06/06/2018

Ahoj! Jak si užíváte začátek června a přetrvávající letní počasí? Čekají vás taky nějaké zkoušky, maturita nebo státnice? Přeju všem hodně sil, já mám francouzské státnice 15. 6. a potom ještě 25. 6. musím odprezentovat svůj pokrok v diplomce. Tak už nedočkavě vyhlížím konec června, až tohle bude za mnou :) No ale věřím, že to zvládnu, a dnes si pojďme zrekapitulovat květen formou oblíbených random fotek.
Začnu obdobím, kdy kvetly šeříky - jedny z mých nejoblíbenějších jarních květin, v tomto případě keřů. Co vy a šeřík, máte tu vůni rádi nebo vůbec ne? / Fotka vpravo je z jednoho francouzského večera, kdy nás jakožto absolventy francouzského Bc. oboru pozvala bývalá profesorka k sobě domů na slané a sladké palačinky. Co vám budu povídat, bylo to boží, palačinky s různými náplněmi, k tomu cidre a taky kir, který jsem zmiňovala ve článku s piknikovými tipy a recepty.
Teď fotky ze série "from where I sit" - vlevo parádní výhled z Bílé hory a moje DIY slip-ony, které jsem si dost oblíbila, vpravo pak provizorní home office na balkóně, když začalo být fakt teplo.
Noční Špilberk vyfocený z Terasy, což je bar na Svoboďáku nahoře v Domě Pánů z Lipé, kde jsem s kamarády oslavovala své 24. narozeniny. No, příští rok čtvrt století na krku, letí to :)
Na Skácelce, tedy kousek od bytu, se zrodila nová pražírna a kavárna MotMot, tak jsme ji byli otestovat. Posedět se tam dá u jednoho stolečku nebo si hodně zákazníků bere kafe s sebou. A jo, musím říct, že to mají dobré. Až mi přijde škoda, že ze odsud za pár týdnů stěhujeme na druhou stranu Brna, což je vlastně velká novinka, kterou jsem ještě nikde nepsala :) / Od Toma jsem k narozeninám dostala poukázku na masáž do Infinitu a už jsem objednaná na příští týden, ať mě v tom zápalu učení taky čeká něco příjemného. Na masáži jsem ještě nikdy nebyla, takže se o to víc těším!
Jako malá jsem ráda s rodiči hrála karty, s mamkou vždycky žolíka a společně s taťkou canastu. Tak jsem to naučila i Toma a teď když se nám nechce koukat na film/seriál, tak karbaničíme. Ze začátku jsem měla navrch, ale teď už mi je hodně rovnocenným soupeřem. Samozřejmě se vždycky popichujeme, když ten druhý prohraje, haha. Hrajete rádi karty? / Nedávno se v Brně kousek od Lužánek otevřela nová kavárna Café Friedrich. Hodně minimalistický interiér, menší prostor s pár stolečky, ale velká stylovka. Určitě jsem nebyla naposledy :)
Hned dva dny po narozeninách jsem si na sebe ušila druhou část trhání osmiček, takže jsem pak u rodičů přežívala na práškách a ani jsme to nemohli jít oslavit. No ale musím říct, že ta druhá strana byla víc v pohodě než poprvé, tak jsem ráda, že jsem to celé zvládla a od zubů mám zas na nějakou dobu klid! A když už jsem si prohlížela můj oblíbený Albert magazín s tématem "Začínáme grilovat", tak pár dní nato jsme grilovali s kamarády přímo na Hádech na jednorázových grilech. Byla to sranda a fakt to fungovalo, na takovou hurá akci ideálka :)
Provětrali jsme selfie stick, tak tu máte po dlouhé době fotku s Tomem.
Po období rozkvětu šeříků následuje doba rozkvetlých pivoněk, a ty mám snad ještě radši než šeříky <3 Líbí se mi tyhle klasické růžové, ale i ty světlejší, skoro až bílé, i ty tmavě fialové. Nádherné květiny, jen škoda, že kvetou tak krátce a ve váze moc dlouho nevydrží. / Vpravo na fotce jsou japonské mochi koláčky, je to taková sladkost z rýžové mouky plněná různými věcmi, tyhle byly s burákovým máslem. Jedla jsem to poprvé a je to výborný, určitě chci vyzkoušet další příchutě. V Brně je koupíte v asijském obchůdku, co je vedle Letma ze strany u hotelu Grand, za 50 Kč.
Univerzitní mikča v akci :) / Pořádná nedělní snídaně v podobě banánových lívanečků, které jsem přelila směsí lesního ovoce a posypala jahodami a borůvkami. Musím něco dodávat? Já jsem teda fanda slaných snídaní, ale jednou za čas o víkendu si ráda dopřeju něco sladkého. Jak to máte se snídaněmi vy?
To přetrvávající horko si žádá jedině ledové kafe, tak jsem po dlouhé době dokonce zavítala do Kofi Kofi a dala si slaďárnu s mlíkem a sirupem marshmallow. Jako je to dobrý, ale jednou za čas, jinak kopu za čistou černou kávu bez čehokoliv dalšího. / A konečně jsem si nechala zkrátit vlasy, ne o moc, ale hlavně to potřebovalo prostříhat, ta moje hustá hříva. Využila jsem služeb Haircut express, což je salon, kde přijdete a ostříhají vás hned nebo na počkání. Já čekala tak 15 min, než jsem šla na řadu, a za stříhání "na sucho" jsem zaplatila 220 Kč, což je na Brno paráda. Spokojenost a určitě půjdu příště znovu. Kadeřnictví je na Kobližné kdyžtak.
A tady už jsem začala s učením na státnice, které si samozřejmě musím vždy nějak zpříjemňovat. Jahůdky z Lidlu byly hodně slaďoučké a máslový croissant, to je prostě láska. Ke francouzským státnicím jedině tématicky :) / V Brně jsme měli na pár dní zapůjčenou tuhle instalaci z Lipska, 25 Hertz, která hrála hudbu různých skladatelů a v noci to i svítilo (což jsem bohužel neviděla). Byli jste se mrknout?
V Tigeru mají krásné čínské hůlky, nejen tyto dva vzory. Já jsem koupila nakonec ty vlevo, stojí 50 Kč a jsou tam 4 páry. My máme doma dvoje hůlky, co nám přivezli známí z Číny a Vietnamu, ale tyhle krásky jsem tam nemohla nechat. Aspoň můžem zvát kamarády na bun bo nam bo. / A skončíme čím jiným než jídlem, tohle je taková moje typická kombinace, když nevím co. Kuřecí maso, k tomu grilovaná cuketka a rajčátka plus pečené brambory. Koření hlavně grilovací a provensálské bylinky, vždycky si pochutnám.

