Rok 2017

Ahoj! Vítám vás u posledního článku na mém blogu v tomto roce. Jako již tradičně v něm shrnu uplynulý rok, zavzpomínám na všechny zajímavé momenty, které se v jednotlivých měsících staly. Tyhle články mě spolu s random fotkami hodně baví sestavovat, je to vzpomínka hlavně pro mě, ráda se k nim zpětně vracím, ale vás to podle ohlasů baví taky :) Tak pojďme na to!
Leden - S Tomem jsme oslavili další rok spolu, už tomu bylo 7 let, co se známe. Je vtipné, jak se v tom shrnutí roku vždy na začátku vracím k našemu výročí, které vlastně už zítra zase bude o rok víc :) Úspěšně jsem dokončila první zkouškové na MFTAP (a že mi to teda vzalo práce, času a nervů) a za odměnu jsme se vydali aspoň na výlet do Obory Holedná, abych konečně neměla pocit, že pořád jen sedím doma. Musím říct, že to zafungovalo, dlouhá procházka přírodou a krmení paroháčů byly jako balzám na duši!
Únor - Hned prvního února nás čekal výlet do Prahy na koncert kapely The Naked and Famous, který jsme si náležitě užili z první řady. V únoru jsem pracovala na svém motivačním dopisu na stáž do Francie a už tehdy jsem doufala, že se dostanu do Nantes. Jednoho dne mi pak volala mamka, že jí ruplo v zádech a že leží v nemocnici s nejspíš skříplými ploténkami, přičemž určení diagnózy, následná operace a rehabilitace se táhly dlouhé měsíce...
Březen - Třetí měsíc v roce začal dalším výletem po Brně, tentokrát na Stránskou skálu. V půlce března jsme s Tomem šli na náš jediný ples, ale o to víc jsme si ho užili a konečně jsme i trochu tančili ty klasické tance díky workshopu, který byl nabízen ještě před plesem. Vymalovali jsme si nově stěny v pokoji a pak na ně nalepili tapety, abychom si to naše hnízdečko zvelebili. No a na konci března jsem poměrně nečekaně odešla z tehdejší práce, z ČSOB Leasingu, což bylo smutné, ale s odstupem času to člověk vždy vidí jinak a teď jsem za to ráda, byl to zase krok dopředu.

