Nespresso Variations Paris | Vánoce 2018

Ahoj! Tak tu máme konec listopadu, advent za dveřmi a vánoční tématika se na nás valí ze všech stran. Ten vánoční shon zná asi každý z nás, v takových chvílích je důležité občas zastavit, trochu vypnout a zrelaxovat se třeba u šálku lahodné kávy. Nespresso jako každý rok přišlo na Vánoce s limitovanou edicí kapslí Variations, tentokrát inspirovaných pařížskou elegancí. Ta spočívá v designových obalech, na kterých Nespresso spolupracovalo s designérkou interiérů Indiou Mahdavi, a taky v luxusních francouzských dezertech, jejichž chutí jsou kávové kapsle inspirovány.
V kolekci najdete kávu s příchutí ikonických makronek, malých sladkých mandlových pusinek spojených krémem. Všechny tři kávy z kolekce mají základ v kávě Livanto, kterou má Nespresso ve své stálé nabídce. Ta svou vyvážeností dává vyniknout jednotlivým příchutím. Makronkové kapsle jsou bílo-zelenkavé a káva z nich voní a chutná po sladkých mandlích. Makronka v kávě jde opravdu cítit a oříšková sladká chuť se ke kávové chuti výborně hodí. Tohle se moc povedlo a teď je to moje guilty pleasure, věřím, že makronková u nás doma zmizí nejdřív.
Druhou ochucenou kávou je pralinka, která chutná po lískových oříšcích a sladkém karamelu. Pralinkové kapsle jsou bílo-růžové a káva z nich voní a chutná opravdu jako nějaký bonbon z luxusní bonboniéry. Úplně si představuju tu čokoládovou sladkost uvnitř s nadrcenými oříšky a karamelem! Další trefa do černého, chutě se skvěle snoubí a i když se jedná o ochucenou kávu, pořád převažuje kávové aroma a nemám pocit, že bych pila něco sladkého.
Třetí káva je tentokrát čistá černá, určená pro ty z vás, co mají raději černou kávu a k tomu si dají dobrý sladký zákusek, ale nechtějí zákusek v kávě :) Variations Paris Black je intenzivní černá káva, směs arabicy a robusty, v jejíž chuti se spojují cereální a ořechové tóny spolu s kořenitou a dřevitou chutí. Na rozdíl od ochucených sester (intenzita 6) má tato černá káva větší intenzitu 9 a kapsle jsou bílo-černé a více geometrické, aby se odlišily od ostatních dvou sladkých, pastelových.
Každý tubus s 10 kapslemi stojí 124 Kč a je dostupných v Nespresso buticích a online do vyprodání zásob. Kromě kávy navrhla India Mahdavi i nádhernou kolekci doplňků, konkrétně sadu šálků pro espresso a lungo. Jsou inspirované tvarem kávových zrn a navržené tak, aby se vešly do dlaně. Mně trochu připomínají skořápku od vajíčka s malinkým zobáčkem na nalévání. Tyto sady šálků budou dostupné ve stálé nabídce, přičemž sada na espresso stojí 520 Kč a na lungo 640 Kč. Takže pokud máte v okolí někoho, kdo vlastní Nespresso kávovar nebo je zkrátka blázen do kávy, tyhle šálky mi přijdou jako super tip na vánoční dárek.

Jak se vám Nespresso vánoční kolekce zamlouvá? Já musím říct, že po loňských dvou letech, kdy mi vždy aspoň jedna káva z kolekce fakt nechutnala, jsem letos nadmíru spokojená a příjemně překvapená. Na to, že ochucené kávy fakt moc nemusím, tak tato limitka se Nespressu povedla na výbornou. Chuť, design a inspirace Francií z ní dělají moji srdcovku.

P.S.: Kdybyste se ptali na sobíka a kouličky na stromeček, oboje mám z Nanu-Nana :) Děkuju vám za přečtení článku, Nespressu za dlouhodobou příjemnou spolupráci a zase brzy se budu těšit u nového článku!

3 komentářů

  1. Je úžasná :O Nescafe je super značka a vie, ako sa robí marketing :D
    Recenzie-Kozmetiky

    OdpovědětVymazat
  2. Ten design kapslí je doko!! Škoda, že jdou stejně pak do koše :-D

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemusí jít, Nespresso je sbírá zpátky a recykluje. Pak z nich vyrábí třeba kapesní nože, mrkni na jejich web pro více informací, pokud tě to zajímá :) A pak jsem viděla nějaké DIY video, že se z té kapsle dá udělat základ pro takové stromečky, vypadá to krásně :)

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)