Takový byl můj květen. Ještě jsem se samozřejmě dívala na mistrovství v hokeji, bez toho byl květen nebyl úplný! Jsem až taková fanynka, že jsem schopná si přesunout dentální hygienu na termín za 2,5 měsíce kvůli čtvrtfinále. Které jsme stejně prohráli. No ale co už :D Jaký jste měli květen vy?

Díky za přečtení článku a mějte se krásně!

4 komentářů

  1. super post :) ten home office na terase je teda sen! inak ja si to teplo nesmierne užívam, hlavne preto, že som už teraz opálená ako z dovolenky :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  2. Opět krásné fotky, takové shrnutí měsíce jsou nejlepší. :) Taky mám ráda karty a docela dlouho jsem nehrála, tak snad o víkendu.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsme koukaly na hokej, i když já to zase tolik nežeru,to spíš kámošky. :)
    Jinak opět skvělý článek.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezky článek. Reaguji teď na to, že jste nikdy nebyla na masáži a že se na to moc těšíte. Já jsem tak do svých 20ti let také nikdy nebyla na masáži. Ale od té doby (teď mi je 31) jsem vyzkoušela už nepřeberné množství masáží, jako třeba thajskou masáž, masáž lávovými kameny, klasickou masáž zad a šíje, ale teda nejoriginálnější masáž, na které jsem kdy byla je tahle :) A rozhodně se za to nestydím.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)