13/3/2018

Ahoj! Dnes tu mám pro vás další článek s fotkami, které se mi nastřádaly v mobilu za únor. Vynechám akorát fotky z naší lyžovačky v Itálii, o tom plánuju samostatný článek :) Začnu hned prvním plesem, kterého jsem se letos účastnila, a tím byl vojenský ples v Olomouci. Už jednou jsme tam skrz Tomova taťku byli a když nám byly nabídnuty lístky i letos, řekli jsme si proč ne. Já jsem si pujčila ty zatím asi nejkrásnější šaty, které jsem na sobě kdy měla, z milovaného POSHme, za což moc děkuji. A jinak jsme se skvěle nadlábli na bohatém rautu a hlavně jsme poprvé vyhráli něco v tombole. A jelikož to byl vojenský ples, štěstí se na nás usmálo u druhé nejhodnotnější výhry, což byl... tadá, dalekohled :D :D Snad ho zpeněžíme, protože využití u nás fakt nenajde, každopádně jako historka je to výborný :D
Vybrala jsem si v Nespressu nové hrníčky k těm svým stávajícím průhledným, abych to mohla střídat. Jsou to ty z vánoční kolekce, černé, keramické, s barevnými proužky. Ale zjistili jsme, že na dvojité espresso (doppio) fakt nestačí :D / Za únor jsem byla dvakrát v Kozi Pikola, vždy večer na víno s kamarádkami, a můžu tohle místo fakt doporučit. Moc milá obsluha, příjemné prostředí, kvalitní víno, výborné domácí chipsy s různými omáčkami a ceny taky na pohodu.
Užívala jsem si taky horké koupele, nejčastěji s kouzelnou hůlkou z Lushe, na tu jste si už mohli TADY přečíst recenzi. Už jsem si s ní dělala vanu asi pětkrát a pořád je ta hvězdička skoro stejně velká, takže fakt to vydrží! / Při příležitosti olympiády nám v Brně na Výstavišti vyrostl olympijský park, kde se dalo celých 14 dní chodit a zkoušet si různé sporty. My jsme tam šli hned první den, využili jsme vstupu zadarmo, všechno to obešli a vyzkoušeli si bruslení jak na klasickém kluzišti, tak i na oválu na rychlobruslení. Chtěli jsme do parku zavítat znovu a zkusit si snowboard nebo běžky, ale pak už se nám to časově nepovedlo, což byla velká škoda. Snad něco takového ještě bude možnost někdy zkusit :) Byli jste tam, v Brně nebo v Ostravě?
Naše oblíbená kavárna a bar SKØG slavila tříleté výročí, tak jsme se s kamarády vypravili je podpořit. V nabídce drinků měli i Mai tai, a protože v té době jsem byla nakažená Kačí z My cooking diary, která si tenhle drink na Havaji dávala pořád, tak jsem ho chtěla zkusit. A wow, nelituju! Je to trochu sladší drink, než jsem zvyklá, ale TAK dobrá kombinace chutí, mňam, doporučuju, pokud ho někde u vás míchají :) / První tulipánky donesené jen tak od muže, a vydržely hrozně dlouho. Tip na uchovávání čerstvosti tulipánů: každý dem jim vyměňte vodu, přičemž do vázy dávejte hodně studenou, klidně i s pár kostkama ledu. A taky je každý den trochu seřízněte, takhle vydrží hezký i týden.
Tak tohle, tohle je prosím pěkně naše první domácí bun bo nam bo. Láska k vietnamské kuchyni zašla tak daleko, že jsme se rozhodli zkusit si udělat bun bo doma, protože polévka pho bo zatím leží za hranicí našich kuchařských možností. Ale připravit bun bo nám trvalo zhruba hodinku a půl, ani nakoupit ingredience nebylo nic těžkého. Odměnou nám bylo fakt lahodné jídlo, které se vyrovnalo těm verzím, co jsme znali z restaurace. Mňam, tohle asi brzo zopakujeme. Jinak to byl super strávený Valentýn, vykašlali jsme se na dárky nebo jídlo venku a raději si uvařili a pak si ke kafi smlsli na donutech od Mlsné holky :) / Po nějaké době jsem zase objednávala samolepky do diáře z fleppi.cz a zase se ke mně přidala spousta kamarádek. Ty objednávky se začínají exponenciálně zvětšovat, měli by mi dávat provize už.. :D
Při mé poslední návštěvě rodné Kroměříže jsem se rozhodla rodičům udělat francouzské galettes, tedy slané palačinky z pohankové mouky. Zvolila jsem variantu galette complète, tedy se šunkou, vajíčkem a sýrem. A byla to mňamka, sice do těch typických z Bretaně jim ještě něco chybělo, ale i tak, všichni jsme si pochutnali.
V Kroměříži nám vyrostla nová restaurace a kavárna Lorenz na místě, kde za mého dětství bývala super zmrzlinárna a cukrárna. Musím říct, že to zrekonstruovali k nepoznání a ty prostory teď vypadají úplně jinak. My jsme tam s kamarády zašli na kafe a moc se nám líbilo :) Tak když budete v Kroměříži na výletě, kromě Velo café a pizzerie Dal Conte je tohle další tip na fajn podnik.
A na konec pár fotek z Prahy, které jsem nedávala do článku o akcích (ten si můžete přečíst ZDE). Takhle vypadal prostor konání eventu s Avonem zvenku, fakt super industriální zázemí. A vpravo vidíte nový gel proti celulitidě, který byl normálně zamražený v téhle obří kostce (spíš kře) ledu. Efektnost na jedničku!
Selfíčko s panoramatem s Pražským hradem nesmělo chybět, když už jsme byli na Národce. Já jsem pak ještě chvilku čekala v Quadriu na kamarádku, se kterou jsme si pak šly sednout a popovídat, tak jsem zase obdivovala Kafkovu hlavu.

Zkoušeli jste někdy doma vařit bun bo nam bo nebo galettes? A ochutnali jste už drink Mai Tai? A jak jste na tom letos s plesy, byli jste na nějakém? Těším se na vaše milé komentáře, mějte se krásně ;)

3 komentářů

  1. Ty šaty jsou nádherné, moc ti sluší:). Jinak tu kouzelnou hůlku z Lushe bych chtěla strašně vyzkoušet:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  2. Šaty jsou nádherné. Celkově povedené fotky. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Moc vám to sluší na té fotce z plesu.:)
    Ani jednu z polévek jsem nezkoušela, sama bych si to netroufla a s přítelem je to ohledně vaření dost komplikované. Tak trochu nemáme kde vařit. A ten drink jsem ještě neměla, ale u nás je taková jedna docela pokroková kavárna/ vinárna a vsadím se, že někdy v budoucnu to tam určitě bude.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)