Places in Brno - cafés 11

Ahojte! Zase je načase vám doporučit několik mých oblíbených kaváren, které se mi za poslední dobu osvědčily. Tentokrát budou dokonce čtyři, protože se mi nechce jednu opomenout a zmínit ji až v dalším článku, který vyjde kdovíkdy. A taky trochu měním formát tohoto článku, už to nebude dělené na nabídku / obsluhu / ceny. Zkrátka vám o kavárně napíšu všechno to, co jsem vyzkoušela a co se mi tam líbí, v žádném konkrétním pořadí :) Tak pojďme na to!


Komár kafe

Komár kafe začínalo jako "okýnkový espresso bar" na Lesné a už tehdy měl podnik velký úspěch. Ten se ale ještě znásobil poté, co otevřeli kavárnu u zastávky Klusáčkova, na ulici Kounicova v Žabovřeskách. Kdybychom tam ještě stále bydleli, věřím, že tam zavítám daleko častěji. Takto tam bohužel málokdy mám cestu, takže jsem tam byla jen dvakrát. Jednou s kamarádkou na kafe a na dezert (musím doporučit všema deseti výborný francouzský větrníček "choux" od Lenka peče, ten fakt stojí za to!), podruhé v létě na zmrzlinu Ještě jednu. Ano, i tím je Komár výjimečný, součástí espresso baru je i koutek s tou nejlepší krémovou zmrzlinou v Brně - Ještě jednu. Nejsem si jistá, jestli tam jsou jen přes léto nebo celoročně, každopádně tam v létě zavítejte a dejte si. Já si dala hodně neobvyklou příchuť avokádo - okurek - jalovec a bylo to WOW. Cenově tam mají všechno úplně v pohodě a obsluha extra milá :)
Facebook, Instagram


Ca phe co

Podle názvu asi tušíte, že to bude vietnamská kavárna. Ano, ale nejen kavárna, normálně tam i vaří vietnamská jídla - měla jsem tam už bun bo nam bo, závitky, vietnamské knedlíčky i ty barevné dezerty. Co se týče kávy, v Ca phe co ochutnáte tu pořádnou vietnamskou. A to buď s kondenzovaným mlékem - mňam - nebo rovnou s našlehaným syrovým žloutkem - na tu pořád sbírám odvahu. Pak mají přes léto i ledovou variantu s kokosovým mlékem, to už kávu moc nepřipomíná, ale je to výborné. Ca phe co vyniká i svým interiérem, je to totálně Insta-friendly místo. I já jsem si tam nechala vyfotit pár fotek v tom proutěném zavěšeném vajíčku O:-) Obsluha je moc milá, Vietnamci, co mluví normálně česky. Jo a částečně to funguje i jako obchod, normálně si tam můžete koupit rýžový papír, mražené krevety, vietnamské čaje atd. Ach bože, jak já už se těším do Vietnamu v únoru! Ca Phe Co najdete na rohu Jakubáku a Jezuitské, předtím tam byl Forkys. Takže kdybyste pak dostali chuť na pivo, Na Stojáka je hned vedle ;)
Facebook, Instagram


Kafe v rozkladu

Tohle je hodně nová kavárna v Brně, přišla jsem na ni díky Karolíně a už jsme tam s Tomem zabloudili dvakrát, tak si zaslouží tu být. Pokud si říkáte, proč ten název, je to hodně prozíravé. Interiér na první pohled působí jako nový, ale když se začnete pořádně rozhlížet, všimnete si, že několik věcí je v rozkladu. Třeba noha od stolu najednou pokračuje jako stoh na sebe vyrovnaných knih, ale dřevo nikde. Nebo na zdi visí rámy, ale není v nich žádný obraz. Vlastně se to dá použít jako univerzální výmluva, když host přijde za obsluhou s tím, že něco nefunguje :D Nesplachuje záchod? No jo, je v rozkladu! Ne sranda, to jsme si s Tomem jenom tak domýšleli, ale dost nás ten název baví. Kávu dostanete do starých porcelánových šálků s podtácky jako od babičky a vedle toho vám na stole přistane trhanec v rozkladu na ultra moderním kameninovém tácku. Kontrasty, to je oč tu běží! Na jídelním lístku mají pestrý výběr snídaní a brunchů, plánujeme tam někdy zajít na vejce benedikt. Kavárnu najdete na ulici Veselá, tvoří ji dvě patra. Jo a majitelé jsou původně svářeč a právnička, to je taky super backstage info :)
Facebook, Instagram


Bavard cafe

No a když už jsem zmínila ty vejce benedikt... Konečně jsem i já zavítala do vyhlášeného Bavard cafe, které se profláklo svými snídaněmi a brunchy, nejvíc právě vejci benedikt. Jednou jsme tam byli s holkama z práce na snídani, jedly jsme okolo půl 8 a já jsem ještě snad ani v jednu neměla hlad, abych si dala oběd! A podruhé jsem tam byla s Tomem na brunch, to už bylo víc v klidu, byla jsem od rána vyhladověná a s obědem jsme pak ani nepočítali. Při obou návštěvách jsem si dala vejce benedikt, poprvé se slaninou a podruhé se šunkou od kosti. Asi nemusím zmiňovat, že oboje bylo naprosto výborné a z fleku bych si to dala zas? Od holek jsem pak zkoušela i lívance s nutellou, to je vám taková porce, že není šance to sníst, hlavně teda ne pro někoho, kdo není zvyklý na sladké snídaně (=já). Ke snídani si můžete za zvýhodněnou cenu dát sklenici džusu a kávu. Káva v Bavardu popravdě ničím nevyniká, ale není to jejich specializace, takže to beru, že neurazí ani nenadchne. Podnik se nachází na Poštovské, zvenku vypadá malinký, vevnitř ale zjistíte, že se dá jít i do spodního patra. Přesto doporučuju rezervaci, minimálně o víkendu kolem té desáté tam je natřískáno. Obsluha občas nestíhá, ale rozhodně to vynahrazují svými úsměvy a ochotou :)
Facebook, Instagram

Znáte některou z kaváren? Pokud jste tam byli, jak vám tam chutnalo? A jako vždy se ptám, jestli pro mě máte doporučení na nějakou další, mnou zatím neobjevenou kavárnu v Brně? Budu se moc těšit na vaše komentáře, mějte sr krásně <3

3 komentářů

  1. 👍👍👍 Bavard Cafe mě hodně zaujalo. ☺

    OdpovědětVymazat
  2. Rozhodne sa musím viac túlať po Brne a navštíviť nejaký podnik z tvojho zoznamu. Všetky vyzerajú super. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)