Yves Rocher | Elixir Jeunesse & Sébo Végétal

Ahoj! Možná už jste si na Instagramu všimli, že jsem nedávno navázala spolupráci se značkou Yves Rocher. Moc mě potěšilo, když mě oslovili s tím, že viděli můj článek o výletu do La Gacilly, rodné francouzské vesničky zakladatele YR. Vybrala jsem si pro začátek pár produktů z pleťové péče, na základě popisu mé pleti mi poslali denní krém a peeling z řady Sébo Végétal, a jelikož jsem chtěla vyzkoušet také něco z řady Elixir Jeunesse, dalšími produkty v balíčku byl denní krém, sérum a micelární gel. Musím pochválit celkově obaly kosmetiky Yves Rocher, vypadají luxusně, mají to krásně sladěné, a přitom se jedná o poměrně levnou kosmetiku.

Sébo Végétal péče proti drobným nedostatkům pleti

Oficiální popis: Gelový krém dokonale absorbuje přebytečný maz, stahuje póry, vyhlazuje pleť a zajišťuje její hydrataci až po dobu 24 hodin. Díky ultra lehkému složení bude vaše pleť dokonale okysličená a svěží. Kosmetika Sébo Végétal byla vyvinuta pro speciální potřeby mastné pleti se sklonem k nedokonalostem. Řada obsahuje účinnou látku ze šišáku bajkalského, který pleť prokrvuje a zároveň čistí.

Krém má opravdu spíše konzistenci gelu, ale je rozhodně hutnější než druhý krém z řady Elixir Jeunesse. Nádherně voní, velmi lehce se nanáší a neuvěřitelně rychle se do pleti vstřebává. Moc jsem si ho oblíbila ráno jako podkladový krém pod make-up. Krém je určený pro mastnou až smíšenou pleť, což předem upozorňuju, že nemám. Moje pleť je normální, místy sušší, s mastnější T-zónou, ale hlavně s rozšířenými póry. I necelý rok po vysazení HA se mi tvoří nedokonalosti a pořád s tím bojuju, proto jsem zase chtěla vyzkoušet něco nového a doufala jsem, že produkty od YR mi v tom pomohou. Musím uznat, že tento krém po nanesení krásně zmatní pokožku, pozoruju, že celý den se vůbec nelesknu na čele nebo na nose. Vypozorovala jsem i částečné stažení pórů, které se dostaví po nanesení krému.

Na konečný verdikt si budete muset počkat do spotřebováno, uvidím sama, jak se mi péče osvědčí po delším používání, ale zatím je mi krém sympatický po všech stránkách. Na e-shopu Yves Rocher ho seženete TADY za cenu 399 Kč.

Sébo Végétal čisticí peeling

Oficiální popis: Pravidelné čištění a tonizace mastné pleti nestačí. Pro dosažení dokonale hebké pleti by měl být alespoň jednou týdně jako komplementární péče aplikován čistící peeling určený pro mastnou pleť. Jemné exfoliační částice umožní rychlé odstranění odumřelých částí pokožky, aniž by ji přitom jakkoliv podráždily. Obsahuje vysoce čistící látku - pudr ze šišáku bajkalského - a pudr z meruňkových jader.

Čistící peeling z řady Sébo Végétal obsahuje spíše jemné částečky, nečekejte nic abrazivního. Peeling je vhodný na častější použití, nicméně se doporučuje používat ho dvakrát týdně, což se snažím dodržovat. Peeling opět příjemně voní, tady v té vůni cítím něco sladšího než u toho krému - to budou ta meruňková jádra :) Pleť hezky vyčistí, opět viditelně zmatní a nevysušuje ji! Super doplněk ke krému ze stejné řady, který koupíte TADY za cenu 249 Kč.

Elixir Jeunesse denní omlazující péče

Oficiální popis: Péče pro normální až smíšenou pleť okamžitě umožňuje pleti dýchat. Pleť vypadá odpočinutě, je rozjasněná, hydratovaná, vrásky jsou redukovány. Gelovo-krémová textura pleť hydratuje a dodává jí matný vzhled. Navíc ji chrání před negativními vlivy vnějších prostředí. Pleť je zbavená toxinů, revitalizovaná a září zdravím.

Řada Elixir Jeunesse obsahuje koncentrovaný výtažek z aphloie, který účinně bojuje proti negativním vlivům, působícím na stárnutí pokožky, jako je znečištěné ovzduší či každodenní stres. Vysoce koncentrovaný extrakt aphloie působí na pleť dvojím způsobem: regeneruje a chrání před negativními vnějšími vlivy a zabraňuje tak jejímu stárnutí.

