Nespresso LE Cradle | Ethiopia & Uganda

Nespresso letos v lednu představilo další ze svých limitovaných edic. Jako vždy jsou kapsle i obaly vyvedeny v originálním designu, který se mně osobně líbí asi nejvíc ze všech limitek, co Nespresso mělo. Jak jsme se shodly i s paní v butiku, možná ten barevný hravý design je o to víc líbivý, že je pořád zima a v nás to už evokuje rozkvetlé jaro. Jedná se o kávy Arabica Ethiopia Harrar a Robusta Uganda - už z názvu tedy můžete poznat, že tato limitovaná edice ctí původ kávy, arabica totiž pochází z Etiopie a robusta jakožto odrůda pochází mimo jiné z Ugandy.
Arabica Ethiopia Harrar – Delikátní espresso s tóny zralého ovoce a čerstvých květů, které se může pochlubit pozoruhodně sametovým tělem. 100% Arabica z regionu Harrar, oblasti, kde byla káva poprvé komerčně rozšířena ve velkém měřítku a začala být vyvážena do světa. Tato káva se může připravovat jako espresso i jako lungo a má nižší intenzitu (5 z 12).
Robusta Uganda – Překvapivě sladká a nepopiratelně intenzivní, káva bohatá na kakaové tóny. 100% Robusta z Ugandy. Tato káva se připravuje jako espresso nebo ristretto a je intenzivnější než její etiopská sestřička (10 z 12).
Design nových Nespresso káv má na svědomí ilustrátorka Mariana Rodrigues, která svými kresbami chtěla znázornit živelnost obou kultur a propojit je s mytickými příběhy o vzniku obou těchto kávových odrůd. K limitované edici patří ještě další designové doplňky, tentokrát to jsou servírovací podnosy z dílny švýcarského designérského studia Atelier oї, na které můžete mrknout TADY.
Samotné kapsle na sobě mají design s kávovými zrny a lístky kávovníku. Ethiopii si ráda připravuju spíše jako lungo a vychutnávám si ji po malých lahodných doušcích. Ugandu si dělám jako silné espresso, když potřebuju nakopnout. A i přes to, že preferuji arabicu a robustu nevyhledávám, musím říct, že tato od Nespresso mě příjemně překvapila svou chutí.
Limitku seženete v Nespresso buticích nebo na e-shopu od půlky ledna do vyprodání zásob, jeden tubus s 10 kapslemi stojí 124 Kč. A osobně doporučuju se zajít do butiku podívat, mají to tam moc hezky vyzdobené ve stylu designu těchto káv :) Už jste nové kávy ochutnali? Co na ně říkáte? Líbí se vám ten jejich design? Těším se na vaše komentáře, mějte se krásně!

5 komentářů

Děkuju moc za každý komentář :)