Manufaktura pivní řada

Ahojte! Česká značka Manufaktura nedávno vydala svou známou pivní řadu ve vylepšených obalech, s vylepšeným složením a některými novými produkty, přičemž pár původních produktů naopak ubylo. Nová pivní řada tedy nyní obsahuje dva různé druhy šampónů, vlasový balzám, masku na vlasy, vlasové sérum ve spreji, sprchový gel, krém na ruce, balzám na rty a tuhé mýdlo. Já se snažím kosmetiku, co mám doma, poctivě spotřebovávat a nepořizovat si novou. Proto jsem si nechala z Manufaktury zaslat jen některé produkty - oba šampony, vlasový balzám, sprchový gel a krém na ruce. Produkty již nějakou dobu testuji, tak se pojďte se mnou podívat, jaké jsou a jak mi vyhovují :)

Pivní šampón Originál

Tohle je už několik let bestseller v Manufaktuře, tak jsem ráda, že jsem ho mohla konečně vyzkoušet také. Účinky piva na vlasy znaly už naše babičky, i generace před nimi. Šampon obsahuje 11 % ležák Max z pivovaru Ferdinand v Benešově, dále chmelové extrakty, výtažky z ječmene a např. mandlový olej. Šamponu mi stačí malinko, aby hezky napěnil (na rozdíl od Šamponu snů z pivní řady totiž obsahuje tenzid SLES), hodně se mi líbí jeho hořkosladká vůně. Vlasy mi zanechává dlouho voňavé, jsou pevné, lesklé a vyživené. Zatím jsem na něm nenašla jedinou chybičku a vřele vám ho můžu doporučit. Stojí 179 Kč a má 300 ml.

Pivní sprchový gel

Na první pohled stejná lahvička jako šampón, ale sprchový gel má výraznější a tmavší karamelovou barvu. I složením se ale hodně podobá bráchovi šampónovi. Já musím na první dobrou vyzdvihnout jeho konzistenci, na rozdíl od jiných sprchových gelů, co jsem od Manufaktury vyzkoušela, je tento pivní daleko hutnější a neubývá tím pádem tak rychle. Opět platí, že ho musím střídat s jiným sprcháčem, jinak by to pro mě byla nuda. Ale díky té své kořeněné vůni v koupelně fakt vyniká a koupelnu provoní. Taky můžu doporučit, stojí 159 Kč a taky má 300 ml.

Pivní vlasový balzám

Vlasový balzám se může pochlubit navíc ještě ovesným beta-glukanem a jojobovým olejem. Slibuje snadné rozčesávání, hebkost vlasů a odstranění nepříjemného elektrostatického náboje - to vidím v popisu produktu snad poprvé a hodně mě to zaujalo! Taky v zimě nesnášíte nosit šály a čepice, protože vám potom hrozně elektrizují vlasy? Vlasové balzámy by měly napomáhat ten náboj odstranit, ale teda nikdy mi to tak nepřišlo. Tak se budu těšit, až tento balzám budu používat v zimě, schválně vám dám pak vědět ve spotřebovaných produktech, jestli tohle funguje. Jinak se balzám nanáší na vlasy po umytí na 1-3 minuty a pak se opláchne. Vlasy mi vůbec nezatěžuje, jsou díky němu hebčí a lépe mi pak po nich klouže žehlička na vlasy. Ani se rychleji nemastí, takže super, zatím taky velká spokojenost. Balzám stojí 195 Kč a má 150 ml.

Pivní krém na ruce

Krém na ruce obsahuje makadamiový olej a bambucké máslo, dále glycerin, který pomáhá zadržovat v pokožce rukou potřebnou vlhkost. Krém jsem popravdě zatím nezkoušela, ještě používám ten z letní limitky rebarbora-divoká třešeň. Ale už se na něj moc těším na podzim a v zimě, to bude ta kořenitá vůně úplně ideální. S krémy na ruce od Manufaktury jsem vždycky byla a budu spokojená, takže za ně dám ruku do ohně. Za 75 ml krému zaplatíte 175 Kč.

Šampon snů

Už název napovídá, že půjde o snový produkt, velmi jemný, delikátní šampon. Oproti pivnímu šamponu Original obsahuje kofein, který působí jako stimulant růstu vlasů a zabraňuje jejich vypadávání. Dále šampon obsahuje extrakt z mořské řasy, ten zase zajišťuje hloubkovou hydrataci a pomáhá proti poletujícím vlasům (takže s vlasovým balzámem to bude super kombo na zimu!). Další ingrediencí je výtažek z rýže, který vlasy chrání před nepříznivými vnějšími vlivy. Neobsahuje SLES a jeho vůně je na rozdíl od ostatních produktů z pivní řady spíše bylinná, ne tolik kořenitá. Tím, že neobsahuje SLES, je takový řidší a mám tendenci ho použít více, protože tolik nepění. Ale nijak mi to nevadí, zvykla jsem si na to. Jeho vůně mi ve vlasech nezůstane tolik jako u originál šamponu, ale jinak mi přijde účinky dost podobný. Pokud máte jemné vlasy a citlivou pokožku hlavy, tohle by pro vás mohlo být to pravé :) Šampon má 255 ml a stojí 229 Kč.

Zaznamenaly jste již tuto staro-novou řadu od Manufaktury? Který produkt vás z pivní řady nejvíce zaujal? Já mám ještě hodně ráda vlasové sérum, o kterém si můžete více přečíst TADY. Když jsem měla po vysazení antikoncepce problém s vypadáváním vlasů, tak mi dost pomohl, začaly mi růst baby vlásky a vlasy už mi tolik nevypadávají. Jinak všechny produkty jsou veganské, mají téměř 100% přírodní složení a nejsou testované na zvířatech.

Děkuji zastoupení Manufaktury za zaslání produktů k recenzi a vám za přečtení článku. Budu se moc těšit na vaše komentáře! Mějte se krásně.

6 komentářů

  1. Ahojky,
    na tuto řadu si brousím zuby na Dny Marianne. Chtěla bych si koupit ty vlasové produkty a pak si tam vyberu nějaké jejich voňavé sprchové gely a peelingy. Uvidíme, co mě v krámku ještě zaujme:-)
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, tak super! Mě v jejich krámcích popravdě zaujme vždycky všechno, mají to krásně udělané :) Tak ať dobře pokoupíš!

      Vymazat
  2. manufakturu milujem, ale asi by ma nenapadlo siahnuť po tejto rade :P vypadá tak...mužsky :D

    WHEN PIGS FLY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si myslí hodně lidí, ale opak je pravdou! Mužských řad tam mají více, ale tato zrovna není pánská, i když chlapům určitě vonět bude :)

      Vymazat
  3. Práve som sa šla spýtať na to, či je táto sada vhodná aj pre pánov, ale vidím, že si na to už odpovedala slečne nado mnou. :) Priateľ často používa pivnú kozmetiku, ale je pravda, že celkom láka aj mňa.

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Opět ta Manufaktura, Aničko vždycky mě těmito články připomínáš, že bych už opravdu měla obchod navštívit a zase si něco pořídit. :)

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)