Duben - Naštěstí jsem si dost rychle našla práci novou, kde zaměstnavateli ani nevadilo, že se chystám v září odjet na tři měsíce do zahraničí. Začala jsem se tedy zaučovat v Brand Brothers, chvilku jsem ani nevěděla, jestli mě to bude bavit, ale nakonec se ukázalo, že nejspíš ano :) Taky jsem se rozhodla vysadit antikoncepci. Na březnovém plese jsme v tombole vyhráli vstupenky do saunového světa 4Comfort, tak jsme je tam šli využít a bylo to nejvíc boží, parádní relax. No a taky jsem se zapojila do výzvy na blogerky.cz o cestu do Švýcarska a na konci dubna jsem se dozvěděla, že jsem pobyt vyhrála, protože se porotě moje články líbily nejvíc. A tak se mi otevřela cesta ke splnění dalšího velkého snu!
Květen - V květnu slavím narozeniny, takže jinak tomu nebylo ani v roce 2017. Ve škole začalo další zkouškové a jinak z květnových událostí stojí za zmínku hlavně Pecha Kucha night, která po dlouhé době byla v Brně, tak jsme s Tomem neváhali a koupili si lístky. Už aby zase nějakou v Brně udělali, ten koncept je boží! A taky se nám moc líbila Muzejní noc, kterou jsme taky navštívili poprvé a určitě ne naposledy.
Červen - Zkouškové se nachýlilo do svého zdárného konce, se spolužáky jsme to oslavili hlavně na ohňostrojích Ignis Brunensis - letos jsem byla dokonce na třech! Ze školy jsme se konečně dozvěděli finální rozdělení stáží, takže jsem si začala hledat bydlení v Nantes a začala jsem se na odjezd docela těšit, ale zase ne moc, znáte to :) No ale napřed jsem si potřebovala splnit ještě českou stáž, takže jsem na konci června začala chodit do CCRJM, kam jsem střídavě s prací chodila až do půlky srpna.
Červenec - V prvním červencovém týdnu jsme odletěli s Tomem na vysněnou dovolenou do Švýcarska a já si tak splnila dva sny - konečně letět letadlem a podívat se do nádherného Švýcarska, které mi vždy imponovalo. Vy, kdo jste četli články a viděli vlog z cesty, asi víte, že lepší dovolenou asi jen tak nezažijeme a stále jsme nejvíc vděční Switzerland Tourism za zprostředkování <3 V půlce července mě čekalo tlumočení na česko-francouzské svatbě, čímž jsem přijala další z výzev, kterou mi život nabídl, a stala se z toho zkušenost k nezaplacení. Následovalo Colours of Ostrava, kde jsme byli už potřetí a zase to bylo nejvíc luxusní! No a na konci července jsem se rozhodla vykašlat se na Blackberry a konečně si pořídit nový mobil s Androidem, zvolila jsem Huawei a jsem spokojená :)
Srpen - Ve druhém letním měsíci nás v Brně postupně navštívila teta se strýcem a pak i moje mamka s taťkou, takže jsme je provedli, poseděli s nimi na pivu a pokecali. S rodiči jsme byli i na výletě v Mariánském údolí a svezli jsme se tam na bobové dráze. Jinak jsem si hlavně zařizovala všechno papírování okolo francouzské stáže a 28. srpna pak odjela do Francie vstříc novým dobrodružstvím.
Září - Ještě než nám začaly stáže, rozhodly jsme se s pár spolužačkami, že strávíme víkend u pláže v Pornichet, dokud je hezky. Poprvé jsem se koupala v Atlantském oceánu, i když jen tak na 5 minut :D V září jsme ještě stihly výlety do Saint Brieuc a do La Gacilly a Redonu. Na stáži jsem se rozkoukala, seznámila se s kolegy a začala usilovně pracovat na organizaci fóra Nantes Creative Generations. Na konci září mě pak v Nantes navštívila moje kamarádka Berta, se kterou se známe z Erasmu v Rennes. Z její strany to bylo dost spontánní rozhodnutí, nicméně jsem ráda, že za mnou přijela a strávily jsme spolu krásné tři dny.
Říjen - Na začátku října za mnou přiletěl z Porta Tomášek, strávili jsme spolu čtyři dny a bohužel jsem se od něj nakazila nějakým bacilem, kvůli kterému jsem dokonce musela jít i na prohlídku k doktorovi. Naštěstí po nějakém týdnu už jsem byla zase plně fit! Pak za mnou přijely i holky, během jednoho dne jsem jim ukázala některá místa v Nantes a pak jsme společně jely na druhý den do La Rochelle. Na konci října proběhlo NCG fórum a bylo to nejvíc super. Sešla se skvělá parta mladých kreativních lidí, já jsem poznala i noční život v Nantes a bylo mi hej :)
Listopad - Vydala jsem se na výlet do Tours a poprvé jsem cestovala sama, opět zajímavá zkušenost. S holkama jsme stihly ještě výlet do Vannes, v půlce listopadu jsem pak letěla za Tomem do Porta. Po skvěle strávených třech dnech v tomto nádherném městě jsem se vrátila do Nantes a z pobytu ve Francii mi zbývalo už jen deset dní. Během nich jsem hlavně odevzdala rapport ze stáže, rozloučila se s kolegy, dostala od nich nádherné dárky a pak jsem v Rennes rapport úspěšně obhájila. Posledního listopadu už jsme odjížděli z Francie zase zpátky domů...
Prosinec - A poslední měsíc v roce utekl také rychlostí blesku. Těch prvních 14 dní jsme měli ve škole blokovou výuku, abychom jakž takž dohnali českou část předmětů, do toho jsem stihla jít i dva dny do práce, abych se do toho zase zpátky dostala. Napsali jsme si už tři francouzské zkoušky, já jsem s hrůzou nakoupila dárky na Vánoce (letos jsem v tom vymýšlení i nakupování byla hodně marná), užila jsem si firemní vánoční večírek, přivítila Toma zpátky v ČR, očíhla i vánoční trhy v Olomouci a pak jsem si konečně užila zasloužených pár dní volna přes vánoční svátky s rodinou.

Jak se tak na to dívám, byl to další rok nabitý od začátku až do konce převážně radostnými a obohacujícími okamžiky. Opět se mi podařilo splnit si některé své sny, ať už cestovatelské nebo kariérní. A jaký byl váš rok 2017? Chci vám na tomto místě moc poděkovat za přízeň, kterou mi stále věnujete. Jsem ráda, že vás můj blog, který se společně se mnou neustále vyvíjí, ještě nepřestal bavit. Blogování už je mou součástí skoro 7 let a asi v tom virtuálním světě ještě nějaký ten pátek zůstanu :) Užijte si dnešní oslavy Silvestra a do nového roku 2018 vkročte pravou nohou!

8 komentářů

  1. Vyzerá, že si zažila super rok, prajem ti aby 2018 bol ešte lepší <3

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný a šťastný nový rok :)
    hezké shrnutí tvého roku. Do obory bych se ke zvířátkům taky ráda podívala, čtu o ní čím dál víc.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  3. V prvom rade prajem krásny a úspešný nový rok! Veľmi pekné zhrnutie roku :-) ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělé shrnutí předchozího roku.:) Prosím tě jak že se jmenuje to s těmi zvířaty v Brně? Já na to pokaždé zapomenu.(teď jen doufám, že to tu nemáš zmíněné a já blbě koukám:D).
    Jinak přeji hezký Nový rok.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obora Holedná, mám to tam zmíněné u ledna, ale to neva ;) Děkuji a tobě tak krásný celý nový rok!

      Vymazat
  5. Ani, tomu říkám rok plný skvělých zážitků a cestování :) Přeji Ti jen to nejlepší do toho letošního a ať je minimálně stejně tak dobrý <3 Jaké jsou Tvoje plány na letošní rok? Nechystáš nějaký takový článek? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Karoli, tobě taky jen to nejlepší do nového roku <3 Já si nestanovuju úplně předsevzetí, spíše takové cíle a plány, a dělám to až v průběhu ledna, až si to nechám pořádně uzrát v hlavě. Nicméně bych takový článek ráda nachystala, společně s nějakým updatem mého plánování v diáři :)

      Vymazat
  6. tak to si si minulý rok mega užila ! :)

    Viki Ceglédyová

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)