Spotřebováno | červenec, srpen 2017 | 2. část

Dermokil Xtreme šampon

Konečně jsem spotřebovala tento šampon! S radostí ho vyhazuju, hned vám povím proč. Zaprvé měl šíleně tekutou konzistenci, takže než jsem se naučila s ním zacházet, zbytečně jsem si dávkovala velké množství do dlaně. No, ono to vlastně ani tak nevadilo, protože šampon mi ani moc nevoněl a hlavně se mi po něm vlasy dřív mastily. Takže místo každého třetího dne jsem si je musela umýt po dvou dnech. Jsem ráda, že jsem si mohla vyzkoušet tureckou kosmetiku, ale teda vůbec mě to nezaujalo. Navíc je ten šampon dost drahý (350 Kč), takže děkuji, tohle znovu nepotřebuji. Na recenzi můžete mrknout SEM.

Manufaktura Sedmikráska sirup

Sirup samozřejmě není kosmetika, ale jelikož patří do sedmikráskové řady, kterou jsem vám představovala celou, tak jsem ho zařadila i do spotřebováno. Odkážu vás hlavně na TENTO článek, kde jsem vám dala tipy na osvěžující drinky, které lze z tohoto sirupu udělat. Manufaktura má teď rakytníkovou limitku, o kterou bohužel přicházím, ale vy už jste ji určitě zaznamenali. Sirupy celkově od Manufaktury miluju a doporučuju :)

Ziaja Mintperfekt sensitiv ústní voda

Psala jsem na ni společně s pastou ze stejné řady recenzi TU, tak se mrkněte. Každopádně mi tato ústní voda moc vyhovovala, nebyla tak silně mentolová jako třeba ústní vody od Listerine. Ani nebarvila umyvadlo jako třeba ústní voda z Monoprix, kterou mám teď ve Francii a která je sytě červená :D Asi musím brzy udělat objednávku věcí od Ziaji, mám pocit, že tohle už je několikátá věc, kterou bych si neváhala koupit znovu.

Balea voda ve spreji

Must-have na léto, který ale musíte v DMku kupovat nejlépe už na konci zimy, jinak riskujete, že se k němu vůbec nedostanete. Tahle voda ve spreji od Balei bývá totiž beznadějně vyprodaná. Ano, nejedná se o termální vodu, ano, mohli byste si něco podobného udělat doma, pokud máte k dispozici rozprašovač, ale pro lenochy je tu tento zázrak za pár korun :) Na festivaly a do rozpálené MHD značka ideál, kupuju znovu.

L'Occitane pivoňka EDT 50ml

Tento parfém od L'Occitane patří k nejoblíbenějším mezi ženami a patří k těm nej i u mě osobně. Hodně jsem si ho šetřila a ke konci už mi přišlo, že ta vůně z něj vyprchala, škoda! Nicméně se mi líbí flakonek, složení vůně i to, že docela dlouho vydrží vonět. Cena není za parfém taky nijak přehnaná, určitě bych si ho ráda jednou koupila znovu, až bude příležitost :) Recenzi na něj najdete TADY spolu s dalšími produkty s nádhernou vůní pivoněk.

Avène hydratační maska na pleť

Moje první a zatím jediná věc od Avène , kterou jsem vyzkoušela. Ze začátku jsem si říkala, že takové malé balení nic nevydrží, a nakonec jsem měla problém ho spotřebovat, aby maska neprošla! Jednalo se o hydratační masku pro citlivou pleť, kterou jste nanesly v silnější vrstvě na obličej, nechaly 10-15 minut vsáknout a zbytek omyly navlhčeným vatovým tamponkem. Pleť pak byla nádherně "napapaná" a spokojená, s účinky masky jsem byla moc spokojená. Celou recenzi si můžete přečíst TU a já jsem připravená od Avène vyzkoušet něco dalšího!

