Velký pátek v Mikulově

Ahojte! Dnešní článek bych chtěla věnovat našemu velikonočnímu výletu do Mikulova. Města, které máme z Brna co by kamenem dohodil, několikrát jsme tama projížděli po cestě do zahraničí, ale vlastně jsme ho nikdy nenavštívili. Takže jsme se rozhodli využít velikonočního volna a udělat si tam výlet. Počasí nám ten den přálo víc než dost, na sluníčku bylo úplné léto :)
Vyjeli jsme autobusem ráno z Brna, cesta nám trvala hodinku a půl a úplnou náhodou jsme v autobuse potkali kamarádku, se kterou jsme pak i strávili super chvilky v Mikulově. No ale jelikož jsme přijeli tak akorát v čase oběda, rovnou jsme okolo náměstí začali hledat restauraci, kde bychom se mohli najíst. Neřekla bych, že výběr byl úplně úspěšný, ale tak ne vždy se poštěstí :D
Posilnili jsme se ještě ledovým kafem a zahájili jsme výstup nejprve k zámku. Prošli jsme si nádvoří, dovnitř se nám nechtělo, nějak na ty hrady a zámky nejsme.
Ze zámku jsme se potom vydali opět nahoru, tentokrát na zříceninu Kozí hrádek. Naskytl se nám skvělý výhled na celý Mikulov, i na protilehlý Svatý kopeček. Vstupné na Kozí hrádek nás stálo pár korun, určitě to za to stojí.

Nesmím zapomenout ani na židovský hřbitov, který potkáte právě po cestě nahoru na Kozí hrádek. Taky se tam platí vstupné asi 30 Kč a můžete si projít celý hřbitov s památníky padlých Židů. Je jich tam fakt hodně, takhle za sluníčka to na nás nepůsobilo až tak moc, ale věřím, že za šera a za deště to musí být pěkně ponurý pohled.

Z hrádku samozřejmě šel krásně vidět i zámek a všude okolo nádherně kvetly nejen šeříky.


Třetí a poslední výstup nás potom čekal na Svatý kopeček. To už mi trochu vypovídaly službu nohy a to vedro tomu vůbec nepřidávalo. Nahoru jsem se spíš vyplazila než že bych tam došla s grácií :D Ale ten výhled také stál za to, o tom není žádný pochyb.
Ze Svatého kopečku jsme sešli zpátky dolů do centra města a nemohli jsme vynechat sklenku bílého vínka, když už jsme byli na Pálavě. Autobus, kterým jsme původně chtěli jet zpátky do Brna, bychom nestihli, tak jsme nakonec jeli vlakem. Z Mikulova do Brna a naopak jezdí přímé vlakové spoje jen přes víkendy nebo svátky, tak pokud radši jezdíte vlakem, doporučuju výletovat v tyto dny. My jsme teda při pohledu na cenu lístku za vlak dost litovali, že jsme si nepohli zadkem a nestihli autobus... Přeci jen platit za bus 63,- a za vlak myslím 137,- je sakra rozdíl.
Kdybych to měla zhodnotit, výlet do Mikulova byl hrozně super. Jsem ráda, že jsme s Tomem tohle krásné město konečně navštívili, moc se nám tam líbilo. Takže věřím, že to nebyl první a poslední výlet na Jižní Moravu / Pálavu. Co vy a Mikulov, byli jste se tam podívat? Jak se vám tam líbí? Budu se moc těšit na vaše milé komentáře :)

3 komentářů

  1. Škoda, že jste se v Mikulově nezdrželi déle, člověk se tam zabaví i na týden. Městečko i jeho okolí je nádherné, spousta možných výletů na kole i pěšky. Jezdím s kamarády na Pálavu pravidelně a do Mikulova se jednou plánuji přestěhovat na důchod. :D Když jsem tam ale loni (možná předloni?) chtěla vzít v létě i Maťa, byla jsem překvapená, jak je ve městě složité sehnat ubytování. Měsíc dopředu už jsme byli bez šance, tak jsme nakonec skončili v Moravském Krasu...

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky,
    já byla v MiKulově minulý červen, moje bývala kolegyně tam měla penzion, přímo pod Svatým kopečkem. Město se mi taky moc líbilo, má příjemnou atmosféru. Ale ty kopce...:-D Teď se chystám do Brna na předávání ocenění rektora MUNI:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. V Mikulově jsem byla před pár týdny, úplně jsem si ho zamilovala! :) Hlavně jsem byla překvapená, že v poměrně malém městě bylo přes víkend otevřeno spoustu kaváren a restaurací :) Jinak, moc pěkné fotky!! :)
    http://bycharlotta.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)