Angers

Ahoj, všechny vás zdravím u dalšího cestovatelského článku, prostřednictvím jehož vás tentokrát vezmu do malebného Angers. Na výlet se nás tentokrát vypravilo osm holek, což je zatím rekord v počtu účastníků (teda spíš účastnic) výletu :) Holky jely z Rennes Ouibusem za 9€, trvalo jim to necelé dvě hodiny a já jsem jela z Nantes spolujízdou za 6€ a cesta zabrala necelou hodinku. Tentokrát jsem měla štěstí na super posádku v autě: řidič Francouz, co se do Nantes přistěhoval čerstvě a má přítelkyni, co pracuje v Angers v infocentru, borec původně z Québecu a holčina z Německa, co je v Nantes na erasmu a rozhodla se jet na výlet sama.
Když jsem se setkala s holkama, nejprve jsme šly na prohlídku hradu, který je státní památkou, takže pro rezidenty z EU pod 25 let je vstupné zdarma. Jen na to dávejte fakt pozor, dost ten věk kontrolují, jedna spolužačka už má 26 a velice "příjemná" paní na pokladně jí už naúčtovala 9€ za vstup...
No ale nenechaly jsme si tím zkazit výlet a vypravily se prozkoumat všechno, co Chateau Angers nabízí. Porušily jsme schválně zákaz konzumace jídla v areálu a naobědvaly se v krásné zahradě s výhledem na řeku Maine a celé Angers.

Řeknu vám, fotit na samospoušť na výšku vyžaduje značnou dávku improvizace a dostatečnou oporu zrcadlovky, pokud nemáte jako já stativ! No ale posuďte, že to vyšlo krásně, stačila jen jedna fotka :) A asi nemusím říkat, že jsme vychytaly nádherné počasí na sluníčku mohlo být klidně 25 °C.
Využívaly toho ještěrky, kterých jsme na hradních kamenných zídkách potkávaly fakt hodně. Mimochodem, některé části hradu jsou vyrobené z břidlice, která je pro Angers a celé Anjou typická.


I podle množství fotek vidíte, že prohlídkou hradu a nádvoří jsme strávily hodně času, ale to se nedalo, musely jsme se pořád něčím kochat :)
V botanické zahrádce, která nám připomněla tu v La Gacilly (článek tady), jsme se usadily na dřevěné lavičky, které přímo vybízely k další společné fotce. Odchytly jsme stylově oblečeného a sympatického pána, který nás vyfotil docela hezky, co myslíte?


Chateau Angers skrývá i vinice, na kterých se sušily ještě nějaké hrozny, tak úplně nevím, jestli to sklízí nebo je to tam jen tak, protože to vypadá dobře :D
Od zámku jsme se pak vydaly do centra města, došly jsme k Maison d'Adam a mě pořád nepřestávají udivovat domečky s colombage a k tomu typické kolotoče.
Jelikož je Angers druhé největší město regionu Pays de la Loire a ještě ke všemu v něm pobývá spousta studentů, tak samozřejmě najdete i moderní prvky architektury a designu, třeba jako tuto barevnou malbu na fasádě domu. Mimochodem, to jsou ale kulaté zadečky, co? :D
Pokračovaly jsme dál do Jardin des Plantes, veřejného parku se spoustou květin, fontánou, altánkem, ve kterém zrovna probíhala výuka tai-či a dětským hřištěm, které jsme raději obešly :) Každopádně francouzské zahrady a parky jsou nádherné, v Rennes, Nantes i Paříži najdete dost podobné a stejně se mi to pořád moc líbí.
Přes Pont de Verdun jsme pak přešly na druhou stranu řeky, to už zapadalo sluníčko a poskytlo nám krásné světlo na fotky. Tato květinová už zdobí moji plochu na notebooku :)

Procházkou podél řeky jsme se vrátily zpátky k hradu a pak už byl pomalu čas dojít až na nádraží, odkud nám jela spolujízda do Rennes. Samozřejmě jsme se v takovém počtu musely rozdělit a jely jsme třemi auty v rozmezí dvou hodin, ale i takto se dá cestovat! Ta spolujízda je ve Francii fakt největší záchrana :) Cesta zpátky nás vyšla většinou na 8,50 nebo 9,50 €.
To by bylo pro dnešek všechno, Angers ve mne zanechalo krásné dojmy a klidně bych se tam podívala znovu! Nicméně další místa a další výlety čekají, tak uvidíme, kam nás vítr zanese příště. Tento víkend každopádně zůstávám v Nantes, protože mi v sobotu přiletí Tom, tak se konečně uvidíme po měsíci a půl. Dovedete si představit, jak se těším :) Tak mějte taky krásný víkend a díky, že tu jste se mnou a pro mě.

5 komentářů

  1. vyzerá to tam prekrásne :) tá fotka na moste pri západe slnka je rozprávková!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, to je krása :) hrad Angres jsem nyní díky tobě z fotek viděla poprvé a určitě bych ho ráda někdy viděla na živo.

    Nela z blogu Růžová rtěnkav

    OdpovědětVymazat
  3. Krasny vylet.super vam vyslo pocasi.to vas byl dobry babinec

    OdpovědětVymazat
  4. Wow, tam to vypadá nádherně. :)

    OdpovědětVymazat
  5. To cestování Ti opravdu závidím, Angers je teda krásné městečko :) Ta fotka z mostu je jasná tapeta, fakt nádherná!

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)