Příjemný denní krém, který má řidší konzistenci než ten z řady Sébo Végétal, ovšem ho provází téměř stejná boží vůně. Je lehký, rychle se vstřebává, opět vhodný jako podklad pod makeup. Někomu nemusí stačit hydratace, určitě to není krém pro ty z vás se suchou pletí, ale spíše pro normální až smíšenou pleť. Seženete TADY za cenu 749 Kč.

Elixir Jeunesse sérum s dvojím účinkem

Oficiální popis: Extra koncentrovaný výtažek z aphloie, který dokonale souzní s pletí, bojuje proti faktorům urychlujícím stárnutí pleti dvojím způsobem: podporuje revitalizaci pleti a chrání ji před vnějšími vlivy.
Do hloubky: struktura pleti je revitalizována a posílena.
Na povrchu: škodlivé vnější vlivy jsou redukovány.

Sérum je mléčně zabarveno, aplikuje se pomocí kapátka. Rychle se vstřebává, zanechává ale lehce lepkavou pleť, což někomu může vadit. Doporučuje se dávat ráno ještě pod samotný denní krém a potom večer jako poslední krok péče o pleť. Osobně ho používám jenom večer, ráno na nic víc než krém nemám čas :) Séra stačí pár kapek, vždycky si naberu do kapátka, kápnu do dlaně a prsty vklepávám do obličeje a krku. Seženete TU za cenu 799 Kč a když byste se rozhodovaly mezi krémem a sérem, doporučuju spíš to sérum, za tu cenu je to pecka.

Elixir Jeunesse detoxikační micelární gel

Oficiální popis: Osvěžující gelová textura micelárního gelu v jednom kroku účinně odstraňuje veškeré stopy líčení i nečistoty z ovzduší. Micelární gel dodává pleti potřebný detox, odstraňuje make-up a zanechává pokožku zářivou a jemnou na dotek. Pleť je dokonale očištěná, vyhlazená a chráněná před negativními vlivy urychlujícími její stárnutí.

S micelárním gelem už jsem se setkala, ale vždy jsem měla za to, že se používá pro odličování na mokro. Tento má ale opravdu zvláštní konzistenci, je to taková hustější vodička. Normálně se nalije na tamponek a odličuju se s ním na sucho, takže zkrátka hustější micelárka. Je určený na obličej i oči. Odličuje fakt hezky, opět ho provází jemná parfemace. K zakoupení TADY za cenu 249 Kč nebo momentálně ve zvýhodněné sadě s denním krémem za 899 Kč TU.

To by bylo z této souhrnné recenze produktů Yves Rocher všechno. Dejte mi vědět, jestli jste tyto řady, případně i jednotlivé produkty už znaly a jestli některý z nich třeba i používáte? A jak obecně máte v oblibě kosmetiku Yves Rocher? Těším se na vaše komentáře a díky, že jste dočetli až sem :)

7 komentářů

  1. Já tuhle značku mám moc ráda, ale s těmito výrobky zkušenosti nemám. U toho séra by mi mírné lepení dost vadilo. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Všechno to vypadá úžasně, ten peeling mě vážně moc zaujal:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  3. Vsechno je tak lákavé :) já jejich pečující rady ještě nezkousela, takže to bude třeba napravit. :)

    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Yves Rocher je skvělá značka. Dlouho jsem se řídila cenou výrobků, v drogeriích šla po nejlevnějších výrobcích, až jsem minulý rok seznala, že to nedělá dobrotu a dala na radu, že zrovna YR má vynikající prostředky na pleť. A můžu jenom souhlasit. Problémy pomalu mizí, případně nejsou v takové míře, jako jsem měla předtím. Používám zmiňovaný pleťový krém Sébo Végétal, peeling i čistící masku z této řasy a i když má peněženka při návštěvě prodejny vždy zapláče, stojí to za to. :-)

    Zápisník jedné zrzky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se tou cenou výrobků ještě pořád do jisté míry řídím, ale už si začínám přicházet na značky, u kterých je dobré si připlatit a pak vidím výsledky té péče :) Já zatím tyhle produkty používám krátce, bude to měsíc, takže nemůžu tak dobře soudit, ale vidím, že se mi pleť rozhodně nezhoršuje, spíše pozoruju mírné zlepšení. Ještě uvidím, jak se pleť bude chovat před a během menstruace, to je vždycky ten stav nejhorší. Pak dám vědět ve spotřebováno, ale cítím, že si s produkty YR sedneme :)

      Vymazat
  5. síce veľa takejto kozmetiky nepoužívam, vôbec by mi nevadilo takú sadu dostať :D :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  6. Mě se hrozně líbí ta balení! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)