Manufaktura | kolekce Lípa

Salut! Právě si s holkama užíváme naši dovolenou ve Francii a já jsem ještě před odjezdem i přes ty všechny moje aktivity stihla připravit další článek. Manufaktura totiž v září přišla s novou kolekcí Lípa u příležitosti stoletého výročí založení republiky. Pokud si pamatujete na jejich jarní kolekci Fialka, tak řada Lípa je její sestřičkou, také se nese v prvorepublikovém duchu. Zastoupení Manufaktury mi z této kolekce zaslalo několik produktů a já vám je dnes představím. Ne všechny budu rovnou recenzovat, spíše tento článek berte jako ukázku toho, co lipová řada nabízí.
Sůl do koupele se s přicházejícím podzimem ohromně hodí a já jsem si první koupel po létě dopřála těsně před tím, než jsem vám sepsala tento článek. Zážitky z lipové soli jsou tedy velmi čerstvé. Na obalu se sice píše, že se soli má nasypat do vany 100 g, ale to bych celý ten kornout měla na třikrát... Tak jsem dala čtyři plné polévkové lžíce a i tak mi to koupelnu krásně provonělo. Příjemný relax a z vany jsem pak vylezla zklidněná a vůbec ne vysušená.

Nesmí chybět ani sirup, který kromě výtažku z lipového květu obsahuje i černý bez a třtinový cukr. Dá se z něj udělat jak studená limonáda (stačí zalít sirup sodovkou v poměru 1:10, přidat citronovou šťávu a meduňku na ozdobu), tak i horký nápoj (sirup se zalije horkou vodou v poměru 1:8, což mi přišlo sladké, takže doporučuju ponechat 1:10, dochutí se opět šťávou z citronu a pokud byste chtěli alko verzi pro chladné zimní večery, stačí přidat rum).
Sprchových gelů mám slušnou zásobu, takže ten putoval jako dárek mamince. Tuhá mýdla se mi tady z Manufaktury začínají také slušně hromadit, takže to jsem taky vůbec nepoužila a poputuje někam dál, možná vám do soutěže :)
Posledním produktem, který jsem podarovala, je krém na ruce, těch mám taky do zásoby na podzim a zimu až příliš, i když ruce mažu několikrát denně. Pleťový fluid je určený do chladných dnů na ochranu pleti, proti dehydrataci a podráždění chladem. Vyživuje a chrání suchou pleť. Ten jsem ještě neměla možnost vyzkoušet, protože zatím máme stále skoro léto, tak vám dám vědět kdyžtak v zimě, jak fluid funguje.

No a asi nejvíc nadšená jsem byla z toaletní vody, tento typ produktu jsem od Manufaktury ještě nikdy neměla. Voní úplně stejně jako zbytek produktů a mít toaletní vodu s vůní lípy je teda hodně originální, to jen tak nikdo nemá. Konkrétní složení jsem vám vykopírovala tady:

  • Vrchní nóta: jablko, mandarinka
  • Střední nóta: pivoňka, lipové květy
  • Spodní nóta: mošusy, vanilka, santalové dřevo

Trochu mě mrzí, že si víc nepohráli s flakonkem, ten je velmi jednoduchý, bez potisku, ale líbí se mi to zavírání. Je to velmi sofistikovaná podzimní vůně, která na mě vydrží půl dne úplně v pohodě. Musím říct, že na 50ml toaletní vodu, která stojí méně než 600 Kč, je to pecka. Doporučuju a tohle bude asi můj podzimní oblíbenec.

Celou lipovou kolekci si můžete prohlédnout TADY, navíc je tam ještě balzám na rty a krásně připravené dárkové balíčky s různými kombinacemi produktů. Jak vás tato řada zaujala, který produkt vás oslovil nejvíc? Máte rádi tyto limitované kolekce od Manufaktury? Budu se těšit na vaše komentáře :) Mějte se krásně a zase brzy au revoir!

6 komentářů

  1. Limitky z Manufaktury jsou super. Celkové mám jejich produkty ráda, ale na tuhle řadu jsem se zatím podívat nebyla. Tak až bude cesta, třeba se mi něco zalíbí :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  2. Toľko krásnych vecí! Ani neviem, čo sa mi páči najviac. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  3. Tato řada se jim nesmírně povedla, krásné obaly :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. Produkty od Manufaktury milujem :) Vždy je všetko kvalitné a tak nádherne voňavé! Túto kolekciu obzerám a obdivujem už dlhšiu dobu, no ešte som z nej nevyskúšala žiadny produkt.

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  5. premyslim, ze bych to koupila mamce nebo kamarádce k vanocum, a po tvem clanku do toho asi pujdu. akorat se bojim az to ocicham a uvidim ze si to budu chtit nechat. ta toaletni voda vypada skvele. a musi to uzasne vonet. musim se jit podivat do manufaktury a ocichat si to :D :) jsem blazen do vuni...

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)