Saint Brieuc

Salut! Zdravím vás u dalšího výletního článku, tento víkend jsme se s holkama vypravily do Saint Brieuc, protože to bylo v podstatě jediné místo, kam se dalo rozumně dostat v neděli a kde jsem já ještě nebyla. Ani jsme pořádně nevěděly, co tam je k vidění, ale hlavní bylo, že to je na pobřeží :) Tam jsme tedy jely z Rennes Ouibusem za 5€ s velmi sympatickým řidičem a se zastávkou na benzínce, kde měli překvapivě dobré kafe a nádherné retro plechové krabičky s karamelkami. Z místa, kde jsme vystoupily z busu, jsme pěšky došli dolů ke kanálu s loděmi, kde zrovna probíhala nedělní hrabárna. Trošku jsme se zasekly u krabice se starými odznáčky, ale pak už jsme pokračovali přes most na druhou stranu směrem k oceánu.
 Trochu víc foukalo, takže úplně nekoukejte na moje vlasy :)
Vpravo nahoře vidíte zříceninu věže Cesson, kam jsme původně měly v plánu vylézt, ale nakonec už nám na to nezbyl čas. Byly jsme trochu zklamané z toho, že byl zrovna odliv, takže moře jsme neviděly ani z dálky, ale co jsem tak pochopila, tak ono ani při přílivu nesahá až úplně do zátoky, ve které se Saint Brieuc nachází. Je to spíš taková přírodní rezervace, kde žije spousta ptáků, motýli a další živočichové a rostliny.
I tak ale byla procházka okolo kanálu a zátoky kouzelná, líbily se nám oba majáky, kameny porostlé řasami i mořské dno s různou formou života.

Tahle řada domečků už vypadá trochu strašidelně a taky je už asi pěknou řádku let opuštěná, ale stejně to má své kouzlo, co říkáte?
A těch mušliček, co bylo mezi kameny naplavených! Nasbírala jsem si ty nejkrásnější na ozdobu do pokoje :)
Pak jsme se rozhodly, že si uděláme společnou fotku, tak jsem nastavila zrcadlovku na samospoušť. Ta má ale ovšem pouze 10 vteřin, zatímco Zuzčin foťák měl 30 vteřin. Takže moje fotka vypadá takhle, Zuzka ještě ani není v záběru a já jsem tak tak stihla doběhnout. Takový smích, co mi to způsobilo, haha :D
Tak jsme pak cvakly ještě jednu, z dostupnějšího místa, takže tam jsme už všechny pěkně nainstalované a krásné :) Chvilku potom jsme se musely rozdělit na poloviny, protože jsme zpátky do Rennes jely spolujízdou a každá skupinka z jiného místa. Spolujízda přes Blablacar tady ve Francii funguje fakt hodně a dobře, už jsem jela čtyřikrát za ty 2 týdny, co tu jsem. Cenově to vyjde spolu s Ouibusem úplně nejlíp, cesta Saint Brieuc - Rennes nás stála každou 7€.
Moje skupinka se prošla ještě lehce městem okolo moc hezkého kostela a krásných domečků a pak jsme pokračovaly až k nákupnímu centru, kde nás nabral mladičký řidič. Málem jsme šly i kousek po dálnici, bylo to zase dobrodrůžo, to vám řeknu. Ale cesta zpátky pak byla super, borec poslouchal super hudbu a hodinka a něco byla pryč jako nic.
Byl to další fajn výlet, nicméně jsme pro příští víkendy poučené, že je lepší jezdit na výlety v sobotu, protože v neděli je tady ta doprava vážně tragická. Tak uvidíme, co vymyslíme na tento víkend, vy se každopádně brzy těšte na další článek a fotky :) O víkendu publikuju outfit, co mi tady nafotila kamarádka, ale pokud máte nějaký námět na článek, co by vás zajímal, napište mi to do komentářů. Ráda napíšu něco dalšího ve stylu článku Jak jsem se dostala ke stáži ve Francii. Mějte se krásně!

4 komentářů

  1. Musíte se tam mít opravdu úžasně. Příroda je nádherná, škoda toho odlivu, ale nevadí, taky bych se tam ráda podívala. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je nádhera! :) Užívej si to.

    OdpovědětVymazat
  3. Super.tesim se na dalsi posty. Zajimalo by ne v cem spociva tvoje prace v ramci stipendijniho pobytu:-))

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)