztomilé :'D Fakt se není za co stydět ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do těch drastických zákroků se mi také nechce! Hehe, roztomilé, tak děkuji :D Měla jsem rovnátka na ty horní, ale jenom vyndávací, zubařka mi chtěla dát i fixní, ale já nechtěla, je to drahý a nepotřebuju být dokonalá, musela bych si kvůli tomu nechat vytrhnout zuby, aby se mi vůbec v puse dobře poskládaly... Díky, nechci :)

      Vymazat
  3. To že mas nazloutle zoubky neni noc spatneho, jsou lide Na tom hure, nehlede Na to, že kazdy mame jinou sklovinu :-) Ja tez mam nazloutle a mam takou pastu v prasku a to mi docela pomohlo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tu pastu v prášku také kdysi měla, ale moc mi to nepomohlo. Vím, že nějak obnovovali složení, tak ji možná vyzkouším znovu :)

      Vymazat
  4. Z toho si nič nerob, ja mám tiež žlté zuby napriek tomu, že som v živote nepila kávu, víno, nefajčila som a ani nebrala antibiotiká. Zuby si umývam , používam zubnú niť, škrabku na jazyk a ústnu vodu a dosť ma zamrzí keď svetom koluje mienka, že ten kto má žlté zuby tak si ich neumýva a pritom koľkokrát ich mám čistejšie ako niekto kto ich má snehovobiele ... svet je proste nefér :D Nedávno mi narástli zuby múdrosti a ja som si všimla, že tie potvory sú už od začiatku žlté. Vlastne ja sa nepamätám obdobie, kedy by som mala biele zuby a nehanbila sa na fotkách usmiať.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky používám nit i ústní vodu a taky mě štvou tyhle pověry :D Jak už ti narostou žluté, tak to už s tím asi nic neuděláš no. Taky jsem nikdy neměla bílé zuby a taky jsem se nikdy na fotkách pořádně neusmívala..

      Vymazat
  5. Je škoda, že to nepomohlo, protože právě hledám něco co mi krásně vybělí zuby a pořád nic:)

    OdpovědětVymazat
  6. Nic si z toho nedělej. Oni lidé často říkají že za to může špatná péče, hodně kávy, cigaret, vína a já nevím co všechno ještě. Já mám tedy zuby celkem dobré ale první mléčné to byla hrůza. Dva horní řezáky jsem měla hned při růstu žluté jako pampeliška a navíc s hnědýma flekama. Proplakala jsem spoustu nocí protože se mi děti ve školce smál. Pořád jsem se snažila to kartáčkem vyčistit a pak jsem o ně přišla a druhé zuby už naštěstí žluté s fleky nejsou. Myslím že barva zubů bude z půlky daná geneticky.

    OdpovědětVymazat
  7. Teda, tak za takovou cenu bych rozhodně čekala něco lepšího, škoda! Ale ráda bych něco na bělení vyzkoušela :) A ze zubů si nic nedělej, každý jsme nějaký a každý má své chyby! :)

    OdpovědětVymazat
  8. fiha teda vazne nic moc :( este ze si si to nekupila sama. Tak potom ostava uz len jedine profesionalne bielenie

    Pozyvam na 2 giveaways, jedna o GUCCI RUSH 75ml a druha o LADYBOX! Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html

    OdpovědětVymazat
  9. Za tu samou cenu jsem vyskoušela bělící pásky Crest. Když se koukám na ty fotky, tam máme zuby barevně asi podobné, taky jsem je měla mírně zažloutlé, když jsem se na to ptala zubařky, tak říkala, že se jedná o pigmentaci zubů. Stejně jako naše kůže jsou různě pigmentované a odlišné, tak i naše zuby, takže někdy za to holt nemůže káva nebo kouření, ale prostě to tak máme od přírody :-) Ale pak jsem vyzkoušela Crest bělící pásky a velká změna byla opravdu znát. Mám totiž na předním zubu bílou plombu, která byla vybrána podle přirozené barvy mých zubů a po vybělení je teď vidět rozdíl a vypadá žlutě :-D Takže určitě doporučuju toto :) Ale na druhou stranu se taky za své zuby nestydím, měla jsem sice rovnátka, ale když ti zuby křivé narostou, tak už nikdy nebudou dokonalé.. a nikdo přece nejsme dokonalý :-) A někdy to vypadá mnohem přirozeněji než přehnaně přerovnané a extrémně vybělené zuby :D

    OdpovědětVymazat
  10. vyhozené peníze :/ nikdy jsem neměla nijak žluté zuby, ale nedalo mi to a vyzkoušela jsem bělící pásky od Crestu (za 1300 Kč, takže téměř stejná cenová relace). bělila jsem během prázdnin a ještě teď se mě lidi z okolí ptají, jak to dělám, že mám tak bílé zoubky :) a to jsem nespotřebovala všechny pásky! můžu je jedině doporučit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí jsem za to neplatila, byla to spolupráce. O Crestu jsem četla na hodně blozích, asi do toho fakt zainvestuju, když to přináší výsledky :)

      Vymazat
  11. Díky za vyzkoušení a za odvahu, super! :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)