A-Derma Phys-AC péče na akné

Opět francouzská značka kosmetiky, opět moje první zkušenost. Testovala jsem jejich micelárku a tenhle krém pro péči o aknózní pleť. Po celou dobu používání mi dost vadila parfemace krému, kterou bych přirovnala k octu. Už i v recenzi (tu si běžte přečíst SEM) jsem psala, že nejspíš tato složka způsobuje, že krém v místech, kde máte rozškráblý pupínek, dost štípe. Ale aspoň jsem tak cítila, že to něco na obličeji dělá. Po tom, co jsem vysadila HA, se mi pleť dost zbláznila, doteď hledám způsob, jak o ni správně pečovat, ale tyhle produkty mi v tom docela pomáhají. Kvůli parfemaci bych do tohoto krému znovu nešla, ale ráda bych značku A-Derma prozkoumala víc!

Manufaktura Jablko balzám na rty

Spotřebovaný balzám na rty, jupí! Mám jich doma tolik, že se teď úplně třesu na to, až některé z nich spotřebuju. Tento jablečný od Manufaktury přišel na řadu jako první, a to hlavně proto, že jsem si ho dost oblíbila. Rty mi hydratoval moc hezky, o parfemaci ani nemluvím. Určitě bych do něj šla znovu, i když je trochu dražší (109 Kč, přičemž moje cenová hladina pro balzám na rty je max 80 Kč). Recenze celé jablečné řady je k nahlédnutí TU.

Essence Make me brow gel na obočí

K tomu není třeba nic dodávat, moje možná páté balení a už mám dávno nové, které mi dost možná ani nevystačí do konce mého pobytu ve Francii, fňuk :( Recenzi najdete TADY a pokud jste tenhle gel na obočí ještě nezkusili, tak vážně nevím, na co čekáte!

Garnier Moisture + Comfort plátýnková maska

Když mi přišly slevové kuponky do DM na produkty značky Garnier a Maybelline, spatřila jsem tam kuponek na 1+1 plátýnkovou masku zdarma. Tak mi bylo jasné, že si půjdu koupit tu růžovou a zelenou, abych měla vyzkoušené všechny tři, co jsou k dostání. Ta růžová má podtitul Comfort, takže by měla být zklidňující, obsahuje složky heřmánku. Co se týče nanášení, nevím, jak vy, ale já si musím rovnou sloupnout i tu modrou vrstvu a masku si pak narovnat na obličeji, lépe to tak hned ze začátku drží. Vydržet s ní 15 minut na obličeji není nic složitého, maska nikam neklouže, jen mi přijde, že po té čtvrt hodince už mám úplně studený obličej, jak tam je hodně toho gelu. Nicméně po sundání masky jsem neviděla žádné extra účinky, ta modrá mi přijde lepší. Ještě na mě čeká doma ta zelená, tak na tu se těšte ve spotřebováno za prosinec nejspíš :)

Ziaja krém na nohy

Nejlepší krém na nohy. Stačí to takto? Ne, vážně, tento krém od Ziaji je skvělý, je tedy hodně mastný, takže pozor na to, pokud máte parkety, otisky chodidel zaručeny :) Ale chodidla nádherně hydratuje, nanášela jsem ho vždy přes noc a ráno jsem měla nožky jako ze škatulky. Pomáhá i na ztvrdlé paty, kterými já trpím většinou lehce jen přes léto, hezky tu kůži změkčí. Krém stojí 50 Kč, recenze je k přečtení TADY a opět další skvělá věc od Ziaji, kterou připisuju na seznam "koupit znovu"!

Tak, to bychom měli konečně zhodnocenou mou obrovskou spotřebu kosmetiky za letní měsíce. Znáte některé z těchto produktů? Shodujete se s mým názorem? A jaký krém na nohy vám přijde úplně nejlepší? Budu se těšit na vaše komentáře a u spotřebováno se uvidíme až v prosinci, kdy vám představím svou spotřebu za ty tři měsíce ve Francii. Mějte krásný víkend!

3 komentářů

  1. Ten jablíčkový Manufaktura balzám jsem si taky kupovala a byl skvělý! I teď si přesně dokážu vybavit tu chuť - evokuje mi právě podzimní dny :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  2. Já měla tu masku od Garnier zelenou, ale za mě to prostě je maska na nic, má tam hodně gelu, pleti to nic neudělá, nevím dle mého názoru jsou lepší Balea masky :))

    OdpovědětVymazat
  3. děkuju za tipy ♥ ten sirup ze sedmikrásky jsem koupila mamce k narozeninám, ale ještě jsme ho nezkoušely, tak snad jí bude chutnat ♥ :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)