04/07/2018

Ahoj! Taky nechápete, že už je tu červenec, letní prázdniny, čas dovolených? Mně teda červen neutekl zas tak rychle jako předtím duben a květen, protože prvních 14 dní jsem se jenom učila na francouzskou státnici, ale i tak nechápu, že za pár dní konečně jedeme zase do zahraničí (tentokrát "jen" Rakousko) a čeká nás léto. No nic, pojďte se mnou mrknout, jaký byl můj červen, co jsem prožila, snědla, vypila a viděla :)

Začnu sedánkem v kroměřížském Velo café s mamkou na začátku června, tím jsme oslavily opožděně Den maminek a současně Den dětí, protože já nevím, jak to máte vy, ale u nás se Den dětí trochu slaví pořád, i když už jsem dávno dospělá, dítě mých rodičů jsem přece pořád ;) Daly jsme si kafe a dortík ve stylu pařížského dortu, akorát s bílou čokoládou a ovocem vevnitř, ten musím moc doporučit. / Podařilo se mi sladit barvu laku na nehty s topem. Taky tak milujete, když vám ladí detaily?
Učení jsem si zpříjemňovala, jak jen se to dalo. Ledový čaj, (ledové) kafe na denním pořádku (vlastně dost často i dvakrát denně) a k tomu něco dobrého - tady se poštěstilo mít medovník, který naprosto miluju. / Tom měl státnice týden přede mnou a úspěšně je zvládl, už je z něj magor, teda Mgr. :)
Od Astridu mi přišla krásná sada Collagen Pro, určená starší pleti, tak jsem ji věnovala mamince, kterou krémy moc potěšily. / No a Tomovy státnice jsme zašli oslavit do Burger Innu a zase po dlouhé době jsme snědli ty nejlepší burgery v Brně <3 Asi nemusím podotýkat, že jsme odtamtud odcházeli jako soudky s plnými spokojenými bříšky. Jinak vpravo pokus o fotku v blogerském stylu "skrz výlohu", který úplně s těmi odrazy nevyšel, ale i tak se mi ta fotka něčím líbí.
Tady ještě detail burgeru a miluju i ty jejich hranolky. Cider Kopparberg je taky skvělou volbou, bezinka nebo hruška mi chutnají nejvíc.
Na asijské kuchyni mě nejvíc baví ty popisky přeložené do češtiny skrz Google translator nebo nevím co, ale vždycky je to fakt sranda. Jako neříkejte, že "Necháme se promočit nudle.. vaříme ve vřoucí vodě... Pak vaříme v oleji nebo děláme polévku jak chceme" vás nerozesmálo :D / V Brně se nám otevřela pobočka Faency fries, což jsou nejvíc výborný hranolky, který jsme loni ochutnali na Colours of Ostrava a od té doby jsme si moc přáli, aby se rozšířili do Brna. Splněno. Velké hrancle za 48 Kč, malé o 10 Kč levnější, k tomu domácí dipy, z nichž nejlepší je original. Naprosto jednoduchý koncept, ale ty hranolky chutnají luxusně!
Moji úspěšnou státnici jsme se spolužačkami oslavily obědem, zašly jsme na kafe a daly si i zmrzku v Božském kopečku. A taky jsem od Toma dostala nádhernou kytičku, jak jinak než z Rosebudu, a uvařil nám výborné lasagne <3 La vie est belle!
Jednou z věcí, které jsme chtěli udělat, než se odstěhujeme ze Žabovřesk, byla návštěva Jurkovičovy vily. Splněno. Nešli jsme dovnitř, na to nás moc neužije, ale prošli jsme se okolo zahrádkou a pak ještě kusem Wilsonova lesa, který se rozléhá okolo. Moc fajn sobota, kterou jsme pak zakončili na Bílé hoře koukáním na poslední z ohňostrojů přehlídky Ignis brunensis.
Zrcadlovka se spolužačkou na krásných záchodech Na Střeláku, což je místo, o kterém jsem doposud neměla tušení. Je to kousek od Anthroposu a je to tam kouzelné, taková oáza klidu. Sedět se dá venku i vevnitř (ten vnitřek vypadá jak menší stodola, nádherně vyzdobená, dokázala bych si představit mít tam svatbu), dá se tam najíst i napít. My jsme tam byli na akci naší katedry veřejné ekonomie, která se pořádá tradičně na konci letního zkouškového. / Velo café podruhé, tentokrát v rámci výletu naší třídy do Kroměříže. Sešli jsme se ve třídě tři, co jsme z Kroměříže, tak jsme to po státnicích konečně uspořádali a byl to boží víkend.
Sestava teda byla skoro ryze dámská, Tom fotil a na chvíli se k nám připojil spolužák, ale jinak jsme jely #girlsquad a #girlpower :D Počasí sice moc nevyšlo, ale aspoň na fotky nám vždycky jak zázrakem vysvitlo sluníčko.

Prošly jsme Podzámku i Květnou, tam jsem samozřejmě musela obdivovat králíčky v Králičí hoře, mrkly jsme i na nádvoří zámku a nahoru na věž. Nechyběl oběd v italské pizzerii, kde jsem ještě na gymplu brigádničila, zkrátka jsme si to užili :) / Popracovní drink v podobě prosecco coctailu v Kozi pikola, už zase zpátky v Brně.
Roztomilost s avokády v DMku, vůně teda spíš jahodová a dost chemická, ale ten obal jsem s vámi musela sdílet. / Z Knihy Dobrovský mi přišla četba na léto, zase po dlouhé době si dám nějaké to severské krimi, můj oblíbený žánr. Až to přečtu, což bude doufejme někdy během července, čekejte knižní recenzi, ať si dáme změnu od vší té kosmetiky, kterou jsem vás tady zásobovala. Četli jste už někdo Práskače?

Tak a to bude z dnešního článku úplně všechno. Dejte mi vědět, co vás z mých zážitků nebo fotek zaujalo a jaký byl vás červen. Budu se na vaše komentáře moc těšit, mějte se krásně a užívejte léto :)

5 komentářů

  1. Tyjo ten burger vypadá fakt skvěle! Miluju burgery :D jo a hranolky z Faency Fries mám taky moc ráda, já jsem z Ostravy takže je mám celkem i často a je super, že už se rozšířili i do Brna :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
  2. Božský kopeček je super! :) Hihi, tu roztomilost s DMka jsem také viděla. Obal úžasný, ale na vůni mám stejný názor, takže jsem si ho neodnesla ani kvůli obalu.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  3. Já ty obaly v DM naprosto žeru, to je krása a vždy to tak hrozně láká:D!!! Burger vypadá fantasticky a Den dětí také slavíme. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. Tie burgre vyzerajú božsky. :) A Božský kopeček konečne musím vyskúšať, no treba počkať, kým vyzdraviem... :(

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)