30/01/2019

Ahojte! Páni, přijde mi to jako celá věčnost od té doby, co jsem článek na blog psala naposledy. Jsou to sice "jenom" 3 týdny, ale pro mě ty poslední tři týdny byly věčnost, už jsem se nemohla dočkat toho okamžiku, kdy se nebudu muset učit a budu mít hlavu úplně čistou, bez myšlenek na státnice a co by, kdyby. Tak konečně :) Jak jsem si myslela, vydala jsem v lednu na blogu jen dva články. Tento a ten o mé cestě autoškolou. Únor snad bude už zase plodnější! Dnes vás provedu random fotkami, které se za poslední měsíc nastřádaly.
První dvě jsou ještě z našeho Štědrého dne, měli jsme jako předkrm slávky na víně. I když takto na talíři vypadají dobře, bohužel nás zklamaly a spíš jsme byli rádi, že nám z nich nebylo špatně. Tím, že už nebyly extra čerstvé, se skoro neotevřely a zkrátka nebylo to ono. V tomto si docela často zoufám, že nebydlím někde u moře, a zase mi chybí chutě a vůně Bretaně <3
Na Štědrý večer a i teď v pondělí 28. ledna jsme si s Tomem připili sektovými skleničkami s vyrytým novým logem Masarykovy univerzity. Dostala jsem je jako dárek na Vánoce od fakulty a hrozně se mi líbí. Masaryčka letos slaví výročí sto let, takže ten rok bude plný různých oslav a událostí. Už teď se těším na červnový obří absolventský sraz :) / K Vánocům jsem od Toma mimo jiné dostala knížku Hygge, už ji mám přečtenou a je to skvělá inspirace k tomu, jak žít šťastnější život. Máte, četli jste? Jak se vám hygge jako způsob života líbí?
Před koncem roku jsme si ještě byli zahrát s kamarády bowling a taky jsme s Tomem byli dvakrát bruslit, tak aspoň nějaký ten sport, když jinak tomu pohybu moc nedáme. Taky jsme byli v kině na Bohemian Rhapsody a přes moje prvotní pochyby, jestli na to vážně chci chodit do kina, jsem byla dost nadšená. Byli jste taky, líbil se vám film? / Na začátku ledna jsme s Tomem oslavili už 9. výročí večeří v Castelana Trattoria (nějak se mi vytratila fotka), 3. ledna jsme pak byly se spolužačkou odevzdat naše diplomky, oddechly jsme si od jednoho stresu a mohly se začít stresovat ještě mnohem víc.
Ale aspoň něco mě při tom učení dělalo šťastnou - nové triko z Pull&Bear s croissanty, protože French style a protože jsem kolem něj chodila už nějakou dobu a v lednu mi ho zlevnili. Pak taky nové povlečení s motivem Paříže a Eiffelovky a popíjení dobrého vína.
V práci se dvakrát poštěstilo mít pořádnou ranní / dopolední hostinu - jednou nám projektový tým nachystal parádní snídani, podruhé se zas sešlo zbylé občerstvení z víkendové oslavy a narozeniny jedné z kolegyň.
No a tady už nejčerstvější fotky z posledních dvou dní. Státnice byly fakt stres, i když jsem to v porovnání s ostatními zvládala dost dobře (nemám problém ani v těchto časech pořádně spát, i noc před dnem D spím jak miminko, stres na mě dopadl fakt pořádně až po cestě do školy a pak při čekání ve škole, než půjdu na potítko...). Ten pocit po vyhlášení výsledků je fakt k nezaplacení! I když mi v ISu už svítí Ing. před jménem, pořád mi to plně nedochází. Jo a máme i slušnou fotku, ale ty ztřeštěný jsou stejně vždycky lepší :D
Zašly jsme to oslavit na oběd do docela nového podniku Let's STEAKing (vidíte tam to Ing. obsažené, že jo? :D), který mě překvapil proskleným zkoseným stropem a krásnými světýlky, ale i nabídkou jídla. Napsala bych i obsluhou, ta byla včera fakt skvělá, jenže jsme tam byli dnes znovu se zbytkem spolužáků, co státnicovali až dnes, a to ta obsluha zas stála za prd... Ale vyzkoušejte, nebýt dneška, tak bych doporučovala všemi deseti.
Kromě obědu jsme si užily i kafíčko, včera v Momentě i s dezertem (už jsem psala v minulém random článku, že ten jejich karamelový větrník je nebe v hubě, fakt ho musíte zkusit) a dnes v Monogramu cappuccino s latté artem na jedničku. Na takové odměňování by se dalo zvyknout :)

Tolik k mým čerstvým dojmům a několika málo sesbíraným fotkám z konce prosince a ledna. Jaký jste měli vy start do nového roku? Doufám, že ne tak náročný a stresující jako já! Ještě si tak říkám, že bych mohla sepsat nějaký článek o mé cestě studijními léty, klidně od základky až po vysokou, jak se mi změnil přístup ke škole, vzdělávání apod. Zajímalo by vás to? Dejte mi vědět do komentářů, už se na ně moc těším. Mějte se krásně a brzy u dalšího článku :)

7 komentářů

  1. Mám tvoje články moc ráda, jsou takové upřímné a milé. A devět let výročí, to je ovšem krásný, to to letí. Mě by článek o tvých studijních létech zajímal, máme spolu leccos společného :) Pojedu letos na léto na stáž do zahraničí a taky sama jako ty, tak jsem si říkala, že projdu tvoje články, jak sis to tam užívala ty. Měj se moc hezky, Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, Luci! I za zájem o článek o studijních létech, už ho mám na seznamu k připravení. Na stáž v létě moc držím pěsti a jsem moc ráda, že se k mým článkům vrátíš. Já sama se miluju k těm vzpomínkám a fotkám vracet :) Taky se měj krásně!

      Vymazat
  2. Miluji tyhle tvoje články, je to takové malé nakouknutí do tvého života, a mě se to velmi líbí, že tě zase o trochu poznám. Jinak velká gratulace k Ing :-)

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuu Hevi za takový krásný komentář a za gratulaci :)*

      Vymazat
  3. Obrovská gratulace, ale bylo mi předem naprosto jasné, jak to dopadne :-). Pro mně byl vstup do Nového roku opravdu zajímavý, více bude na blogu.
    Rodinné, životní změny se budou dít. :-)
    Nyní ještě marodím, ale už se příští týden těším do práce.
    Více na mém blogu .....
    https://monalisabeautyeri.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Teda tak přeji, aby to byly samé super změny a tento rok byl pro tebe zlomový :)

      Vymazat
  4. Gratuluji k pokoření státnic. :) Jinak moc hezký článek, tyto články od tebe jsou vždy skvělé.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)